Anonieme cryptocurrency in ontwikkeling door de Noorse centrale bank

Begin mei 2017 heeft de digitale valutagemeenschap zeker uitstekend nieuws opgeleverd. Ten eerste heeft bitcoin officieel zijn record gebroken als een enkele munt die voor meer dan $ 1400 wordt verkocht. Tegelijkertijd bereikte ether een prijs van meer dan $ 80, een voortzetting van een spectaculaire klim voor een relatief nieuw digitaal activum. Met dit alles kan niemand de schuld geven aan zoveel individuen en zelfs bedrijven in dit domein die enthousiast zijn over de nabije toekomst en wat het met zich meebrengt.

Maar hoewel het nieuws uit de markten vaak positief is, is er nu een ontwikkeling op nationale schaal die verband houdt met op maat gemaakte digitale valuta. Dit is niets nieuws, maar wat in dit geval indrukwekkend is, is het feit dat de huidige staat Noorwegen en zijn nationale centrale bank een manier begonnen te onderzoeken om hun eigen digitale valuta te creëren en een kickstart te geven..

In een klimaat waarin veel ontwikkelde landen, paradoxaal genoeg, digitale valuta mijden of negeren, lijkt het erop dat men heeft besloten om met een ander plan door te gaan. De meeste elementen van dit plan worden nog steeds uitgehaald, het nieuws laat nog steeds zien dat er plaatsen zijn waar het idee om digitale valuta te gebruiken niet alleen iets is dat op weg moet worden naar de volgende besluitvormende entiteit..

Hier zijn de belangrijkste feiten die betrekking hebben op het feit dat de Noorse centrale bank het gebied van blockchain-onderzoek en -ontwikkeling betreedt.

Norges digitale valuta

Norges, de centrale bank van Noorwegen, maakte onlangs bekend dat het zich in de beginfase bevindt van het onderzoek naar de mogelijkheid om zijn eigen digitale valuta uit te geven. De verklaring kwam van de plaatsvervangend gouverneur van Norges Bank, Jon Nicolaisen, die sprak op de Noorse Academie voor Wetenschap en Letteren.

Hij zei dat er een duidelijke opkomst is van digitale valuta, die tegenwoordig op grote schaal worden gebruikt voor zaken variërend van bitcoin bingo aan zaken als multi-miljoen kapitaalinvesteringen die uitsluitend in cryptocurrency worden gedaan, inclusief bitcoin-investeringen. Daarom zei de adjunct-gouverneur dat het belangrijk is om het onderzoeksproject van Norges te zien in het licht van een wereld waarin het gebruik van cryptocurrencies regelmatig zal voorkomen..

Hij voegde eraan toe dat dit soort geldwaarde vooral interessant is voor sommige soorten gebruikers, inclusief factoren als de peer-to-peer-besturingssystemen en anonimiteit van gebruikers. Hier lijkt het erop dat Norges de kwestie benaderde met een interessante dosis pragmatisch denken. In dezelfde verklaring zei Nicolaisen dat er al privé-blockchains zijn, waaronder bitcoin, die al op de markt zijn en deze functies bieden..

Deze kunnen volgens hem ook bij een totale uitval van de banksystemen blijven functioneren. Alleen een internetverbinding is nodig en ze kunnen onverminderd doorwerken, net als de systemen die er op grote schaal gebruik van maken, zoals eSports en vele andere ondernemingen die alleen online zijn.

Mogelijke functies voor digitale valuta

Dankzij al deze realiteiten van het huidige digitale valutadomein, besloot Norges Bank om te proberen sommige van hen na te bootsen voor hun eigen project. Daarom overweegt het nu om een ​​digitale valuta te bouwen die hun klanten op een rekening bij de bank kunnen aanhouden, waardoor er geen extra, externe digitale portemonnee nodig is..

Een andere optie is dat de Norges Bank een app maakt waarmee anonieme betalingen meer op contant geld lijken dan bij traditionele transacties. Het lijkt er ook op dat de bank bereid is om nog gedurfdere opties in haar onderzoek te onderzoeken en een model te vinden dat past bij zowel hun ontwikkelingsreferentiekader als de behoeften van hun klanten..

Voorlopig lijken beide opties een geldige weg voor verdere verkenning en mogelijke proefprojecten. Eenmaal gevalideerd, zou de bank van Norges geen grote problemen hebben om het idee over te brengen naar het niveau van een actief product dat onder haar merk verkrijgbaar is. Dit zou in ieder geval gelden voor de binnenlandse markt.

Een ander initiatief van de centrale bank

Voor iedereen die zich bezighoudt met het domein van digitale valuta en blockchain, in het bijzonder, is er geen nieuws in het idee dat een centrale bank experimenteert met deze vorm van FinTech. Op dit moment werken verschillende grote centrale banken aan vergelijkbare initiatieven, waaronder de Centrale Bank van China, die tegelijkertijd probeert binnenlandse bitcoin-uitwisselingen. Maar de vertegenwoordiger van Norges verklaarde nog steeds dat hun inspanningen cruciaal zijn voor de toekomstige toestand van het financiële ecosysteem.


Hij zei dat voor veel consumenten elektronisch geld een geweldig alternatief zou kunnen zijn als ze geen geld in contanten bij een traditionele bank willen storten, zoals het proces tegenwoordig werkt. Aan de andere kant van deze vergelijking hebben banken de mogelijkheid om klanten aan te trekken met behulp van de geïnteresseerde tarieven die ze aanbieden.

De Norges Bank is echter van mening dat het vermogen van de banken om winst te genereren en krediet te verstrekken aanzienlijk zou kunnen worden aangetast wanneer de nieuwe vormen van elektronisch geld op grote schaal worden gebruikt. In dit eenvoudige idee kan de hele achtergrondmotivatie van deze centrale bank worden beweerd: verandering of mogelijke problemen vanwege de wereldwijde verandering die komt, wat er ook gebeurt..

Het ecosysteem van Noorwegen

Afgezien van de slimme positie van de centrale bank, heeft het hele land van Noorwegen een reeks voordelen die in elke nationale digitale valuta zouden verlichten. Ten eerste is de bevolking van het land klein, maar het wordt ondersteund door een buitengewoon rijk staatsapparaat en een stabiele sociaal-democratische agenda. Dit zou een basis bieden voor gelijke toegang tot digitale valuta, ongeacht de vorm.

Het land bevindt zich dan niet in de EU, waardoor het eventuele problemen kan omzeilen waarmee lidstaten mogelijk te maken krijgen wanneer dit soort initiatieven elders een rol spelen. Bovendien heeft het land een ontwikkeld en divers economisch systeem, dus dit soort FinTech-diensten kan gemakkelijk worden geaccepteerd door burgers, vooral degenen die in de afgelegen regio’s wonen waar elke vorm van woon-werkverkeer veel moeite kost..

Hier zou het hebben van een extra online manier om persoonlijke financiën te beheren, of zelfs die van kleine bedrijven, een enorm voordeel kunnen zijn. Met dit alles voor Norges Bank, is er geen reden om eraan te twijfelen dat het huidige onderzoek gemakkelijk een van de eerste nationale digitale financiële activa ter wereld zou kunnen worden..

Bron: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector