Gaat GBP / USD nu bullish worden terwijl de Brexit op zoek is naar een nieuwe verlenging?

Theresa May verliet uiteindelijk de functie van premier en Boris Johnson (BoJo) nam haar plaats in. Johnson was drie jaar geleden een van de belangrijkste Brexit-supporters, dus het was duidelijk dat hij zou aandringen op Brexit zodra hij de macht greep, afspraak of geen afspraak. BoJo heeft het de afgelopen maanden vrij duidelijk gemaakt en als gevolg daarvan verslechterde het sentiment rond de GBP in de eerste weken nadat hij premier werd. Maar het pond werd deze week behoorlijk bullish en daar zijn nogal wat redenen voor.

Beter marktsentiment

GBP / USD brak onder het grote ondersteuningsniveau op 1,25 en vorige week brak het zelfs het andere grote ondersteuningsgebied op 1,20. Maar het sentiment verbeterde begin vorige week als China en de VS. verzachtten hun tonen wat de USD ook bearish maakte. Sindsdien is dit pair ongeveer 500 pips gestegen. Het GBP profiteerde ervan als risicomunt, terwijl de USD eronder leed. Maar de verbetering van het marktsentiment was niet de belangrijkste reden voor deze ommekeer.

Brexit-politiek

Hiervoor zijn nogal wat redenen en een van de belangrijkste redenen zijn de belangrijkste Brexit-ontwikkelingen in het VK, die de hoop doen toenemen op een nieuwe Brexit-verlenging en een waarschijnlijke Brexit-deal. Premier Johnson besloot het Britse parlement te prediken en de eerste uitspraak van Schotse rechtbanken stond het toe. Maar de tweede uitspraak van het Schotse Hooggerechtshof verwierp het. Johnson zal deze zaak nu voorleggen aan het Schotse Hooggerechtshof. Dit maakt de zaken verwarrend, maar is in ieder geval een stap dichter bij het verkrijgen van een nieuwe Brexit-extensie, vandaar het bullish momentum in GBP-paren.

Daarnaast heeft het Britse parlement gestemd om het illegaal te maken om de EU te leven zonder een deal. Het wetsvoorstel is ondertekend door de koningin van Engeland, dus het is nu een wet om niet uit de EU te crashen. Boris Johnson onderhoudt nog steeds contacten met de EU, maar het zal moeilijk worden om tot eind oktober een deal te sluiten wanneer de Brexit-deadline is, vooral omdat het Britse parlement binnenkort zal worden ontslagen. Dit laat ons achter met een andere extensie als het enige scenario.

Economische gegevens

De Britse economie is dit jaar aanzienlijk verzwakt, in navolging van de eurozone en de wereldeconomie. De industrie krimpt al enkele maanden, net als de bouwsector, die de krimp verder aan het verdiepen is. De dienstensector, de belangrijkste sector, is aan het verzwakken, maar houdt net boven stagnatie stand. In het tweede kwartaal kromp de Britse economie en economen voorspelden een recessie terwijl we in het tweede kwartaal vertrokken.

Maar recente gegevens hebben aangetoond dat de Britse economie veerkrachtig is, ondanks de internationale onrust en Brexit-hoofdpijn. Het BBP-rapport dat maandag werd vrijgegeven, vertoonde die maand een stijging van 0,3%, net als het productierapport, dat naar verwachting voor juli 0,3% zou laten zien. Ook de handelsbalans van goederen, de dienstenindex en de industriële productie overtroffen de verwachtingen, waarbij de laatste twee positief uitkwamen. Het NIESR BBP-rapport vertoonde een groei van 0,1% in augustus, terwijl juli hoger werd herzien van -0,1% naar 0,0% eerder.

Maar de grootste verrassing kwam de volgende dag toen het werkgelegenheidsrapport werd vrijgegeven. Het werkloosheidspercentage tikte lager naar 3,8% ten opzichte van 3,0% eerder, de werkloosheidsaanvragen bleven onder de verwachtingen en het vorige aantal werd meer dan 8.000 lager herzien, terwijl de inkomsten opnieuw een aantal geweldige cijfers boekten, met 4,0% 3m / jaar, tegen 3,7% verwacht . Het vorige aantal werd ook hoger herzien naar 3,8%. Deze economische cijfers laten nu zien dat het VK een technische recessie zou kunnen vermijden, namelijk het bbp dat in twee opeenvolgende kwartalen krimpt.

Technisch

Het technische plaatje is ook van enig belang voor het GBP, ondanks de sterke impact van fundamentele redenen zoals de Brexit-politiek en de economische gegevens. Als we naar de wekelijkse GBP / USD-grafiek kijken, kunnen we zien dat het gebied onder de 1,20 het laagste punt was na de Brexit-stemming drie jaar geleden. De prijs is deze week in hetzelfde gebied omgekeerd. Dit betekent dat grote spelers de prijs voor een korte tijd onder de 1,20 duwden om enkele zwakke stops te achtervolgen en vervolgens hun posities omkeerden. Klootzakken doen dat vaak met kleine timers. Het betekent ook dat de meeste handelaren in feite te lang achteruit gingen nadat het ondersteuningsgebied vasthield. Een ander aspect van het technische plaatje is het feit dat langetermijnverkopers in GBP / USD die short gingen op de weg naar beneden, mogelijk short zijn om hun posities te dekken..

Het vorige ondersteuningsgebied werd deze week weer gehouden

Dit zou op de lange termijn een positieve factor zijn, maar het heeft al zijn zegje in het GBP. Zal de Britse economie hierna omkeren? Gaan de EU en het VK tot overeenstemming komen? Gaat het GBP nu bullish worden? Er zijn nog geen antwoorden op deze vragen. We zullen de komende weken de politiek en de economische gegevens moeten volgen. We zullen ook zien hoe GBP / USD reageert op 1,25 in de komende sessies. Als dat niveau aanhoudt, hebben beren nog steeds de leiding, als het gemakkelijk breekt, dan zien we misschien zelfs 1,30. Maar het zal afhangen van het momentum en de Brexit-politiek.


 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map