Goud heeft weerstand geboden, S&P en Dax houden stand

Hallo, handelaars! Ik hoop dat je nog steeds bovenaan de markten staat. Handelen kan soms veel van je kosten, vooral als je overwerkt bent, niet veel slaapt, kleine kinderen je ‘s nachts wakker houdt, met stress omgaat, allerlei problemen oplost, enz. Handelen lijkt misschien een gemakkelijke taak, maar de mentale en emotionele belasting van kopen en verkopen op een markt die erg onvoorspelbaar kan zijn, kan een grote uitdaging zijn.  

Ik heb persoonlijk een uitstekende dag gehad op de markten, maar het was helemaal niet gemakkelijk. Veel transacties zijn niet gelukt, ik heb een kleine fout gemaakt bij een van de transacties, enzovoort. Wat er echt toe deed, was solide geldbeheer, een goede verhouding tussen risico en beloning, handelen met de trend, maar vooral doorzettingsvermogen. De succesvolle transacties die uiteindelijk doorkwamen, maakten de verliezers goed, en nog veel meer.

Handelen is als boksen – je moet fit en sterk genoeg zijn om af en toe een paar schoten te maken, en in het gevecht blijven totdat je de baas bent over je tegenstander.

Oké, dus dat is genoeg over het handelen in psychologie voor vandaag, laten we eens kijken naar een paar indices, goud en FX-paren.

 

S&P 500 – Vasthoudend in de buurt van recordhoogtes

De S.&P 500 handelt al een paar dagen zijwaarts. Deze Amerikaanse benchmark-aandelenindex bereikte slechts een paar dagen geleden een recordhoogte. Laten we eens kijken naar een dagelijkse grafiek:

S&P 500 dagelijkse grafiek

Zoals u kunt zien, is deze index een consolidatiegebied binnengegaan dat al een aantal dagen heeft geduurd. Deze consolidaties leiden vaak tot krachtige puistjes wanneer ze tot bloei komen. Ze kunnen echter ook menig handelaar betrappen door middel van valse breakouts of ‘nep-outs’, zoals sommige mensen het noemen..

Ondanks de zwakke afsluiting van vandaag speelt de bullish formatie op deze index nog steeds. U zult een opwaartse trend op deze index opmerken, ongeacht of u naar een wekelijkse, dagelijkse of zelfs een 4-uurs grafiek kijkt. Dit is wat we zoeken: een instrument dat ons hetzelfde signaal geeft op alle belangrijke tijdsbestekken.

Dus hoe kunnen we deze consolidatie verhandelen op de S.&P? Door te wachten op een stevige dagelijkse afsluiting buiten dit consolidatiebereik, gevolgd door een terugkeer ernaar. Bekijk de volgende tabel:

S&P 500 dagelijkse grafiek

Het is belangrijk om te wachten op bevestiging dat de trend klaar is om zijn bullish koers voort te zetten.

 

Dax – De stieren zijn nog steeds sterk


Dax dagelijkse grafiek

Deze Duitse aandelenindex bevindt zich momenteel duidelijk ook in een consolidatiefase. Deze consolidatie was veel minder intens dan de S.&P 500’s echter. De Dax lijkt ook meer bullish te zijn dan de S&P op dit moment. Hoewel de Dax niet in de buurt is van recordhoogtes zoals de S&P, de formatie lijkt meer bullish te zijn dan de S&P’s in dit stadium. We kunnen uitkijken naar koopmogelijkheden in de komende dagen, er is voor ons voorlopig geen reden om naar de andere kant van de markt te kijken.

 

Nikkei – Stumbling Below 20-EMA

Deze Japanse aandelenindex ziet er momenteel erg zwaar uit. Vandaag is de vierde opeenvolgende dagelijkse sluiting onder het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde. Hier is een dagelijkse grafiek:

Nikkei 225 dagelijkse grafiek

Hier kunnen we zien dat de kaars van vandaag op weerstand stuit bij de 20-EMA, vanwaar hij weer lager handelde. Het zou ideaal zijn geweest als deze kaars een veel langere bovenlont had gehad om ons een sterker verkoopsignaal te geven. Toch is deze afwijzingskaars iets om op te letten. Het zou me niet verbazen als deze index de komende twee weken lager noteerde.

 

Goud – Voormalige steun die nieuw verzet bood.

Gouden dagelijkse grafiek

Ik schreef een paar dagen geleden over deze technische ontwikkeling. Ik dacht gewoon dat ik je een korte update zou geven. Het ziet er dus naar uit dat goud gaandeweg eindelijk enige weerstand heeft ondervonden, en dit gebeurt op een belangrijk technisch niveau. Dit betekent echter niet dat we meteen een golf lager zullen zien, hoewel het zeker mogelijk is.

Persoonlijk zou ik graag een solide koerswijziging zien op goud voordat ik short ga op deze grondstof. Laten we eens kijken wat de markt ons de komende dagen te bieden heeft.

 

NZD / JPY – De stier stormt opnieuw

Je vraagt ​​je waarschijnlijk af waarom ik vandaag over een klein paar schrijf. Nou, de meeste grote paren zijn momenteel een beetje schokkerig en moeilijk te voorspellen. Aan de andere kant heeft de NZD / JPY vandaag een krachtige beweging gemaakt in de richting van zijn grotere opwaartse trend. Kijk naar deze dagelijkse grafiek:

NZD / JPY dagelijkse grafiek

Ik hou van de manier waarop dit paar vandaag met een knal uit deze consolidatiezone is ontsnapt. Technisch gezien is het logisch om bij dit paar de lange kant te spelen. Dit zou je aan de goede kant van de trend plaatsen, en dat is waar de grootste kans op succes ligt.

De bullish candle van vandaag is echt agressief en ik verwacht een behoorlijke follow-up in de komende dagen.

 

USD / CHF – Er komen nog meer nadelen aan?

USD / CHF dagelijkse grafiek

Dit is het grote paar dat me op dit moment het meest aanspreekt. Hoewel het niet de beste afwijzingskaars ooit is, duidt de dagelijkse balk van vandaag op een verdere daling van deze wisselkoers. Als we de komende dagen een aanhoudende zwakte van de Amerikaanse dollar zien, zou de USD / CHF het slachtoffer kunnen worden van deze zwakte.

Terwijl we het weekend ingaan, hebben we morgen enkele belangrijke economische gegevens. Buiten het VK hebben we detailhandelsverkoopnummers om 09:30 GMT en om 13:30 GMT hebben we Canadese Core CPI en Core Retail Sales-nummers.

Bovendien hebben we morgen twee belangrijke toespraken. FED-voorzitter Janet Yellen spreekt om 01:00 GMT en de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump om 17:00 GMT.

Veel succes met handelen en een fijn weekend gewenst!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector