Forex signaleert US Session Brief, 10 september – Nog een geweldig winst- en werkgelegenheidsrapport uit het VK

Vandaag zijn de financiële markten weer vrij rustig geweest. Het risicosentiment blijft positief en opmerkingen uit China helpen het sentiment zo te houden. De Chinese premier Li zei vanmorgen dat “handelsbesprekingen vooruitgang zullen boeken” en dat ze ook investeringsquota hebben geschrapt. Een interessant stuk vandaag was een rapport van Reuters dat suggereerde dat de Bank of Japan nu meer openstaat voor het bespreken van aanvullende monetaire versoepeling volgende week. Dit zou de JPY enige tijd bearish moeten houden.

Het grootste evenement vandaag was echter het rapport over werkgelegenheid en inkomsten uit het VK. De werkloosheidspercentage tikte lager tot 3,8% terwijl winst steeg opnieuw naar 4,0% 3M / Y. Vooral werkgelegenheid en inkomsten blijven de markten voorgoed verrassen terwijl ze blijven stijgen, in een tijd waarin de rest van de economie op een recessie afstevent. Hoewel het VK een recessie nu ternauwernood kan vermijden na enkele positieve cijfers die we deze week hebben gezien, is het nog te vroeg om te zeggen.

De Europese sessie

 • Franse en Italiaanse industriële productie – Het rapport van vorige maand toonde een grote daling van de industriële productie in Frankrijk met 2,3% voor juni. Hoewel de verwachting was dat de productie in juli positief zou worden en met 0,5% zou stijgen, miste ze de verwachtingen en groeide in plaats daarvan met slechts 0,3%. In Italië daalde de industriële productie in juni ook met 0,2%, zoals bleek uit het rapport van vorige maand, dat vandaag lager werd bijgesteld naar -0,3%. Het rapport van vandaag zou voor juni nog een daling van 0,1% laten zien, maar de daling was groter, met 0,7%. De productie in Europa blijft lijden.
 • UK Employment Report – Het IAO-werkloosheidspercentage zou naar verwachting ongewijzigd blijven, maar het is gedaald tot 3,8%, vergeleken met de verwachte 3,9%. De verandering in de werkloosheidsaanvragen in augustus bedroeg 28,2 duizend. Het vorige aantal bedroeg 28,0k, dat werd herzien naar 19,8k. De verandering in werkgelegenheid kwam op 31k versus 55k verwacht, een daling van 115k eerder. De werkgelegenheid blijft vrij sterk in het VK.
 • UK winstrapport – Verwacht werd dat de gemiddelde winstindex vandaag ongewijzigd zou blijven op 3,7%. Maar de gemiddelde winstindex maakt opnieuw een sprong naar 4% voor juli. Het aantal juni werd ook hoger herzien van 3,7% naar 3,8%. De gemiddelde weekinkomsten exclusief bonussen kwamen ook hoger uit op 3,8% tegen 3,7% 3m / j verwacht, maar daalden ten opzichte van eerder 3,9%. De winst op jaarbasis bedroeg + 4,2%, het hoogste aantal sinds februari 2010. In reële termen wordt de gemiddelde wekelijkse winst + 2,1% 3m / jaar gezien, de sterkste meting sinds september 2015.
 • Nog geen backstop-alternatieven voor de Ierse grens – De Ierse minister van Staat van Europese Zaken, Helen McEntee, merkte vanmorgen op dat ze nog geen echt bewijs van backstop-alternatieven hebben gezien. De situatie met betrekking tot de Brexit verandert elke dag, maar het VK heeft geen voorstel gekregen voor een alleen voor Noord-Ierland bestemde achtervang. Dus geen hoop op een deal.
 • Geen fiscale stimulans voor Scholz – De Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz, zei eerder vandaag dat ze doen wat nodig is zonder nieuwe schulden. De begroting voor 2020 is expansief, wat grote uitdagingen zal aanpakken, waaronder mondiale handelsgeschillen. Duitsland verkeert niet in een crisis, heeft een solide begrotingspositie. We zullen reageren als er een crisis komt.

De Amerikaanse sessie

 • Carney klinkt niet al te bezorgd – Mark Carney, voorzitter van de Bank of England, merkte een tijdje geleden op dat de BOE geen grote onevenwichtigheden in de economie ziet die normaal gesproken een vertraging zouden veroorzaken. BOE heeft de tools om met economische vertraging om te gaan. Economieën hebben de fiscale ruimte om met een recessie om te gaan, maar het is niet onbeperkt. We komen dicht bij een wereldwijde liquiditeitsval.
 • Canadese huisvestingsstart en bouwvergunningen – De start van huisvesting is in juli in Canada met 222.000 toegenomen, zoals bleek uit het rapport van vorige maand. Het aantal voor augustus zou naar verwachting afkoelen tot 213k, maar ze liepen verder op tot 227k. Bouwvergunningen boekten in de afgelopen twee metingen twee zeer slechte maanden, met een daling van 13,0% in mei en een daling van 3,7% in juni. Juni werd vandaag hoger bijgesteld naar -3,1%. Bouwvergunningen zouden naar verwachting in juli positief worden en met 2,1% stijgen, maar we zagen vandaag een stijging van 3,0%, waarmee we de verwachtingen overtroffen.
 • OPEC’s Barkindo klinkt optimistisch over olie – De secretaris-generaal van de OPEC zei zojuist dat ze erg conservatief zijn met vraagvoorspellingen. De oliemarkt wordt niet aangedreven door fundamentals. Hij ziet geen recessie aan de horizon en zei dat de Amerikaanse economie het goed doet.

Handel in zicht

Bearish EUR / GBP

 • De trend is naar bearish verschoven
 • De pullback hoger eerder op de dag is voltooid
 • De 20 SMA duwt de prijs omlaag

De 20 SMA biedt opnieuw weerstand nu de neerwaartse trend is hervat

EUR / GBP kende sinds begin mei een sterke bullish trend, maar begin augustus verschoof de trend naar bearish toen de euro zijn daling verlengde, terwijl de GBP hoger keerde. De 20 SMA (grijs) bood aanvankelijk weerstand, maar de trend vertraagde in de weken daarna en grotere MA’s namen die baan op. Hoewel de neerwaartse trend vorige week weer werd hervat en de 20 SMA lijkt weer in weerstand te zijn veranderd, waarbij het doden van retraces hoger wordt en de prijs lager wordt. De druk op dit pair blijft dus neerwaarts.

Ten slotte

De GBP is vandaag weer bullish geworden, na gisteren positieve productiegegevens te hebben gezien en vandaag het geweldige werkgelegenheids- en winstrapport. De Brexit kan opnieuw worden uitgesteld, wat betekent dat we de komende weken getuige kunnen zijn van een bullish fase in GBP-paren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map