Hoe cryptocurrency het online pokerspel voor altijd kan veranderen

Het allereerste Bitcoin-pokerspel op record vond plaats in maart 2010. Dat is 14 maanden nadat de Bitcoin-blockchain in januari 2009 werd gelanceerd.

Wat gek is, is dat het allereerste pokerspel ooit een buy-in van 50 BTC had, die vandaag meer dan $ 550.000 USD waard zou zijn. De winnaar in dat spel liep weg met 1.000 bitcoins, of meer dan $ 11 miljoen USD volgens de huidige waardering.

Het belangrijkste is echter niet wat de waarde van de buy-in vandaag was. Het is het feit dat gokken voor het eerst werd opgericht als een use-case voor cryptocurrency. Logisch, want Bitcoin is tenslotte gewoon een rekeneenheid, net als het verzamelen van pokerchips. De spelers die de meeste eenheden bezitten, behouden de meeste hefboomwerking en degene die aan het einde van het spel met alle eenheden eindigt, wint de geldprijs (of in dit geval geldloze).

Het eerste Bitcoin-pokerspel is ontstaan ​​op een oud forum

Voordat er CoinDesk, CoinTelegraph of zelfs Bitcoin Gambling Guide was, was er BitcoinTalk.org, het go-to online communityforum voor zowel nerds als revolutionairen die een plek nodig hadden om vragen te stellen, antwoorden te krijgen en uiteindelijk deel uit te maken van een gemeenschap die we vandaag de dag verwijzen naar de cryptocurrency-gemeenschap.

De eerste gebruiker van BitcoinTalk die ooit heeft gesproken over het runnen van een Bitcoin-vriendelijke pokerspel, staat eigenlijk bekend om iets anders. “BitcoinFX” staat bekend om het creëren van de allereerste oprit waar regulier door de overheid gesteund geld kan worden ingewisseld voor Bitcoin. Die uitwisseling vond overigens niet plaats op een chique handelsplatform. Ze werden strikt via e-mail gemaakt. Stel je dat eens voor. Er bestaat nu een hele industrie waarin cryptocurrency-bedrijven in landen over de hele wereld investeerders de mogelijkheid bieden om hun lokale valuta te verhandelen voor Bitcoin. Het begon allemaal met alleen e-mails!

Waarom de buy-in maar liefst 50 BTC was

Stel je voor dat je vandaag $ 500.000 aan Bitcoin weggooit tijdens een pokerspel. Als je dat deed en het publiekelijk bekend maakte, zou je waarschijnlijk een beroemdheid in je omgeving worden omdat je zo’n grote gok hebt gedaan met een valuta die de meeste mensen nog steeds niet helemaal begrijpen, zelfs als de acceptatie groeit. In 2010 was 50 BTC nergens in de buurt van $ 500.000 waard.

Maar de reden dat de buy-in voor dat eerste pokerspel was vastgesteld op 50 BTC, is omdat de coinbase-beloning voor het succesvol mijnen van Bitcoin op dat moment 50 BTC was. Dat aantal klinkt vandaag indrukwekkend, maar het was toen waardeloos. Niet alleen omdat de ruwe marktwaarde van één Bitcoin op dat moment slechts $ 0,003 USD was (wat betekent dat 50 BTC slechts 15 cent waard was). Het is ook omdat dat bedrag aan BTC toegankelijk was voor iedereen met een personal computer.

Houd er rekening mee dat terwijl het delven van nieuwe bitcoins tegenwoordig grootschalige rekenkracht en veel beschikbare ruimte in een magazijn vereist, in 2010 de gemiddelde Bitcoin-pokerspeler alleen een laptop en een internetverbinding nodig had..

Poker en Bitcoin gaan letterlijk hand in hand

Bij de eerste geregistreerde pokerspellen waarbij Bitcoin betrokken was, liepen deelnemers weg met respectievelijk 325 BTC en 600 BTC. Maar die spellen deden veel meer dan een beetje meer digitale valuta in een Bitcoin-portemonnee stoppen. Ze zijn voor altijd getrouwd met gokken en Bitcoin. Niet alleen om te bewijzen dat gokken een levensvatbare use case zou kunnen zijn voor een gedecentraliseerde valuta, maar omdat de oprichter zelf blijkbaar iets met poker had..

Poker staat in de code van Bitcoin

Je leest het goed! Satoshi Nakamoto, de mysterieuze auteur van de whitepaper van Bitcoin, nam zelfs verwijzingen naar poker op in de originele code van Bitcoin. Het is niet bepaald toeval dat vroege pokerspelers spraken over het creëren van een pokervriendelijke client die buy-ins kon accepteren zonder e-mails te hoeven gebruiken.

Voor veel investeerders (inclusief zowel supporters als tegenstanders van cryptocurrencies), zou bankieren op Bitcoin altijd een gok zijn. Het is dan ook logisch dat Satoshi duidelijk ambities had om het gemakkelijker te maken om op een betrouwbare manier met Bitcoin te gokken.


Of de gemiddelde cryptoliefhebber dat weet of niet, is bijna niet waar. Maar ‘s werelds allereerste Bitcoin-pokertoernooi markeert het begin van misschien wel de meest waardevolle en voor de hand liggende use-case voor cryptocurrencies. Gokken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector