Daily Brief, 18 januari – Alles wat u moet weten over goud op maandag!

Tijdens de Aziatische handelsuren van maandag slaagde het gele metaal erin een einde te maken aan zijn vroege lost streak en kreeg het enkele bescheiden biedingen rond het niveau van $ 1.830, aangezien de marktinvesteerders zich tot het veilige edelmetaal wendden vanwege het stijgende aantal. van COVID-19-gevallen en sombere economische gegevens in de VS..

Afgezien hiervan hebben het voorzichtige sentiment voorafgaand aan het begin van de ambtsperiode van de Amerikaanse president-elect Joe Biden en het gebrek aan belangrijke gegevens / gebeurtenissen, in combinatie met een lang weekend in de VS, de risico’s groot gehouden, wat voor wat extra steun zorgde. aan de metaalprijzen in de veilige haven. Zoals we allemaal goed weten, heeft de heer Biden al een enorm coronavirus (COVID-19) -stimuleringspakket uitgerold voor een bedrag van $ 1,9 biljoen, maar het laatste gebabbel rond de annulering van de Keystone XL-pijplijnvergunning via uitvoerende actie op zijn De eerste werkdag blijft een neerwaartse druk uitoefenen op het marktsentiment.

In tegenstelling hiermee bleek de heersende bullish vooringenomenheid rond de Amerikaanse dollar, ondersteund door de risicovolle marktstemming, een van de leidende factoren te zijn die eventuele extra winsten in de geelmetaalprijzen onder druk hebben gehouden, aangezien de de prijs van GOUD is omgekeerd evenredig met de prijs van de Amerikaanse dollar. Ondertussen helpt de laatste bewering van vaccinproducenten, dat ze de coronavirusvarianten kunnen temmen, diepere verliezen in het marktsentiment, wat de gele metaalprijzen enigszins onder druk zou kunnen zetten. Goud wordt momenteel verhandeld tegen 1.837,93 en consolideert in het bereik tussen 1.804,39 en 1.839,54.

De wereldwijde aandelenmarkt kon de negatieve prestatie van vorige week niet stoppen en bleef zuur op de dag door het gebrek aan grote gegevens / gebeurtenissen en een lang weekend in de Verenigde Staten. Ondertussen heeft het voorzichtige sentiment in de aanloop naar de eerste ambtsperiode van de Amerikaanse president Joe Biden ook een neerwaartse druk uitgeoefend op het marktsentiment. Volgens de laatste geruchten zal Biden naar verwachting de Canadese Keystone XL-pijplijnvergunning intrekken, en dit zet het marktsentiment onder druk en ondersteunt veilige-havenactiva. Daarnaast zou een andere reden voor het risicovolle marktsentiment ook verband kunnen houden met de toezegging van de aanstaande minister van Financiën, Janet Yellen, voor de marktbepaalde waarde van de dollar. Bovendien zorgen de problemen en twijfels over het coronavirus (COVID-19) over de economieën van de VS en China voor een extra last die op het sentiment op de beurshandel drukt. De twijfels over het economisch herstel werden aangewakkerd nadat de VS en China gemengde economische cijfers hadden vrijgegeven.

 

Wat de Amerikaanse gegevens betreft, daalde de kernverkoop in de detailhandel in december met 1,4% maand-op-maand, wat hoger was dan zowel de krimp van 0,1% in de prognoses als de krimp van 1,3% die in november werd opgetekend. Ondertussen steeg de producentenprijsindex (PPI) in december met 0,3% maand-op-maand, terwijl de detailhandel in dezelfde maand met 0,7% daalde..

Wat de Chinese gegevens betreft, steeg het bbp in het vierde kwartaal (Q4) van China van 6,1% naar 6,5% op jaarbasis, maar het daalde op kwartaalbasis tot 2,6%, tegen de verwachte 3,2% en de vorige 2,7%. Bovendien groeide de industriële productie voor december voorbij de verwachte 6,9%, tot 7,3% op jaarbasis, terwijl de detailhandel onder de vorige uitlezing van 5,0% en de marktconsensus van 5,5% daalde..

Afgezien hiervan kan een andere reden voor het negatieve handelssentiment ook worden toegeschreven aan de zorgen over het stijgende aantal COVID-19-gevallen en economisch pijnlijke harde lockdowns, die de safe-haven US-dollar een boost gaven..

De Amerikaanse dollar met brede basis slaagde erin om haar winsten van de ene op de andere dag uit te breiden en bleef bullish op de dag, aangezien beleggers nog steeds de voorkeur geven aan beleggingen in de safe-haven activa, in de nasleep van het risicovolle marktsentiment. De stijging van de Amerikaanse dollar lijkt echter vrij onaangetast door de sombere cijfers van de VS. Daardoor zijn de winsten in de Amerikaanse dollar een sleutelfactor geworden die een deksel heeft gehouden op eventuele extra winsten in de goudprijs, als gevolg van de omgekeerde relatie tussen de prijzen van GOUD en de dollar.

Omgekeerd heeft het afnemende aantal coronavirusgevallen in het VK geholpen om grotere verliezen in het marktsentiment te beperken. Volgens het laatste rapport meldde het VK zondag 38.598 nieuwe gevallen van coronavirus, het laagste aantal sinds 27 december. Het Verenigd Koninkrijk zal beginnen met het aanbieden van vaccins aan mensen van 70 jaar en ouder, en aan diegenen die als klinisch extreem kwetsbaar worden beschouwd. coronavirus. Het uitrollen van de vaccins zal dus enkele van de economisch schadelijke lockdown-beperkingen in maart verlichten.

Bij gebrek aan belangrijke gegevens / gebeurtenissen op de dag, zullen de markthandelaren de toespraak van BOE Gov Bailey en de Candian Housing Starts in de gaten houden. In de tussentijd zullen ook de risicokatalysatoren, zoals geopolitiek en de virusproblemen, essentieel zijn om in de gaten te houden.

Dagelijkse ondersteuning en weerstand

S1 1.769,19


S2 1.802,78

S3 1.815,73

Draaipunt 1.836,36

R1 1.849,32

R2 1.869,95

R3 1.903,53

 

Inruilen GOUD was scherp bearish, op 1.801, voordat het terugkaatste naar de handel op het 1.831 level, wat werkte als weerstand. Aan de hogere kant zou een bullish uitbraak van 1.831 de kooptrend kunnen verlengen en de goudprijs naar de volgende doelgebieden van 1.841 en 1.846 kunnen leiden, terwijl de support op 1.831 kan blijven. De RSI en MACD suggereren kansen dat de kooptrend vandaag zou kunnen doorzetten. Succes!

10m

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector