Kunnen New Age gedecentraliseerde uitwisselingen een einde maken aan de suprematie van gecentraliseerde uitwisselingen?

Cryptocurrencies en blockchains worden beschouwd als de tools die kunnen helpen de wereld te decentraliseren en betrouwbaar te maken. Een onbetrouwbare wereld is er een waarin er geen afhankelijkheid is van gecentraliseerde banken of autoriteiten. Wanneer gecentraliseerde uitwisselingen en autoriteiten het grootste en belangrijkste bestanddeel van de industrie zijn, moet deze onbetrouwbare wereld snel komen. Traditionele cryptocurrency-uitwisselingen hebben er niet in geslaagd om vertrouwen en een gevoel van veiligheid te creëren bij de gebruikers. De situatie met gecentraliseerde uitwisselingen was zodanig dat Vitalik Buterin – mede-oprichter van Ethereum – hen had bekritiseerd om ‘in de hel te branden’.

Problemen met gecentraliseerde uitwisseling 

Gecentraliseerde beurzen bezitten momenteel de topposities in de cryptowereld. Hoewel deze crypto-beurzen te maken hebben met gedecentraliseerde digitale activa, hebben de meeste van deze beurzen te maken met dezelfde problemen als andere gecentraliseerde beurzen die financiële instrumenten verhandelen. In feite hebben zelfs gecentraliseerde uitwisselingen vanwege hun adolescentie een behoorlijk deel van de problemen. Bijna alle beurzen die actief zijn in de crypto-ruimte hebben de handelaar of belegger geen comfort kunnen bieden en hebben gefaald op de volgende parameters:

  • Persoonlijke documenten: Gecentraliseerde uitwisselingen vereisen vaak persoonlijke informatie en een identiteitsbewijs (IE: paspoort, selfie) om op hun platform te deponeren of op te nemen.
  • Veiligheid: De meeste gecentraliseerde beurzen hebben een enkele server of een enkel toegangspunt, waardoor het voor hacks gemakkelijk is om de digitale activa die aanwezig zijn in de hot wallets van deze beurzen aan te vallen en te plunderen. Elke zekerheid vervalt en de beurs verliest al zijn activa.
  • Hoge handelskosten: Veel bekende crypto-uitwisselingen brengen tussen de 0,25% en 3% aan kosten in rekening, die veel hoger zijn in vergelijking met DEX’s.
  • Vertrouwen: Net als andere gecentraliseerde bedrijven worden gecentraliseerde uitwisselingen ook beheerd door individuen die gemakkelijk toegang hebben tot gegevens en die hun invoer op elk moment kunnen manipuleren. Daarom is het moeilijk voor een gecentraliseerde uitwisseling om het vertrouwen onder zijn gebruikers te ontwikkelen

Hoewel dit slechts een paar problemen zijn, is er een verscheidenheid aan verklaringen waarom de huidige bedrijfsmodellen van veel uitwisselingen niet op echte uitwisselingen lijken, maar meer op ForExs zoals Travelex. Omdat deze uitwisselingen alleen maar hiaten opvullen, kunnen ze voorlopig gemakkelijk worden vervangen zodra er een echte uitwisseling is die zou gedijen met superieure technologie, snelheid en distributie.

Interplanetary Crypto Token Exchange (ICTE.io) – Een game-wisselaar

De oprichters van ICTE begrepen de problemen die tegenwoordig in de branche bestaan ​​en kwamen samen om een ​​gedecentraliseerd en gedistribueerd uitwisselingsnetwerk te creëren dat gebruikers toegang geeft tot wereldwijde liquiditeit. Ze creëerden een procedure om dit allemaal te doen met een geautomatiseerde service van 10 minuten die gebruikers hun uitwisselingstechnologie en een gemakkelijk personaliseerbare website en mobiele app biedt..

ICTE heeft een vrij eenvoudig model: om liquiditeit te bundelen, heeft ICTE hun beurzen onderverdeeld in verschillende typen, zoals Alpha Exchanges en Satellite Exchanges. Alfa’s zijn grote, regionale beurzen en zijn directe partners van ICTE. Satellietbeurzen zijn kleinere beurzen die, als leden van de grotere beurzen, zouden worden gehost door ICTE Alphas. Volgens dit model zal Alphas verantwoordelijk zijn voor het beheer van Satellite Exchanges (hun pool-leden).

Alfa’s vatten de output van hun leden samen en krijgen kortingen voor hun bijdragen die ze onder de leden verdelen op basis van hun prestaties. Hierdoor zal ICTE toelaten om de output van hun leden samen te vatten en kortingen te krijgen voor hun bijdragen die zij verdelen onder leden op basis van hun prestaties..

ICTE is van plan om de bestaande leemte in de huidige uitwisselingen op te vullen en zich te differentiëren op basis van:

  • Platform snelheid: ICTE is van plan om de verwerking met lage latentie van wereldwijde bestellingen te introduceren met behulp van een gepatenteerde mix van zijn eigen interne berichtensysteem, cloud computing-technologieën en blockchain-architectuur die matching mogelijk maakt tussen wereldwijde uitwisselingsknooppunten op het ICTE-platform – een platform dat veel sneller is dan momenteel bestaande crypto-uitwisselingen.
  • Superieure beveiliging: ICTE is van plan om de uitwisselingsgegevens zeer vertrouwelijk te houden – zelfs buiten het eigen personeel – zodat er geen interferentie is met de uitwisselingsoperaties en gegevens. De uitwisseling heeft een zeer professioneel beveiligingsteam ingezet dat voortdurend test tegen de hackpogingen.
  • Hoge liquiditeit: ICTE heeft gewerkt aan het creëren van een ecosysteem van beurzen met een enkel en wereldwijd liquiditeitsboek. Met meerdere beurzen die liquiditeitsbehoeften communiceren en delen, zou ICTE de beste prijzen kunnen bieden en de beste liquiditeit voor elke deelnemer kunnen bundelen.
  • Hechtenis: ICTE is gebouwd om multi-blockchain-matching, peer-to-peer-portefeuillehandel en handel in naam van een bewaarder of Prime Brokers af te handelen. ICTE ondersteunt meerdere ordertypes en algoritmische en institutionele handel.
  • Zuinig: ICTE rekent een klein deel van de kosten aan die de meeste gecentraliseerde beurzen vandaag aanrekenen.

ICTE betreedt de markten met een superieure roadmap en enkele belangrijke kwaliteiten die hen onderscheiden van de concurrentie. Als ICTE in staat is om met succes uit te voeren wat het van plan is, kan het een grote markt veroveren van toonaangevende gecentraliseerde beurzen en een echt betrouwbaar ecosysteem creëren dat snel, veilig, liquide en zeer economisch is.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector