Digitale valuta pieken in het kielzog van de Noord-Koreaanse crisis

De wereld van het Verre Oosten kreeg vandaag een onaangename schok toen de raketafdeling van het Noord-Koreaanse leger verschillende ballistische raketten afvuurde die recht boven het Japanse thuiseiland Hokkaido vlogen. Dezelfde missers zijn veilig geland in de zeeën ten oosten van Japan, maar de impact van dezelfde gebeurtenis weerkaatst sindsdien de geopolitieke sferen.

Hetzelfde is natuurlijk van kracht geworden op het gebied van de digitale valuta en dit resulteerde, enigszins naar verwachting, in een boost voor grote spelers en een stijging van de totale marktkapitalisatie. Het is altijd een lastige taak om definitieve vergelijkingen te maken, maar tot nu toe lijken de gebeurtenissen op zijn minst gedeeltelijk verband te houden, vooral vanwege het feit dat zowel bitcoin als ether, de twee grootste cryptocurrencies, lijken te worden beïnvloed..

Nu kijken de grootmachten en de regionale elementen van dezelfde crisis naar de leiders in Pyongyang om te proberen te achterhalen wat de mogelijke volgende stap is, hetzij door hen, hetzij door Noord-Korea. Hier is de analyse van hoe dezelfde gebeurtenis zich verder zou kunnen vertalen in de bewegingen op het digitale valutastadium.

De stijgende spanningen van 2017

Sinds het bestuur van Donald Trump aantrad, lijkt het erop dat het Koreaanse schiereiland is teruggekeerd naar de meest angstige periode sinds het einde van de Koreaanse oorlog, bijna 70 jaar geleden. De agressieve benadering van de Amerikaanse president, gevoed door een onduidelijke positie van Kim Jong-un in de interne machtsstrijd van het land, zorgden beide voor een ongelooflijk gespannen relatie..

Hetzelfde werd nog versterkt door de interne problemen van Zuid-Korea, waar de reeks beschuldigingen en processen steeds meer overheidsfunctionarissen begon te omvatten. Alsof het vaak voorkomt op de momenten dat de oude systemen beginnen te verdwijnen, begon chaos zich te verspreiden.

De eerste schoten in deze voortdurende oorlog van media-aandacht werden afgevuurd toen de Amerikaanse president verklaarde dat een Amerikaanse gevechtsvliegtuiggroep op weg was naar het Koreaanse schiereiland. Hoewel dit op zichzelf geen twijfelachtige daad is, aangezien Zuid-Korea en de VS stevige bondgenoten zijn, kwam de timing op een moment dat de kans op een conflict buitengewoon hoog leek..

Kort daarna werd echter onthuld dat de groep niet op weg is naar dezelfde locatie, om later terug te vallen op een geheel nieuwe koers. Net als veel andere gebeurtenissen tijdens deze toediening, werd hetzelfde op een vreemde manier weggewuifd, waardoor analyses onzeker bleven of de schijnbare bluf opzettelijk of per ongeluk was.

Tegelijkertijd is het regime van Kim Jong-un doorgegaan met het testen van ballistische raketten, waarbij steeds meer experts op het gebied van nucleaire bewapening geloven dat het land binnenkort een thermonucleaire kernkop op een van deze raketten zal kunnen bevestigen. Voor de VS kwam hetzelfde als een schokkende onthulling die, in theorie althans, staten als Hawaï, Alaska en zelfs de westelijke continentale VS in het bereik van dezelfde wapens zou kunnen plaatsen..

Dankzij al deze factoren is er een sterk gevoel dat de gebeurtenissen zich afspelen buiten iemands volledige controle. Dit is niet iets dat elke markt wil horen, afgezien van de cryptocurrencies die opnieuw een veilige gok zijn geworden in een onvoorspelbare omgeving.

Ether-effect

De prijs van de ETH of het token van het ethereum is dramatisch gestegen in een tijdsbestek van 24 uur en overtrof de hoogste prijs in de afgelopen twee maanden. De ETH steeg eerst naar $ 340 en bereikte toen een prijs van $ 365. Sindsdien is het licht gedaald, maar de prijs lijkt sterk opwaarts momentum te zijn.

Dit plaatst het op slechts ongeveer $ 50 onder de hoogste geregistreerde prijs ooit, die op 13 juni 2017 $ 411 bedroeg. De meesten zijn het erover eens dat de prijs werd gestimuleerd door zeer energieke handelssessies in Zuid-Korea, waar twee beurzen samen 20% van alle handel. OKCoin, gevestigd in China, staat op de tweede plaats met iets minder dan 10% van de handel. Dit betekent dat de twee naties een derde van alle handel in ETH hebben overgenomen die plaatsvond tijdens de piek.

Hetzelfde patroon is recentelijk gezien in andere cryptocurrencies in Zuid-Korea, waar Ripple’s XRP, BCC, en monero hebben allemaal prijsstijgingen gezien. Natuurlijk is er nog een digitale valuta die alle andere qua relevantie overtreft en dit is bitcoin, die voor alles wordt gebruikt, van aankopen tot online gokken en directe investeringen. Het heeft ook nieuwe records gevestigd dankzij de Koreaanse activiteit.

Bitcoin-effect


De prijs van BTC bevindt zich momenteel op het hoogste niveau aller tijden. Vandaag werd de prijs van $ 4.703 bereikt voor een enkele token, waarmee het record van twee weken geleden werd verbroken. Dit betekent dat de prijsstijging van de digitale valuta met meer dan 350% is gestegen sinds het begin van het jaar, toen deze werd verhandeld voor $ 1k per BTC.

De waarde van dezelfde digitale valuta is verbazingwekkend en toont de kracht van het blockchain-netwerk dat deze ondersteunt. Hetzelfde heeft echter ook sterk te maken met het probleem waarmee het Koreaanse schiereiland wordt geconfronteerd, waar het vooruitzicht van oorlog lokale investeerders ertoe moet aanzetten om bescherming te zoeken buiten de fiat-valuta’s. Het probleem is dat de stijging van al deze prijzen in een recordtijd ongedaan kan worden gemaakt.

Komende weken van onzekerheid

Op korte termijn zullen de prijzen van de digitale valuta’s in kwestie, maar ook van vele anderen, een boost krijgen door de stijgende marktkapitalisatie. Maar dit alles kan volledig worden ontkend op het moment dat de vijandelijkheden beginnen.

Hetzelfde toont alleen maar aan dat er zoveel op het spel staat in een mogelijk conflict tussen de VS en Noord-Korea dat dezelfde optie niet eens zou mogen bestaan. Zuid-Korea vertegenwoordigt 2% van de hele wereldeconomie – elk probleem dat het tegenkomt, is sterk gerelateerd aan alle anderen. Een oorlog met een kernenergie is iets op een schaal die tot dusverre buiten beschouwing is gelaten.

Dit is de reden waarom elke nieuwe instabiliteit op het Koreaanse schiereiland op korte termijn ten goede zou komen aan het domein van de digitale valuta. Op de lange termijn kan de crisis veel grotere schade aanrichten dan alleen de prijs van cryptovaluta verstoren.

Bron: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map