De nieuwe golf van BTC / ETH-prijsstijging

In de afgelopen maanden of zo, de prijs van bitcoin explodeerde op de wereldmarkten. De voorloper hiervan was de instroom van enorme hoeveelheden fiatgeld in het cryptocurrency-domein, waardoor zowel de grote spelers van BTC als ether een boost kregen, maar ook veel extra alternatieve altcoin-alternatieven. Dit resulteerde in een tektonische waardestijging van de gehele FinTech-ruimte. Nu wordt het cijfer van de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies geschat op ongeveer $ 46 miljard, wat een stijging van 50% is die plaatsvond in de afgelopen weken..

Met dit in gedachten is er een duidelijk gevoel dat de nieuwe golf van prijsstijgingen in het BTC-domein nu aan de gang is. Binnenin kunnen aanvullende veranderingen worden verwacht, omdat de meeste analisten het erover eens zijn dat de golf zich niet in de laatste fase bevindt, ook al is er geen consensus over hoe ver het zal gaan met de digitale valuta in kwestie..

Maar terwijl de golf voortschrijdt, vragen velen zich af wat de instroom van activa in het veld voedt en hoe dezelfde elementen beter kunnen worden begrepen door iedereen die zijn BTC wil investeren of, aan de andere kant, fiatgeld in de cryptocurrency wil investeren..

De geopolitieke rimpelingen

Hoewel de opzet van een grote verandering op de markten, digitaal of traditioneel, vaak te complex is om simpelweg te worden gekoppeld aan een enkele gebeurtenis (of zelfs een reeks daarvan), zijn veel BTC-analisten van mening dat de onzekerheid in de Europese regio aanwakkert. de investeringsdrang. Op zondag 7 mei worden de Franse presidentsverkiezingen beslist. In de running is Marine Le Pen, een extreemrechtse politicus die vindt dat het land het pad van het VK moet volgen en de Europese Unie moet verlaten..

Haar verkiezing aan de macht zou een signaal kunnen afgeven dat alleen kan worden geïnterpreteerd als een mogelijke breuk van de hele EU. Als dit zou gebeuren, zou de wereld de grootste en meest onvoorspelbare verandering ondergaan sinds de val van de Sovjet-Unie.

Natuurlijk is Le Pen een marginale kandidaat, maar de opzet van de Franse electorale mentaliteit is op dit moment buitengewoon moeilijk te lezen. Sinds 2014 was Frankrijk getuige van meer dan een dozijn terreuraanslagen op verschillende schaal, waarbij in het hele land meer dan 200 doden vielen. Met de aanhoudende vluchtelingencrisis lijdt het geen twijfel dat een door Le Pen voorgestelde hardline extreemrechtse boodschap meer mensen dan ooit treft.

Tegelijkertijd doemt de schaduw van president Donald Trump op over de voorspelling van de resultaten, waarbij de wereld wordt getoond waar de peilingen alleen al vorig jaar bij twee belangrijke gelegenheden (de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de Brexit-stemming) ongelijk zijn gebleken. Le Pen krijgt kleine kansen, maar het lijkt erop dat de meeste analisten in de digitale markten ze serieus nemen.

Niemand weet wat de zondag brengt in Frankrijk en dat dwingt investeerders om hedges te zoeken. Nu, meer dan ooit (afgezien van China, dat al zijn BTC-boom had), ontdekken investeerders cryptocurrencies.

Hier BTC, dat al veel wordt gebruikt voor zaken als bitcoin gokken of de aankoop van goederen en diensten online, lijkt getuige te zijn van het grootste voordeel. Maar tegelijkertijd stroomt er geld in alternatieve cryptocurrencies die ook een boost krijgen.

Nieuw geld dat binnenstroomt

Het grootste en duidelijkste bewijs dat er nieuw geld het ecosysteem binnenstroomt, is het feit dat zowel BTC als ether in prijs stijgen. Over het algemeen was er sinds de oprichting van het ethereum-netwerk een soort wipdynamiek tussen de twee. Een stijging van BTC zou een vertraging van etherinvesteringen inhouden en het tegenovergestelde vond plaats toen BTC zich in een zwakkere staat bevond.

Nu, zowel het systeem als het breken van hun records op wekelijkse of zelfs dagelijkse basis. Dit berooft echter ook de analyse van elke historische referentie die zou wijzen op potentiële weerstandspunten, en daarom gingen sommigen terug naar Fibonacci-niveaus. Deze zijn afgeleid van de gouden standaard die door handelaren wordt gebruikt om potentiële weerstandsniveaus en ondersteuning te lokaliseren.

Hiermee is de $ 1700 het volgende Fibonacci-niveau dat als weerstand zou moeten fungeren. Omdat het bereik van $ 1600 al is bereikt, zou het gemakkelijk kunnen zijn om deze te bereiken voor het einde van mei 2017. Maar hetzelfde niveau zou ook kunnen wijzen op een oververhitting van de markten, waardoor de prijs zou worden teruggedraaid..

Verkiezingsresultaten Frankrijk

In de prijsstatus op korte termijn is er geen grotere impactfactor dan de resultaten van de Franse presidentsverkiezingen. In het geval van een Macron-overwinning, kan worden verwacht dat de prijzen enigszins teruglopen en consolideren voordat ze hun opwaartse momentum in de komende weken en maanden hervatten. Het tempo van dit momentum is moeilijk in te schatten, maar het zal de prijs zeker opdrijven, ook al is het maar voor een klein bedrag.

Bovendien zal de nederlaag van Le Pen eigenlijk niets oplossen op het gebied van de EU-economie en de spanningen tussen de vakbonden. Met de onzekerheid op een over het algemeen hoog niveau, ongeacht het feit wie de verkiezingen wint, zal de gewiekste beleggersmentaliteit blijven zoeken naar alternatieve afdekkingen die hen kunnen beschermen in tijden van nog grotere onzekerheid..

Een overwinning van Le Pen zal de prijzen op korte termijn aanzienlijk doen stijgen. Hetzelfde zou gebeuren voor ether en waarschijnlijk voor elke andere cryptocurrency op de radar. Maar de impact van dit evenement zou zich alleen maar cumuleren in meer veranderingen die erna zouden komen, dus niemand kon zeker zeggen waar het de BTC (of een andere) prijs in de maanden daarna zou leiden..

De tweede golf

De eerste golf van grote BTC-investeringen omvatte investeerders die bedreven waren in het domein van blockchain of zelfs op de een of andere manier deel uitmaakten van het grotere ecosysteem van ontwikkelaars. De tweede golf waarin de wereld zich momenteel bevindt, bracht investeerders die alleen een oppervlakkig begrip hebben van de blockchain-technologie of zelfs dit niet hebben. Ze zijn echter zeer goed geïnformeerd over de procedures die verband houden met de traditionele markten.

Nu laten de voorspellingen zien dat de derde golf grotendeels gebaseerd zal zijn op het betreden van het domein door het grote publiek. Dit alles zorgt voor een zekere mate van vertrouwen die verdere investeringen stimuleert. Met al deze gegevens zijn de meesten het erover eens dat de wereldmarkt van BTC pas aan het begin staat van zijn nieuwe golf van investeringen en prijsstijgingen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me