Forex Signalen US Session Brief, 7 februari – Beleggersvertrouwen en sentiment verslechteren verder door angst voor coronavirus

De vrees voor het coronavirus is teruggekeerd en houdt de markten begin deze week opnieuw gematigd. Markten misten richting in de Aziatische sessie, maar ze kozen wel een kant in de Europese sessie en de richting was natuurlijk naar beneden, vooral voor risicovolle activa zoals aandelenmarkten en commodity-dollars, terwijl veilige havens hoger zijn geweest, maar dat niet zijn overal snel rennen. Dit toont aan dat traders voorzichtig zijn, afstand nemen van risicovolle activa, maar nog niet in paniek zijn.

De vrees nam echter verder toe in de Europese zitting, naarmate de zaken vorderden coronavirus overtreft 40.000 en sterfgevallen in de buurt van de 1000-benchmark. De Chinese president Xi probeerde de wateren te kalmeren, maar je kon tussen de regels door lezen dat hij niet zo zelfverzekerd was. De zaken in China zijn aanzienlijk vertraagd en een groot aantal Chinese bedrijven, waaronder prominente namen, hebben de regering om miljarden aan leningen gevraagd om de impact van het virus op hun financiën te verzachten. Het virus heeft zich ook naar het buitenland verspreid, met tot nu toe 8 bevestigde gevallen in het VK, wat het sentiment negatief houdt, zoals het beleggersvertrouwenrapport van Eurozone Sentix vanmorgen liet zien..

De Europese sessie

 • Eurozone Sentix Investor Confidence – De economie van de eurozone is de afgelopen twee jaar aanzienlijk verzwakt, samen met de wereldeconomie. De wereldwijde handelsoorlog en de grote centrale banken die de voorbije jaren te veel te snel opliepen, hebben zowel de economie als het economische sentiment en het beleggersvertrouwen geschaad. Het beleggersvertrouwen van Sentix zakte vorig jaar in een negatief gebied en bereikte in oktober het dieptepunt op -16,8 punten. Maar het verbeterde na de ECB versoepelde het monetaire beleid eind vorig jaar weer en het kwam in november weer op positief terrein. In januari verbeterde het verder tot 7,6 punten, wat bemoedigend was. Maar naar verwachting zou het deze maand een beetje afkoelen. Vertrouwen van investeerders enigszins afgenomen na het bereiken van het hoogste niveau sinds november 2018 in januari, omdat de angst voor het coronavirus de afgelopen weken getemperd is door het sentiment. Het miste de verwachtingen van 6,1 punten en zakte naar 5,2 punten.
 • Coronavirus update – Het lijkt erop dat het voor de mondiale autoriteiten vrij moeilijk zal worden om het coronavirus binnenkort uit te roeien. Het aantal besmette mensen heeft meer dan 40.000 bereikt met 910 doden. De Chinese autoriteiten leken vorige week zelfverzekerder, maar nu, daarna, lijken ze niet al te zelfverzekerd 97 mensen stierven op een dag in China gisteren. De Chinese president Xi Jinping reageerde eerder vandaag op de staatstelevisie en hij klonk minder optimistisch dan vorige week. Hieronder staan ​​enkele van zijn belangrijkste opmerkingen:
 • De situatie ten aanzien van het voorkomen van een uitbraak van het coronavirus is nog steeds ernstig
 • China zal de strijd tegen de uitbraak van het coronavirus zeker winnen
 • China zal doortastender maatregelen nemen om de verspreiding in Hubei in te dammen
 • Om de ontwikkeling van geneesmiddelen met goede klinische effecten tegen het virus te versnellen

Het virus heeft zich niet alleen buiten Hubei verspreid, maar ook in andere landen over de hele wereld nog vier mensen vandaag gediagnosticeerd in Groot-Brittannië. Daarnaast voelen Chinese bedrijven de druk van het virus, aangezien honderden Chinese bedrijven naar verluidt miljarden aan leningen zoeken om de gevolgen van een virusuitbraak te verzachten. Deze bedrijven omvatten prominente namen zoals Xiaomi, Meituan Dianping en DiDi. De situatie lijkt dus slecht en de Chinese economie zal daaronder lijden, wat ook gevolgen heeft voor de wereldeconomie. De negatieve impact op de economie zal dus een ander belangrijk probleem zijn voor centrale banken en regeringen over de hele wereld om te bestrijden, afgezien van het virus zelf. Het sentiment blijft ook vandaag negatief.

