Een beginnershandleiding voor de World Series of Poker

De World Series of Poker van dit jaar gaat morgen officieel van start en de pokercommunity maakt zich op voor een maand vol pokeractie.

Het wordt een groot jaar sinds de organisatoren overboord gingen en meer dan 69 evenementen voor de hele reeks organiseerden. De hele serie is dit jaar een viering van het spel en spelers die willen deelnemen, krijgen de kans om hun favoriete pokervarianten te spelen.

Gestart in 1970, was de World Series of Poker bedoeld om het spel populair te maken. Wat vroeger een evenement was dat alleen op uitnodiging toegankelijk was, is de World Series geëvolueerd van een eenvoudige serie cashgames tot een duizelingwekkende reeks satelliettoernooien en evenementen met veel geld..

Het behoudt echter nog steeds zijn mystiek. De online pokerboom van de jaren 2000 kan direct aan de voeten van de overwinning van Chris Moneymaker in de World Series of Poker 2003 worden gelegd. In tegenstelling tot andere sporttoernooien is de prijs voor het winnen van een van de evenementen in de World Series of Poker geen trofee maar een gouden armband. Het bezitten en trots tonen van een bracelet voor winnaars is een punt van trots voor winnaars uit het verleden en een erkenning van hun vaardigheden.

World of Series Poker 101

Voor een pokerliefhebber is lid worden een droom die uitkomt. Het kan echter een slopende oefening zijn. Voor degenen die zich ervoor willen aanmelden, zijn er een enkele feiten die ze moeten weten.

WSOP-evenementen

Allereerst kunnen spelers selectief zijn in welke van de games ze meedoen. De 69 evenementen hebben verschillende variaties die iedereen een breed scala aan keuzes zouden moeten bieden. Sommige spellen worden gespeeld volgens de Texas Hold’em-regels, maar er zijn andere toernooien die andere regels gebruiken, zoals Omaha, Lowball en Stud. Er zijn zelfs toernooien. Beginners hoeven zich geen zorgen te maken dat ze buitenspel worden gezet als hun favoriete regels niet worden gebruikt.

Ten tweede is het belangrijkste doel van de spelers voor elk toernooi om als laatste te staan. Dit betekent dat spelers voorzichtig moeten zijn met hun bankroll. Het is het beste als een speler een grote bankroll heeft, maar zorgvuldig beheer en vaardig spel kunnen een kleine bankroll in een grote veranderen..

Ten slotte kan een speler die deel wil uitmaken van het hoofdevenement dit op de moeilijke manier doen door deel te nemen aan de verschillende satelliettoernooien. Het is echter niet nodig. Het enige dat een speler hoeft te doen om aan het hoofdevenement deel te nemen, is $ 10.000 te hebben en zich in te kopen. Als een potentiële speler geen geld heeft, moet hij meedoen aan een satelliettoernooi, dat een lagere buy-in heeft..

Talrijke pokerevenementen om mee te doen

Het belangrijkste evenement is meestal rond begin juli, na een slopende maand van spelen. Voor het evenement zelf zullen spelers hun buy-in gebruiken om chips te laten spelen. Spelers kunnen deze fiches niet inwisselen voor geld, maar ze geven aan of een speler nog in het toernooi zit of niet. Als ze geen chips meer hebben, worden ze geëlimineerd.

De buy-in wordt vervolgens toegevoegd aan de prijzenpot die wordt toegekend aan de beste winnaars. Alleen de 10 procent krijgt een uitbetaling. Aangezien het gebruikelijke aantal spelers voor het hoofdevenement meer dan duizend spelers bedraagt, zullen slechts ongeveer honderd van hen geld krijgen.

Zodra het hoofdevenement begint, worden de spelers gegroepeerd in tafels. Als spelers worden uitgeschakeld, zullen mensen van tafel naar tafel worden verplaatst om ze in evenwicht te houden. Het normale spel gaat door totdat er nog maar één tafel van negen over is. Dit zijn echter niet de echte finales.

Een druppel


De laatste negen spelers vormen de laatste tafel van het hoofdevenement. In 2008 wilde ESPN wat buzz creëren voor het toernooi, en dit resulteerde in een uitstel van de finaletafel tot oktober..

De World Series of Poker is een evenement dat elke speler niet mag missen. Spelers kunnen gemakkelijk uitkijken naar de Colossus op 2 tot 4 juni of hun lot vinden in het Seniors Championship en de Monster Stack op respectievelijk 17 en 24 juni. Het hoofdevenement vindt echter pas op 9 juli plaats en wordt op 12 tot 14 juli gevolgd door de One Drop.

Bitcoin poker en WSOP

Toegegeven dat niet iedereen aanwezig kan zijn bij de evenementen die dit jaar op de agenda staan, pokerliefhebbers kunnen nog steeds het actie poker ervaren als ze online Bitcoin poker spelen. Beter nog, ze kunnen uitkijken voor de verschillende World Series of Poker-promo’s die geweldige uitbetalingen opleveren en zelfs een kans om het Main Event in juli te verslaan.

Vorig jaar lanceerden een aantal Bitcoin-pokersites hun op WSOP geïnspireerde bonussen en promoties, waarbij Americas Cardroom zijn World of Series of Jackpots.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector