Grondstofvaluta’s leiden het peloton de komende week in

Vorige week vocht de Canadese dollar terug en herstelde wat van haar recente verliezen ten opzichte van de US-dollar. De US-dollar was de laatste tijd erg sterk, en als je kijkt naar zijn prestatie vorige week, dan is het behoorlijk indrukwekkend dat de Canadese dollar ongeveer 55 pips won ten opzichte van de Buck. Dit lijkt niets belangrijks, maar als je kijkt naar de verliezen van enkele van de andere belangrijke valuta’s ten opzichte van de dollar, is dit zeker iets om op te letten. De euro verloor bijvoorbeeld vorige week ongeveer 210 pips ten opzichte van de US-dollar en de Japanse yen gaf meer dan 130 pips terug. Het pond verloor ongeveer 215 pips en de Zwitserse Frank ongeveer 115 pips.

 

De olieprijs is vorige week matig gestegen, wat waarschijnlijk heeft bijgedragen aan de stijging van de Canadese dollar. Deze week hebben we een aantal zeer belangrijke gebeurtenisrisico’s die de Canadese dollar zouden kunnen bewegen, en misschien zijn marktspelers al begonnen met het inprijzen van wat meer Canadese dollarsterkte die het gevolg zou kunnen zijn van deze gebeurtenissen in de komende week. We zullen al deze gebeurtenissen behandelen, maar voordat we daar naartoe gaan, laten we eerst enkele technische aspecten van de USD / CAD bekijken:

 

USD / CAD dagelijkse grafiek

Als u deze grafiek goed bekijkt, zult u zien dat het pair een paar dagen boven het 200-dagen moving average handelde, maar dat het geen grip kreeg boven deze zeer belangrijke technische indicator. Vrijdag sloot het pair weer stevig onder dit voortschrijdend gemiddelde, en ook onder mijn favoriete korte termijn voortschrijdend gemiddelde, het 20-dagen exponentiële voortschrijdend gemiddelde. Dit bedrijf dat bijna onder de 20-EMA ligt, brengt het idee over dat het waarschijnlijk veel koopkracht van de stieren zou vergen om op korte termijn opnieuw de overhand te krijgen. Als je dit in gedachten houdt, lijkt het erop dat de weg van de minste weerstand in feite naar beneden kan gaan als we naar de komende week kijken. Laten we eens kijken naar een uurlijkse grafiek van de USD / CAD:

 

USD / CAD Uurtabel

Het is gemakkelijk om het bearish momentum op deze korte-termijn-chart te zien. Laten we naar hetzelfde diagram kijken met alleen de 20-EMA erop:

 


USD / CAD Uurtabel

Hier is de 20-EMA in weerstand veranderd en de prijs heeft er de afgelopen twee handelsdagen verschillende keren van afgewezen. Merk op hoe deze terugtrekkingen bij de 20-EMA een aantal geweldige kansen hebben geboden om het paar short te verkopen. Ik hou van dergelijke retracements omdat ze handelsopstellingen met hoge waarschijnlijkheid bieden en kunnen worden verhandeld met vrij kleine stopverliezen.

 

Woensdag hebben de BOC (Bank of Canada) hun rentebesluit en monetairbeleidsrapport om 14:00 GMT. Op vrijdag om 12:30 GMT hebben we Canadese detailhandelsverkopen en CPI-cijfers (consumentenprijsindex). Marktpartijen zullen al deze gebeurtenissen in de gaten houden, maar vooral ook de rentebeslissing en het monetairbeleidsrapport. Dit zou ons enkele hints kunnen geven over hoe goed de Canadese economie het doet en wat we kunnen verwachten in termen van toekomstige rentetarieven. De BOC zal naar verwachting hun rentetarief ongewijzigd houden op 0,5%. Ik weet zeker dat de Canadese economie de opluchting voelt van de recente stijging van de olieprijs. Bedenk dat Canada een zeer grote olieproducent is en dat een lage olieprijs de Canadese economie echt kan schaden. Laten we eens kijken naar een oliekaart:

 

Amerikaanse olie-wekelijkse grafiek

 

Dit is wat we een omgekeerd hoofd en schouderspatroon noemen, wat een omkeerpatroon is. Het idee is dat een breuk van de neklijn het patroon zou activeren, wat betekent dat de olieprijs nog verder zou kunnen stijgen. De Canadese dollar is sterk gecorreleerd met de olieprijs, en een stijging van de prijs van deze harde grondstof zou zeker een steun zijn voor de Canadese dollar.

 

Handelaren die geïnteresseerd zijn in het aangaan van shortposities op de USD / CAD, willen misschien eerst wachten tot de prijs een retracement vormt. Als we kijken naar de recente daling op een klein tijdsbestek, zoals een uur-chart, is het duidelijk dat deze recente bearish beweging enigszins verlengd is. Ik hou er niet van om een ​​financieel instrument te verkopen als de prijs ver onder de 20-EMA ligt, zoals op dit moment op de USD / CAD (op een uurgrafiek).

 

AUD / USD

 

De Canadese dollar was niet de enige belangrijke valuta die vorige week won ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De Australian dollar wist de week af te sluiten met een winst van ongeveer 14 pips ten opzichte van de US-dollar. Zoals ik eerder in dit artikel al zei, was de Amerikaanse dollar vorige week behoorlijk sterk. Dus om sterker te zijn dan de Amerikaanse dollar, heeft de Aussie vorige week veel gekost, ook al was hij maar een klein beetje sterker dan de Amerikaanse dollar. Laten we eens kijken naar een dagelijkse grafiek:

 

AUD / USD dagelijkse grafiek

 

Hier kunt u zien dat het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde onder de huidige prijs ligt, wat betekent dat het paar kan worden beschouwd als een uptrend. Op dit moment is dit pair niet gemakkelijk te verhandelen omdat het zijwaarts beweegt. Niettemin zouden traders die van positiehandel (langetermijnhandel) houden, de komende twee weken goede kansen kunnen vinden om langetermijntransacties te openen. Er is een mooie trendlijn helemaal terug vanaf het begin van het jaar die de prijs erg goed heeft ondersteund. Als deze ondersteuning aanhoudt, kunnen we een verdere stijging van dit pair verwachten, vooral als de fundamentals positiever gaan lijken voor de regio. Bekijk de volgende tabel:

 

USD / CAD dagelijkse grafiek

 

Wat ik leuk vind aan deze technieken, is dat het 200-dagen moving average en de groene trendlijn op één lijn liggen. Dit zou kunnen bijdragen aan de stevigheid van deze ondersteuningszone.

 

Op dit moment is het retailsentiment voor dit pair vrij vlak, wat betekent dat we in de komende weken misschien wat meer range-bound prijsactie zouden kunnen zien. Aan de andere kant kan de valutamarkt in een oogwenk veranderen. Er zijn enkele belangrijke gebeurtenissen die de Aussie deze week mogelijk zouden kunnen verplaatsen. De eerste is een toespraak van de nieuwe gouverneur van de RBA, de heer Philip Lowe, op maandagavond om 21:10 GMT. Dan staan ​​de notulen van de RBA-vergadering dinsdagochtend om 00.30 uur in beeld. Enkele andere gebeurtenissen die de Aussie deze week zouden kunnen ontroeren, zijn de verandering van de werkgelegenheid in Australië en hun werkloosheidscijfer die op donderdagochtend om 00.30 uur worden vrijgegeven..

 

EUR / USD

 

EUR / USD dagelijkse grafiek

 

Dit pair is de afgelopen week behoorlijk agressief verkocht. De beweging is op dit moment enigszins overbelast, dus hoewel ik de korte kant van dit paar leuk vind, zou ik eerst een behoorlijke terugtrekking willen zien voordat ik nieuwe shortposities erin ga. Wees gewaarschuwd dat donderdag een zeer volatiele dag voor de euro zou kunnen worden. De ECB (Europese Centrale Bank) heeft hun rentebesluit om 11:45 GMT, evenals een persconferentie om 12:30 GMT.

 

GBP / USD

 

GBP / USD dagelijkse grafiek

 

We hebben de afgelopen dagen enkele interne prijsacties gezien. Op dit moment kunnen we alleen bearish zijn op dit pair als we naar de technische aspecten kijken. Misschien kunnen we de komende dagen een soort retracement krijgen, wat een beter niveau zou kunnen bieden om het paar te verkopen. Dit pair is de afgelopen dagen extreem volatiel geweest, dus wees voorzichtig bij het verhandelen ervan, of bij elk paar waarbij het Britse pond betrokken is..

 

De BOE (Bank of England) maakt zich de laatste tijd zorgen over het mogelijk overschrijden van hun inflatiedoelstelling. Hun bezorgdheid is een gevolg van de agressieve devaluatie van het pond. Vanwege deze bezorgdheid zou de BOE voorzichtig kunnen zijn met het verder verlagen van hun referentierente en met het verhogen van de economische stimuleringsmaatregelen. Dit zou een pondpositief kunnen zijn, maar de economische risico’s rond de Brexit zouden waarschijnlijk groter zijn dan het effect op het pond. Daarom blijft het fundamentele beeld van het pond bearish, en hoewel de prijs op dit moment behoorlijk oververkocht kan zijn, kan de valuta op korte tot middellange termijn nog steeds veel van zijn waarde verliezen..

 

Op dinsdag hebben we Britse CPI-nummers om 08:30 GMT.

Woensdag worden er om 8.30 uur Britse werkgelegenheidscijfers bekendgemaakt.

Donderdag brengt ons detailhandelsverkoopcijfers uit de regio die ook om 08:30 uur wordt vrijgegeven.

Dit zijn allemaal belangrijke gebeurtenissen om naar te kijken, aangezien ze ons een glimp kunnen geven van de gezondheid van de Britse economie.

 

Verder zijn er deze week nogal wat toespraken van FOMC-leden.

Maandagochtend zal ook de BOJ-gouverneur Kuroda een toespraak houden.

Fijne handelsweek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map