 • Italiaanse industriële productie – De industriële productie is vrij volatiel geweest in Italië, net als in Duitsland en de rest van de eurozone. In de afgelopen drie maanden hebben we drie dalingen gezien, maar het laatste rapport, dat betrekking had op november, toonde een stijging van 0,1%. Hoewel het rapport van vandaag, dat voor december was, een grote daling van 2,7% liet zien, zal de productie in Italië en Europa de komende maanden in een moeilijke positie blijven..
 • De Amerikaanse sessie

  • Canadese huisvestingsstart en bouwvergunningen – Het begin van huisvesting vond al maanden plaats in de regio 200.000 tot 220.000 in Canada, maar in december daalde het tot 197.000. Het rapport van vandaag liet voor januari weer een mooie stijging zien van 213k, dus weer op schema. Bouwvergunningen zijn daarentegen gedaald sinds september en het rapport van vorige maand, dat voor november was, werd nog lager herzien, van -2,4% naar -3,5%. Maar het rapport van vandaag zou naar verwachting een ommekeer en een stijging van 3,5% voor december laten zien. Het overtrof de verwachtingen en steeg met 7,4%.
  • FED’s Bowman aan het woord  Bowman, lid van de Federal Reserve, sprak een tijdje geleden en zei dezelfde dingen die ze eerder heeft gezegd, dus het is niets nieuws. Ze ziet een “zeer gunstige” vooruitzichten voor de VS van gematigde groei, lage werkloosheid en inflatie die geleidelijk naar het streefcijfer stijgt.
  • Wereldgezondheidsorganisatie arriveert in China – De WHO is in China aangekomen en heeft een tijdje geleden een PRSSS-conferentie gehouden. Het virus bestaat al meer dan een nacht, ze zijn nu net aangekomen? Hoe dan ook, enkele opmerkingen hieronder:
  • Het WHO-team van experts is in China aangekomen om de basis te leggen voor een groter team dat de uitbraak van het coronavirus onderzoekt
  • In de afgelopen dagen heeft gezien over incidenten van verdere verspreiding van virussen en mensen met geen reisgeschiedenis naar China zoals in Frankrijk.  Kan de vonk zijn die een groter vuur wordt

  Handel in zicht

  Bearish AUD / USD

  • De trend is bearish sinds 1 januari
  • MA’s duwen het lager
  • Het sentiment is behoorlijk negatief

  De 20 SMA is weer in verzet veranderd

  AUD / USD was behoorlijk bullish in december, aangezien de USD toen een slechte maand had, nadat de Amerikaanse ISM-productie verder daalde in krimp. De kasstromen aan het einde van het jaar, die ook tegen de USD in gingen, hielpen dit paar tegen het einde van het jaar ook hoger te klimmen. Maar het sentiment keerde in de eerste week van januari om nadat de spanningen tussen de VS en Iran en risicovolle activa zoals commodity-dollars bearish werden. Het sentiment werd nog negatiever na de uitbraak van het coronavirus in China, waardoor de AUD / USD bearish bleef.

  Voortschrijdende gemiddelden zijn veranderd van ondersteuning in weerstand, waarbij de 100 SMA (groen) eerst weerstand bood tijdens pullbacks, daarna namen de 50 SMA (geel) en 20 SMA (grijs) het heft in handen. Eerder vandaag zagen we een hogere terugslag, maar die eindigde net onder de 20 SMA, zoals te zien is op de H4-grafiek hierboven. Dit pair blijft dus behoorlijk bearish.

  Ten slotte

  Het coronavirus blijft de markten aandrijven en de situatie wordt ernstig, vooral in China. Er zijn meer dan 40.000 mensen besmet en er zijn meer dan 900 doden gevallen, terwijl we nieuwe gevallen blijven zien in het VK en andere plaatsen. Dit houdt het sentiment gematigd en traders behoorlijk angstig.

   

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me