De sterkte van de Amerikaanse dollar overheerst bij het ingaan van de FOMC-notulen, de EUR / USD drijft lager en de USD / JPY hoger

Het lijkt erop dat de populariteit van de Greenback dagelijks toeneemt. Gedurende de afgelopen tien handelsdagen heeft de US-dollar voortdurend terrein gewonnen ten opzichte van haar leidende tegenhangers. Vandaag boekte de USD / JPY een behoorlijk indrukwekkende dag en drukt momenteel door de swing high die op 2 september werd gevormd. Bekijk de volgende tabel:

 

USD / JPY dagelijkse grafiek

In de afgelopen 12 handelsdagen heeft dit pair al meer dan 400 pips gewonnen. Wat we hier zien, is de vorming van hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten – kenmerken van een uptrend. Hoewel we niet kunnen zeggen dat het paar nog in een opwaartse trend zit, kunnen we de krachtige opleving die we onlangs in de wisselkoers hebben gezien, niet tenietdoen. Het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde is slechts ongeveer 360 pips verwijderd, en er is een groot weerstandsniveau rond 107.494, wat net iets meer dan 300 pips verwijderd is. Als het pair hoger blijft handelen en erin slaagt deze niveaus te veroveren, zou een uptrend heel goed in het spel kunnen komen.

 

Op dit moment is de sterke bullish beweging op de USD / JPY behoorlijk uitgebreid, en als u longposities op dit pair wilt invoeren, kan het misschien verstandig zijn om eerst te wachten tot een pullback zich voordoet. Het najagen van sterke bewegingen als deze is vaak een gemakkelijke manier om geld te verliezen. Door transacties in te voeren op prijsherroepingen kunt u strakkere stops gebruiken en gemakkelijker grotere doelen raken. Bekijk deze voorbeelden op een 4-uurs grafiek:

 

USD / JPY 4-uurs grafiek

 

EUR / USD

 

Ik hou van de vastberaden verkoop die we de afgelopen dagen bij dit paar hebben gezien, sinds het door het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde heen is gekomen. De afgelopen weken was de prijsactie op de EUR / USD schokkerig en zonder duidelijke richting. Het ziet er naar uit dat het pair de komende dagen nog wat lager handelt, vooral als we het huidige bullish momentum op de US-dollar enigszins zullen volgen. Op dit moment is het paar nogal oververkocht, en als je kijkt naar de grote afstand tussen de 20-EMA en de huidige marktprijs, bevestigt dit de oververkochte toestand van dit paar op dit moment. Onder normale omstandigheden is het beter om te wachten tot er een soort van retracement plaatsvindt, zelfs op een groot tijdsbestek, zoals een dagelijkse grafiek. Laten we eens kijken naar een dagelijkse grafiek van de EUR / USD:

 


EUR / USD dagelijkse grafiek

 

Het pair heeft vandaag de onderkant van deze driehoek doorbroken, en het dieptepunt van de Brexit-kaars zou het volgende ondersteuningsniveau van interesse kunnen zijn. Ik denk dat we de komende twee dagen een retracement kunnen krijgen die goede setups biedt om het paar te shorten. Ook al krijgen we misschien niet snel een retracement naar de 20-EMA op een daily chart, er zouden meerdere retracements naar voortschrijdende gemiddelden op kleinere grafieken moeten zijn. Dit geeft ons de mogelijkheid om meer trades te vinden, aangezien een terugkeer naar de 20 EMA op een daily chart niet altijd gebeurt, maar wel vaak op een hourly chart. Handelaren kunnen ook handelen met kleinere stopverliezen in termen van pip-afstand. Laten we eens kijken naar een uurlijkse grafiek van de EUR / USD:

 

 EUR / USD Uurtabel

 

Hier kun je zien hoe de 20-EMA de laatste tijd grote weerstand heeft geboden tegen de prijs, en als je naar de twee rode cirkels op de kaart kijkt, is het duidelijk dat deze vermeldingen zijn gemaakt op de 20-EMA, of iets daaronder (voor handelaren die handelen met strategieën van het bevestigingstype), zijn inzendingen van hoge kwaliteit. Misschien hebben we binnenkort hetzelfde soort kansen om pullbacks van de uurgrafiek te verhandelen. Ik zou nog steeds liever een soort van retracement op de daily chart zien voordat ik op zoek ga naar nieuwe kansen op de kleinere tijdframes, zoals bijvoorbeeld op een hourly chart.

 

USD / CAD

 

De prijs wordt nog steeds ondersteund door het 20-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde en is nog steeds vrij van het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde. Mijn voorkeur voor dit paar is nog steeds optimistisch en ik ben op zoek naar dips. Hier is een dagelijkse grafiek van dit paar:    

 

USD / CAD dagelijkse grafiek

 

En een uurgrafiek:

USD / CAD Uurtabel

 

Hier kunt u zien dat de exponentiële voortschrijdende gemiddelden op deze grafiek opnieuw op één lijn liggen, wat aangeeft dat er een behoorlijk bullish momentum is teruggekeerd naar de markt. Pullbacks naar een van deze exponentiële voortschrijdende gemiddelden kunnen worden verhandeld, afhankelijk van de vorm van de kandelaars die zich tijdens de retracement vormen. Onthoud dat het veel helpt als de exponentiële voortschrijdende gemiddelden allemaal op één lijn liggen, aangezien dit u de bevestiging geeft dat u handelt in de richting van het heersende marktmomentum..

De economische kalender van morgen

Morgen is een heel lichte dag in termen van economische gegevens. De belangrijkste gebeurtenis is waarschijnlijk de voorraad ruwe olie in de VS om 15.00 uur. Dit zou een effect kunnen hebben op de USD / CAD vanwege de hoge correlatie tussen de Canadese dollar en de prijzen van ruwe olie. 

Fijne handelsdag!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector