Beroemde investeerders en eerste muntenaanbiedingen

Het probleem om mensen aan boord te krijgen met digitale valuta is iets waar elk netwerk dat momenteel actief is, mee te maken heeft. Evenzo deed bitcoin een paar jaar geleden ook zijn best om individuen bij hun operatie te betrekken, eerst als mijnwerkers, maar kort daarna als investeerders..

Tegenwoordig zijn cryptocurrencies algemeen bekend in het publieke domein, maar het aantal daadwerkelijke gebruikers blijft relatief klein, ondanks het feit dat de marktkapitalisatie van het hele ecosysteem in 2017 explodeerde. Dit houdt echter verband met het feit dat veel investeerders beschikken over multi-miljoen portefeuilles, die het grootste deel van dezelfde marktkapitalisatie beslaan. Deze individuen beslaan een interessante groep van durfkapitaalinvesteerders, ondernemers uit het technische domein en traditionele financiële spelers, zoals hedgefondsbeheerders die een kans hebben gevoeld op een snelle en substantiële ROI..

Nu steeds meer mensen met buitengewoon spraakmakende carrières (en zelfs levens) de crypto-arena beginnen te betreden, zal de marktkapitalisatie stijgen. Wat betekent dat echter voor het vooruitzicht van individuele netwerken en zal dit enige impact hebben op de volgende verwachte fase van blockchain-valutagebruik??

Marc Cubaans

De wereld van kapitaal en high-end investeringen kent Marc Cuban goed. De investeerder en ondernemer is erin geslaagd een ongelooflijke rijkdom te vergaren terwijl hij tegelijkertijd een beroemdheid op zich werd. Onlangs typeerde hij de instroom van geld in het cryptocurrency-domein als een bubbel die elk moment kan barsten, maar nu lijkt het erop dat hij betrokken zal raken bij een ICO (eerste muntenaanbieding).

Daarom sluit Cuban zich aan bij andere traditionele investeerders die geloven in het idee om hun kapitaalinzamelingsacties te ondersteunen door hun crypto-tokens te verkopen. Om zijn betrokkenheid bij het idee te tonen, gaat zijn bedrijf Unikrn in de nabije toekomst een eigen ICO starten. Het proces is bedoeld om het kapitaal aan te vullen dat het bedrijf via zijn traditionele investeringsrondes heeft gegenereerd.

Eerder weigerden veel van de meer voorzichtige investeerders om rechtstreeks deel te nemen aan symbolische verkopen. Nu is Cubaan er zeker niet bij, want hij zei dat hij zal deelnemen aan het daadwerkelijke aanbod.

Het Unikrn-verhaal

Unikrn, opgericht in 2014, is een in Seattle gevestigd platform dat zich richt op wedden op eSports. Dit proces is iets dat de aandacht trok van velen in de financiële kringen, aangezien dat een van de zeldzame natuurlijke plekken is voor uitbreiding van het altijd lucratieve domein van weddenschappen. In feite, ver weg van de schijnwerpers van de publiciteit, zijn de eSports-verschijnselen gestaag in populariteit gestegen sinds het einde van de jaren negentig..

Tegenwoordig is het een domein ter waarde van een miljard dollar met veel zijtakken, van merchandise tot evenementenbeheer. Natuurlijk probeerden bedrijven als Unikrn zich te versterken op de markt waar mensen al actief zijn gokken met bitcoin.

Tot op heden heeft Unikrn een investering van $ 10 miljoen weten binnen te halen bij investeerders als Ashton Kutcher, 500 Startups en Elisabeth Murdoch. Het concept van het platform is om gebruikers in staat te stellen te wedden op eSports met behulp van Unikoins, een digitaal token gemaakt door het bedrijf, of om fiatgeld te gebruiken als ze inwoners zijn van het VK of Australië. Sindsdien heeft het bedrijf meer dan 250 miljoen unikoins verplaatst, maar nu is het van plan om over te schakelen van deze munten naar een veiliger cryptografisch token..

UnikoinGold

Het bedrijf is van plan over te stappen op de UnikoinGold-munttoken, die beschikbaar zal worden gesteld in een bulk van 1 miljard. Ze zullen allemaal worden gekalibreerd om te voldoen aan de ERC-20 ethereum-standaard. De volledige marketingcyclus voor de munten zal naar verwachting uiterlijk in augustus beginnen, en de infrastructuur die nodig is voor de verkoop zal aan het einde van dezelfde maand live gaan..

Het is duidelijk dat zowel het bedrijf als Cuban zelf grote verwachtingen hebben van dit proces. Het zou het gemakkelijk kunnen voorzien van een enorme financiële instroom als andere ICO’s van de afgelopen maanden iets te doen hebben.

Maar tegelijkertijd blijft de vraag naar de geldigheid van dit proces erboven hangen. Wat betekent dezelfde ICO als het proces niet lukt, namelijk dat de UnikoinGold-munten nog moeten worden geslagen en in omloop moeten worden gebracht? Bovendien, als de verkoop mislukt, hoeveel heeft het dan nodig om geen invloed op het proces te hebben? Vanaf nu is er een vreemd gevoel dat de ICO geweldig zal gaan, ongeacht hoe het er uiteindelijk uitziet.


De ICO Boom

Marc Cuban was zeer uitgesproken over het idee van de opkomst van digitale valuta en een mogelijke crash, maar het lijkt erop dat een potentieel voor een vergelijkbare situatie ligt in de ICO’s die momenteel worden rondgegooid. Tegelijkertijd is er een duidelijke psychologische dimensie aan deze manier van denken die hier kan worden waargenomen.

De digitale valutamarkten worden gecontroleerd door vraag en aanbod, samen met de hardwired protocollen van de blockchain die ze reguleren. De regels van een ICO worden echter tot op zekere hoogte vastgesteld door het bedrijf dat hun munten lanceert. Dit zou beleggers duidelijk aanspreken die geld willen riskeren tot een bepaald niveau, maar ook de hoogst mogelijke mate van controle willen bereiken.

Een bel is echter een bel en dit proces kan gemakkelijk hetzelfde worden. Als een munt slecht wordt aangeboden, zullen de resultaten niet catastrofaal zijn. Maar als een reeks ICO’s hetzelfde lot heeft, escaleert het potentieel voor problemen alleen maar en doet dit op een dramatische manier.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map