Forex signalen US Session Brief, 6 september – US Employment Report komt positief, maar de USD wordt nog bearish

De markten waren vandaag vrij rustig tijdens de Europese sessie, hoewel je kon voelen dat de veilige havens nog steeds onder druk stonden zoals ze het grootste deel van de week waren. Het sentiment is deze week verbeterd door zachtere tonen uit China en de VS en als gevolg daarvan werden goud en de JPY bearish, terwijl risicovolle activa zoals commodity Dollars behoorlijk bullish zijn geworden. We hebben vandaag enkele opmerkingen van Kudlow gehoord, waarin staat dat de VS en China in oktober de handelsbesprekingen zullen hervatten, waardoor het sentiment verder is verbeterd, waardoor risicovolle activa opnieuw een bullish run krijgen..

Maar de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag waren de publicatie van de Amerikaanse en Canadese werkgelegenheidsrapporten. De werkloosheidsgraad bleef ongewijzigd in Canda op 5,7% maar nieuwe banen sprongen veel hoger dan verwacht, waardoor de CAD bullish werd. In de VS is het het werkloosheidspercentage bleef ongewijzigd ook met 3,7%, terwijl de participatiegraad met 2 punten toenam. Dat is positief, aangezien de werkloosheid 2 punten zou hebben verloren als de participatiegraad ongewijzigd was gebleven. De winsten waren ook boven verwachting, maar handelaren waren meer gefocust op nieuwe banen die de verwachtingen niet hadden gehaald. ze boekten vorige maand een stijging van 130.000, maar dat stelde USD-handelaren niet tevreden en een zachte stijging van de particuliere loonlijsten was genoeg om de USD nog bearish te maken.

De Europese sessie

 • Duitse industriële productie – gisteren zagen we een grote daling van de fabrieksorder in Duitsland voor augustus, aangezien het aantal uitkwam op -2,7%. Vandaag werd verwacht dat de industriële productie met 0,4% zou stijgen, maar deze was negatief en daalde in plaats daarvan met 0,6%. Dit is de derde daling in de afgelopen vier maanden, dus in Duitsland wordt het erger in plaats van beter.
 • Italiaanse detailhandel – Het vorige maand gepubliceerde rapport over de detailhandel liet in juni een mooie sprong van 1,9% zien, wat indrukwekkend was na drie negatieve maanden. Het rapport van vandaag zou naar verwachting een omzetgroei van 0,4% voor juli laten zien, maar in plaats daarvan was het negatief, met een daling van 0,5% voor die maand.
 • Finaal BBP van de eurozone – De initiële BBP-lezing voor Q2 kwam uit op 0,2% en verwacht werd dat deze ongewijzigd zou blijven in de laatste lezing van vandaag. Het bleef ongewijzigd op 0,2% kok, maar het BBP op jaarbasis werd hoger bijgesteld van 1,1% naar 1,2%. De definitieve lezing van de verandering in de werkgelegenheid bleef ook ongewijzigd op 0,2% voor het tweede kwartaal.
 • Boris Johnson is zelfverzekerd om een ​​deal te krijgen – De Britse premier Boris Johnson zei eerder vandaag dat hij naar Brussel gaat om een ​​deal te sluiten. Mensen in het VK willen dat we op 31 oktober instappen en vertrekken. Hij heeft er vertrouwen in dat hij een Brexit-deal krijgt op de top van de EU-Raad in oktober. Labour moet het lef hebben om verkiezingen te houden en hij is niet bereid om af te treden.

De Amerikaanse sessie

 • Verslag over de werkgelegenheid in de VS.– Het werkloosheidspercentage bleef zoals verwacht ongewijzigd op 3,7%, hoewel de participatiegraad toenam tot 63,2% ten opzichte van 63,0% voorheen, wat een positief teken is. Het werkloosheidscijfer zou met 2 punten zijn gedaald als de participatiegraad niet zou stijgen. Maar de niet-agrarische loonlijsten in augustus kwamen met 130.000 onder de verwachtingen, tegen de verwachte 160.000.
 • Amerikaanse winstrapportage – De winst zou in augustus met 0,3% zijn gestegen. Maar de winsten waren beter dan verwacht en stegen vorige maand met 0,4% tegen 0,3% verwacht. Het gemiddelde uurloon op jaarbasis was ook beter en steeg met 3,2% op jaarbasis, tegen 3,0% verwacht. Het eerdere gemiddelde uurloon op jaarbasis werd hoger bijgesteld naar 3,3%, vergeleken met 3,2% eerder.
 • Canadees inkomstenrapport – Het werkloosheidspercentage bleef ongewijzigd op 5,7% zoals verwacht in Canada. De verandering in de werkgelegenheid kwam veel beter binnen dan verwacht, met een stijging van 81,1 duizend in augustus, tegen 18,9 duizend verwacht. Deze sprong in nieuwe banen komt na twee negatieve maanden, die de markt verrast heeft. Het uurloon kwam uit op 3,8%, tegenover 4,5% geschat. Vorige maand bedroeg 4,5%.
 • Handel in zicht

Bearish USD / JPY

 • De belangrijkste trend is nog steeds bullish op de H1-grafiek
 • De pullback-onderpomp is voltooid
 • De 50 SMA biedt ondersteuning

De daling stopte bij de 50 SMA

USD / JPY is al geruime tijd bearish op grotere tijdsbestekken. Maar deze week is dit pair bullish geworden doordat het sentiment is verbeterd. De USD was zwak, maar de JPY is zelfs nog zwakker. Hoewel we eerder op de dag een lager terugslag zagen na het Amerikaanse werkgelegenheidsrapport, stopte die daling precies bij de 50 SMA (geel). Dit paar is nu bijna oververkocht en de prijs begint te stijgen van de 50 SMA, dus we zijn optimistisch over dit paar. We gingen een tijdje geleden long op USD / JPY.

Ten slotte

De USD is dus weer bearish geworden na het werkgelegenheidsrapport in de VS, dat aanzienlijk aan de positieve kant neigde, vooral de winsten. Maar de focus lag op de loonlijsten die een beetje zwakker waren dan verwacht, vooral de particuliere loonlijsten, wat betekent dat de USD de zwakken op een bearish voet sluit..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector