De verkoopvoorkeur voor ruwe olie van de vorige sessie stopt – een snelle fundamentele vooruitzichten!

Tijdens de Aziatische handelsuren van donderdag is de WTI De prijzen voor ruwe olie slaagden erin de bearish streak van de vorige dag te stoppen, met enkele nieuwe biedingen rond het midden van $ 45,00, voornamelijk als gevolg van het aanhoudende optimisme over de uitrol van het COVID-19-vaccin in het VK en het verwachte goedkeuring van een vaccin in de Verenigde Staten, wat uiteindelijk de hoop op een herstel van de vraag naar brandstof voedde en bijdroeg aan de prijsstijgingen van ruwe olie. Afgezien hiervan kan een andere reden voor de winst in ruwe olie ook worden toegeschreven aan de toenemende nervositeit onder investeerders, als gevolg van de terroristische aanslag op twee putten die in brand werden gestoken op een klein olieveld in Noord-Irak..

Aan de overkant van de vijver slaagde de brede US-dollar er niet in om enige positieve grip te krijgen en bleef hij depressief in de aanloop naar de Europese sessie, wat ook enige steun gaf aan de prijzen van ruwe olie, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is met de prijs van de Amerikaanse dollar. . Integendeel, de sombere EIA-rapporten, die vorige week een grote stijging van de Amerikaanse olievoorraden lieten zien, konden ook geen bearish druk uitoefenen op de prijzen van ruwe olie. De meeste analisten waren verbaasd over hoe de markt niet werd beïnvloed door deze onverwacht grote stijging van de Amerikaanse ruwe olie. Ondertussen speelde het sombere marktsentiment een grote rol bij het afdekken van de hoger renderende prijzen van ruwe olie. Aan de andere kant werden de winsten in ruwe olie ook beperkt door de Brexit, de onzekerheid over het Amerikaanse stimuleringspakket en de spanningen tussen China en de VS. Momenteel, WTI Ruwe olie wordt verhandeld op 45,59 en consolideert in het bereik tussen 45,55 en 45,88.

Zoals we al hebben vermeld, stegen de Amerikaanse olievoorraden vorige week, als gevolg van een daling van de Amerikaanse export van ruwe olie tot het laagste niveau sinds 2018, in combinatie met lockdown-beperkingen in verschillende delen van de VS, in een poging om het coronavirus te beheersen, dat een deksel op het herstel van de brandstofvraag. Wat de gegevens betreft, toonden de gegevens van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) een build van 15.189 miljoen vaten voor de week die eindigde op 4 december, wat veel hoger was dan de voorspelde trekking van 1.424 miljoen vaten en de 679.000 vaten van de voorgaande week. trek. De handelaren schonken echter niet veel aandacht aan deze gegevens en ze bleven het optimisme juichen over de invoering van een COVID-19-vaccinatieprogramma in het VK en de aanstaande start van vaccinaties in de VS..

Aan de andere kant slaagde ruwe olie erin om de verliezen van de ene op de andere dag een halt toe te roepen, toen oliehandelaren zich begonnen te concentreren op het nieuws dat de Amerikaanse beleidsmakers de verkoop van hightechwapens van de VS aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hadden goedgekeurd. oorlog tussen de VAE en Iran. Afgezien hiervan werden de stijgingen in de prijzen van ruwe olie verder aangewakkerd door rapporten die suggereerden dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) later op de dag bijeen zal komen om te praten over BNT162b2, het COVID-19-vaccin, dat mede is ontwikkeld door Pfizer (NYSE: PFE) en BioNTech SE (F: 22UAy). Canada keurde woensdag ook zijn eerste COVID-19-vaccin goed en zei dat de inentingen volgende week zouden beginnen, wat een verder positief effect had op de prijzen van ruwe olie..

Omgekeerd vertegenwoordigde het handelssentiment op de markt een negatieve prestatie van de dag, aangezien de bearish opkomst van Azië-Pacific-aandelen en verliezen op Amerikaanse aandelenfutures de neiging hebben om de risicovolle stemming te benadrukken. De reden achter het risicovolle marktsentiment kan echter worden toegeschreven aan het nieuws dat de VS Chinese misdaadbazen en enkele andere diplomaten uit China op de zwarte lijst hebben gezet in het kader van sancties tegen corruptie. Ondertussen zetten de onzekerheid over de Brexit-besprekingen en het groeiende aantal coronavirusgevallen over de hele wereld de aandelenmarkt verder onder druk. Deze negatieve krantenkoppen werden gezien als een van de sleutelfactoren die de eventuele extra stijging van de prijzen voor ruwe olie onder controle hielden.

Ondanks de risicovolle stemming kon de Amerikaanse dollar met een brede basis geen einde maken aan de dalende trend van de vorige dag en bleef hij bearish, aangezien twijfels blijven bestaan ​​over het wereldwijde economische herstel na COVID-19, zoals blijkt uit de sombere cijfers van de VS. . De verliezen in de dollar zijn echter een sleutelfactor geworden die de prijzen van ruwe olie helpt om op het bod te blijven, aangezien de olieprijs omgekeerd evenredig is aan de prijs van de Amerikaanse dollar. Ondertussen is de US Dollar Index, die de dollar volgt ten opzichte van een emmer andere valuta’s, gedaald tot 91.043.

Vooruitlopend zullen de markthandelaren hun ogen gericht houden op de Amerikaanse krantenkoppen over stimuleringsmaatregelen en vaccinnieuws. In de tussentijd hebben de updates rond de handelsbesprekingen over de Brexit en de strijd tussen China en de VS op deze dag geen enkel belang verloren. Succes!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector