9 – 13 april: vooruitzichten voor economische gebeurtenissen – het risicovolle sentiment domineert

De handelsweek na de Amerikaanse NFP is doorgaans lichter vanuit fundamenteel oogpunt. De markt zal waarschijnlijk het technische niveau volgen. Toch zijn er deze week weinig evenementen die het bekijken waard zijn. Laten we even snel kijken …

Top economische evenementen

In de afgelopen week daalde de Amerikaanse dollar nadat het banenpercentage in de VS minder groeide dan verwacht. De NFP van maart was slechts 103K. Het werkloosheidspercentage bleef stabiel op 4,1%, maar de lonen zijn gestegen tot 0,3%, beter dan verwacht.

Maandag – 9 april

Bij afwezigheid van grote economische gebeurtenissen blijft de markt doorgaans de NFP verhandelen. Dat gezegd hebbende, kunnen we maandag een zwakkere dollar verwachten.

Groot-Brittannië pond – GBP

Halifax HPI m / m – Een leidende indicator voor de gezondheid van de woningsector, omdat stijgende huizenprijzen investeerders aantrekken en de bedrijvigheid in de sector stimuleren. De Halifax Bank of Scotland publiceert de gegevens om 7.30 uur (GMT) met een voorspelling van 0,1% vs. 0,4% in maart 2018.

Dinsdag – 10 april

Amerikaanse dollar – USD

PPI m / m – De prijsindex van de producent wordt beschouwd als een voorlopende indicator van de consumenteninflatie. Wanneer producenten extra rekenen voor goederen en diensten, worden de hogere kosten meestal doorberekend aan de consument. Een hogere PPI kan leiden tot een hogere CPI, waardoor centrale banken onder druk worden gezet om agressief monetair beleid vrij te geven.

Verwacht wordt dat het huidige PPI-cijfer in maart met 0,1% m / m zal groeien, wat de helft is van het tempo van februari. Terwijl de Core PPI naar verwachting de vorige winst van 0,2% zal herhalen.

Woensdag – 11 april

Australische dollar – AUD

RBA Gov Lowe spreekt – Om 5:05 uur (GMT) zal Gov Lowe spreken over recente ontwikkelingen in de Australische en wereldeconomieën bij de Australië-Israëlische Kamer van Koophandel in Perth. Een lichte vluchtigheid kan worden verwacht als reactie op vragen van het publiek.

Groot-Brittannië pond – GBP


Fabricage Productie m / m – Het Office for National Statistics zal de productieproductie m / m om 8.30 uur (GMT) vrijgeven met een voorspelling van 0,2%, hoger dan het vorige percentage van 0,1%.

Dit is een van de belangrijkste indicatoren van economische gezondheid. De productie reageert snel op ups en downs in de conjunctuurcyclus en is gecorreleerd met consumentenvoorwaarden zoals werkgelegenheid en inkomsten.

Eurozone – EUR

ECB-president Draghi spreekt – De president van de ECB (Europese Centrale Bank), Mario Draghi, zal spreken tijdens de Generation Euro Students ‘Award Ceremony in Frankfurt. Er wordt van hem verwacht dat hij vragen van het publiek beantwoordt. Alle antwoorden over een economische vertraging, inflatie of afbouw van het QE-programma (kwantitatieve versoepeling) zullen worden gecontroleerd en verhandeld.

Amerikaanse dollar – USD

CPI m / m- De Amerikaanse arbeidsmarkt is verbeterd en het BBP kwam beter uit dan verwacht, maar de VS maken zich nog steeds zorgen over inflatie. In februari steeg de Core CPI met 0,2%. Deze keer verwachten economen geen verandering in de inflatie in de VS. Over het geheel genomen blijft de inflatie in de VS op 1,8% j / j.

Elk verschil tussen de voorspelling en de feitelijke publicatie zal waarschijnlijk een enorme volatiliteit op de markt veroorzaken. 

FOMC-vergadernotulen – De notulen van de FOMC-vergadering zijn een gedetailleerd verslag van de meest recente vergadering van het FOMC en bieden diepgaande inzichten in de economische en financiële omstandigheden die van invloed waren op hun stemming over waar de rentetarieven moeten worden vastgesteld..

Ondanks de rentestijging slaagde de Fed er niet in de Amerikaanse dollar te ondersteunen. Dit komt vooral doordat de Fed de vooruitzichten voor het jaar 2019 en 2020 heeft bijgesteld en 2018 ongewijzigd heeft gelaten. Beleggers verwachten een agressieve toon van de notulen van de FOMC-vergadering, maar ik denk dat het gematigd zal zijn.

Donderdag 12 april

Japanse yen – JPY

BOJ Regering Kuroda zal spreken op de BOJ kwartaalvergadering van de filiaalmanager, in Tokio om 0.30 uur (GMT). Als hoofd van de Japanse centrale bank zal hij waarschijnlijk aanwijzingen geven over toekomstig beleid, vooral nu de Japanse yen dramatisch sterker wordt ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Als exportgeoriënteerde economie heeft de BOJ een hekel aan een sterkere yen en grijpt meestal in om deze zwakker te maken.

Eurozone – EUR

ECB Monetary Policy Meeting Accounts – Om 11.30 uur (GMT) zal de ECB haar notulen van de ECB-vergadering in maart bekendmaken. Het was een gewone bijeenkomst zonder nieuwe voorspellingen, maar het touwtrekken tussen haviken en duiven is nog steeds aan de gang. Beleggers wordt aangeraden deze te volgen voor verdere aanwijzingen over de afsluiting van het QE-programma.

Vrijdag – 13 april

Amerikaanse dollar – USD

Prelim UoM Consumentensentiment – De Universiteit van Michigan maakt de cijfers over het consumentenvertrouwen bekend om 14.00 uur (GMT). Het Amerikaanse consumentensentiment zal naar verwachting uitkomen op 100,8, iets onder het cijfer van 101,4 van vorige maand. Over het algemeen wordt het hogere cijfer als goed beschouwd voor valuta.

Dat is het voor nu, bedankt voor het lezen en checken van FX Leaders News Trading Strategy voor een beter begrip van hoe je deze evenementen kunt verhandelen. We verwachten een aantal erg leuke transacties, dus houd FX Leaders in de gaten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map