Grondstofvaluta’s en de Japanse yen drukken de dollar terug; Europese valuta’s blijven achter

De belangrijkste valuta’s van Europa presteerden vandaag slecht ten opzichte van de US-dollar, terwijl de Australische dollar, de Canadese dollar en de Japanse yen wat terrein wisten terug te winnen ten opzichte van de Greenback. De sterkere olieprijs speelde zeker een rol in de kracht van de huidige grondstoffenvaluta. Of de OPEC en de betrokken niet-OPEC-leden zullen kunnen samenwerken, is onzeker, en er zijn zeker enkele grote verschillen tussen deze landen die een overeenkomst in de weg staan..

 

AUD / USD

 

De AUD / USD handelt momenteel in een resistentiezone die de recente opmars van het pair waarschijnlijk zal stoppen. Er is een sterke samenloop van technische factoren die erop wijzen dat het pair de komende dagen misschien moeite zal hebben om hoger te handelen. Laten we eens kijken naar een dagelijkse grafiek:

 

AUD / USD dagelijkse grafiek

 

Het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde is nog steeds een geldige weerstand tegen de wisselkoers. Het pair ging vandaag op weg naar dit exponentiële voortschrijdend gemiddelde, maar draaide zich net voordat het bereikte, om. De andere factoren die het pair zouden kunnen vasthouden, zijn het 200-dagen moving average en de voormalige ondersteuningszone die zou kunnen fungeren als nieuwe resistentie..

 

Er is normaal gesproken een zekere correlatie tussen de Australische dollar en de Canadese dollar, en de olieprijs. Deze twee grondstofvaluta’s bewegen vaak in dezelfde richting ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Wanneer de olieprijs de Canadese dollar beïnvloedt, reageert de Australische dollar vaak op dezelfde manier als de Canadese dollar. Het effect van olie op de Australische dollar is gewoon minder dramatisch dan op de Canadese dollar, omdat Canada zo’n grote olieproducent is.

 

Als we naar de AUD / USD op een groter tijdsbestek kijken, lijkt het beeld ook bearish te zijn. Kijk naar deze wekelijkse grafiek:

 

AUD / USD Wekelijkse grafiek

  


Als je naar de laatste twee bearish (rode) kaarsen op deze grafiek kijkt, zul je merken hoe impulsief en agressief ze zijn. Ze suggereren sterk dat een verdere daling van het tarief kan worden verwacht.

 

Het 20-weekse exponentiële voortschrijdend gemiddelde zou ook wat weerstand kunnen bieden aan het pair, en op dit moment lijkt het pad van de minste weerstand naar beneden te gaan..

  

USD / CAD

 

Een paar dagen geleden schreef ik over de bearish / negatieve divergentie op dit pair, die een punt van zorg zou kunnen zijn voor bullish marktdeelnemers. Bekijk de volgende tabel:

 

USD / CAD dagelijkse grafiek

  

Negatieve of bearish divergentie betekent dat een oscillator lager beweegt terwijl de prijs van het instrument nieuwe hoogtepunten creëert. Wanneer dit gebeurt, wijst dit op de mogelijkheid dat de recente bullish beweging uitgeput zou kunnen raken en dat er een omkering of een of andere correctie op komst is..

 

De afsluiting van maandag onder het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde is een tastbaar teken van enige zwakte in het pair. Als het pair niet snel weer boven dit moving average komt, zou er in de komende twee weken ruimte kunnen zijn voor een diepere correctie in het pair..

 

Als we kijken naar de fundamentals die het paar aangaan, dan weegt het OPEC-thema zeker het meeste gewicht op korte termijn. De uitkomst van de ontmoeting van woensdag zou het paar alle kanten op kunnen sturen en zou veel technische analyse kunnen negeren. Het is daarom belangrijk om zeer voorzichtig te zijn als u van plan bent om de komende dagen in de Canadese dollar te handelen. Bij grote evenementen zoals deze OPEC-bijeenkomst is de belangrijkste fundamentele drijfveer vaak niet soepel en effectief in de markt ingeprijsd. Marktspelers reageren vaak op de een of andere manier overdreven, met als gevolg een schokkerige, irrationele prijsactie. Natuurlijk zijn er altijd behoorlijke winsten te behalen door ervaren en gedisciplineerde handelaren. Volatiliteit kan zeer lonend zijn als u weet hoe u het moet gebruiken.

 

Het is moeilijk te zeggen wat het effect zou zijn van een verlaging van de olieproductie op middellange tot lange termijn. Het zal waarschijnlijk veel moeite kosten om een ​​dergelijke inspanning te beheersen, en ook om alle betrokken partijen tevreden te houden. Aan de andere kant van de schaal zouden de olieproducerende landen die niet bij deze deal betrokken zijn, een gouden kans hebben om hun marktaandeel te vergroten door hun productie op te voeren..

  

USD / JPY

  

Dit pair geeft een deel van zijn recente winsten terug. We zouden misschien een aantal goede kansen kunnen krijgen om opnieuw deel te nemen aan deze sterke bull-run.

 

USD / JPY dagelijkse grafiek

  

Voordat u nieuwe longposities op dit pair start, is het belangrijk om eerst een behoorlijke koopactiviteit te zien. We weten niet hoe ver deze retracement zal gaan. De prijs van dit pair is nog steeds aanzienlijk oververkocht, en het zou in de komende twee weken gemakkelijk nog wat kunnen dalen.

 

Economisch nieuws

  

De rol van dinsdag is relatief licht. Het eerste evenement om op te letten is een toespraak van de gouverneur van de Bank of Canada, de heer Stephen Poloz, om 01:00 GMT. Later op de dag wordt het voorlopige BBP-nummer van het derde kwartaal van de VS om 13.30 uur GMT bekendgemaakt en het Amerikaanse CB-consumentenvertrouwen om 15.00 uur GMT. Om de dag af te sluiten, zal het FOMC-lid de heer Powell een toespraak houden om 17:40 GMT.

 

Heb een geweldige handelsdag!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map