EUR / USD schendt oplopend driehoekspatroon – steun om te kopen!

Tijdens de Aziatische handelssessie op woensdag, de EUR / USD Het valutapaar slaagde erin om haar ‘overnight bullish bias’ te handhaven en bleef ruim boven het 1.2150-niveau bieden, voornamelijk als gevolg van het risico op marktsentiment. Dat werd ondersteund door de hervatte vooruitgang in de richting van een enorme rekening van de Amerikaanse overheid en COVID-19-verlichtingsmaatregelen, die de safe-haven US-dollar hebben verzwakt en hebben bijgedragen aan de winsten van dit valutapaar. Bovendien werd de positieve markttoon verder gestimuleerd door de hoop op het coronavirus (COVID-19) vaccinfront, wat de greenback verder verzwakte en het valutapaar een boost gaf..

Integendeel, de toenemende bezorgdheid over het toenemende aantal COVID-19-sterfgevallen en de mogelijkheden van de economisch pijnlijke harde lockdowns blijven het opwaartse momentum van het paar in twijfel trekken, dat een sleutelfactor is geworden die een deksel houdt op eventuele extra winsten in het valutapaar. Op het moment van schrijven handelde het EUR / USD-valutapaar op 1,2163 en consolideerde het in het bereik tussen 1,2146 en 1,2167. Verderop lijken de traders voorzichtig om een ​​sterke positie in te nemen, vooruitlopend op Amerikaans stimuleringsnieuws en PMI’s in de eurozone.

Wat de positieve kant van het verhaal betreft, zorgde het hernieuwde optimisme over vaccins voor het zeer besmettelijke coronavirus voor een boost in de toon van marktrisico’s. De hoop op vaccins werd gewekt nadat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) op 11 december toestemming had verleend voor noodgebruik van BNT162b2, het COVID-19-vaccin dat mede is ontwikkeld door Pfizer (NYSE: PFE) en BioNTech SE (F: 22UAy). ). Nu zal Moderna ook de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) benaderen voor goedkeuring van zijn vaccin.

Tegelijkertijd keurde de FDA onlangs een eerste thuistest voor het dodelijke virus goed. Al met al blijven de positieve ontwikkelingen met betrekking tot het COVID-19-vaccin de marktrisico-gemoedstoestand begunstigen en de veilige haven van de Amerikaanse dollar ondermijnen.

Aan de andere kant van de vijver kon de reden voor de winsten op de aandelenmarkten ook worden toegeschreven aan de nieuwe vooruitgang in de richting van een enorme rekening voor de Amerikaanse overheidsuitgaven en COVID-19-maatregelen. Volgens het laatste rapport beloofden de leiders van het Congres de al lang bestaande impasse in het coronavirus-hulppakket tijdens de Aziatische handelsuren te doorbreken, wat de safe-haven-dollar onmiddellijk verzwakte. Na de positieve opmerkingen van de Amerikaanse senaatsleider Mitch McConnell en minderheidsleider McCarthy, toonde House Speaker Nancy Pelosi haar bereidheid om morgen de lopende besprekingen over het coronavirus (COVID-19) af te ronden..

Als gevolg daarvan slaagde de breed gedragen US-dollar er niet in om haar bearish bias van de vorige dag te stoppen, waardoor er op de dag nieuwe aanbiedingen werden getrokken, aangezien de vraag naar safe-haven activa afnam terwijl er vooruitgang werd geboekt in de richting van een akkoord over een Amerikaanse fiscale stimuleringswet. Bovendien kunnen de verliezen in de Amerikaanse dollar ook samenhangen met aanhoudende twijfels over het economisch herstel van COVID-19 in de VS. De verliezen in de dollar hielpen het valutapaar echter om bod te blijven. Ondertussen stond de US-dollarindex, die de dollar meet ten opzichte van een emmer valuta’s, voor het laatst op 90.477, na een daling tot 90.419 op maandag..

Integendeel, de bezorgdheid over het stijgende aantal COVID-19-sterfgevallen en de mogelijkheden van de economisch rampzalige harde lockdowns blijven de positieve marktprestaties in de weg staan, die een sleutelfactor is geworden om eventuele extra winsten in het valutapaar te beperken. Het is de moeite waard eraan te herinneren dat de verspreiding van het virus heeft geleid tot hernieuwde lokale lockdowns in het VK en de VS, zoals getuige was nadat New York besloot om een ​​tweede volledige lockdown aan te gaan, vanwege de toename van COVID-19-gevallen. Bovendien heeft Duitsland ook de beperkingen op activiteiten in het hele land drastisch uitgebreid.

Vooruitkijkend, zullen de markthandelaren hun ogen gericht houden op de laatste bijeenkomst van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) van 2020. Ondertussen zullen de Britse inflatie en PMI, evenals de Europese PMI, en niet te vergeten de Amerikaanse detailhandelsverkopen, de sleutel zijn om in de gaten te houden. . Al met al zullen de updates rond de Brexit, het coronavirus en het Amerikaanse stimuleringspakket hun belang niet verliezen.

Dagelijkse ondersteuning en weerstand

S1 1.2012

S2 1.207

S3 1.2091

Draaipunt 1.2127

R1 1.2149

R2 1,2185

R3 1,2242

Op technisch vlak is de EUR / USD handelde zijwaarts, onder het 1.2176-niveau, nadat het de onmiddellijke weerstand rond het 1.2176-niveau had geschonden, en nu gaat het hoger, naar het volgende doelniveau van 1.2250. We hebben misschien een uitstekende koopmogelijkheid van meer dan 1,2175, en het zou kunnen mikken op het 1,2250-teken. We hebben nu dus een kooptransactie geopend om ons op het 1.2250-niveau te richten. Succes!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me