Jaarverslag 2020: Rise of Crypto Banking Services en Nexo Case Study

In het eerste kwartaal van 2020 zag de hele cryptomarkt een enorme crash toen Bitcoin daalde tot het niveau van $ 3500. Dat gezegd hebbende, gaven de volgende maanden een V-vormherstel aan Bitcoin, wat kan worden toegeschreven aan de halvering van de cryptocurrency. Het herstel was een uitstekend teken van de vooruitzichten, aangezien de cryptomarkt het beter deed dan de aandelenmarkt.

[lwptoc]

Groei van cryptocurrency-bankieren te midden van de Covid-19-pandemie

Bijna elke financiële markt werd zwaar getroffen door de Covid-19-pandemie. Ondertussen kende de nieuw opgerichte cryptocurrency-bankmarkt een steile groei na de stabiliteit van 2019, dankzij de pandemie.

De indrukwekkende opbrengsten trokken investeerders en vermogensbeheerders aan. Omdat crypto toegankelijk is voor bijna iedereen met een internetverbinding en weinig extra geld, vonden veel mensen het geschikt om crypto te verkennen, waardoor er vraag ontstond naar functies voor cryptobankieren..

Top Bitcoin-houders - Institutionele beleggersBron: kevinbrooks.com, Top Bitcoin Holders – Institutional Investors

De groei van cryptobankieren, inclusief lenen en lenen, was getuige van een stijging van de hockeystick toen crypto-gebruikers zich in de onzekere tijden naar stablecoins wendden om hun activa te parkeren. Toen we halverwege 2020 waren, herstelden alle markten zich, en velen bereikten een recordhoogte. De cryptobankierenmarkt bleef echter een outperformer.

“De langzaam herstellende Amerikaanse economie maakte het bijvoorbeeld moeilijk voor grote giganten als JP Morgan Chase om in een hoog tempo kredietgroei te realiseren; om nog maar te zwijgen van de rentetarieven die dicht bij dieptepunten liggen. Tegelijkertijd groeiden crypto-geldschieters zoals NEXO in de cryptobankierenmarkt. “

Volgens een artikel van Leeor Shimron, een schrijver uit Forbes,

“ Met de nadruk op de groei en het potentieel van het crypto-banksysteem, zouden crypto-uitleenplatforms een essentieel hulpmiddel zijn in toekomstige evoluerende technologie.

Met cryptobanken kunnen gebruikers tot 10% APY krijgen op hun ingezette activa, vergeleken met slechts 0,1% rente voor het aanhouden van activa bij traditionele financiële bedrijven. Deze aantrekkelijke tarieven hebben ertoe geleid dat investeerders vanwege COVID-19 tijdens deze contractiefase zijn overgestapt op het crypto-netwerk van commerciële banken.

Waarom cryptobanken de toekomst is van traditioneel bankieren?

In de afgelopen tijd hebben gedecentraliseerde systemen sterke concurrentie opgeworpen voor gecentraliseerde banken als het gaat om gebruikersvoordelen en veiligheid. Crypto-uitleenplatforms veranderen het bankspel, en de resultaten zijn vrij duidelijk. 

  • Crypto-vraag vanwege Covid-19

Hoewel Covid-19 de groei van veel industrieën heeft teruggedrongen, fungeerde het als een katalysator voor de toegenomen vraag naar cryptobankieren. Crypto-leningen kenden een zwakke groei tijdens de lancering. Het enige dat nodig was, was een boost, zodat mensen het potentieel ervan konden realiseren – dat kwam van de onverwachte pandemie. 


In de laatste maanden van 2020 werd crypto bijvoorbeeld beschouwd als een verzekering tegen economische gevolgen, waardoor grote institutionele beleggers werden aangetrokken. Als gevolg hiervan bereiken de voordelen van cryptobankieren het reguliere publiek.

  • De opkomst van Crypto in ontwikkelingslanden

Afgezien van de aanzienlijke toename van het volume in de ontwikkelde markten, groeit het crypto-ecosysteem snel in de opkomende markten. Een overtuigend voorbeeld is Afrika, waar de groei van het crypto-gebruik boven verwachting was. 

EENrcane Research‘S studie, bijgestaan ​​door crypto-uitwisseling Luno, beweerde dat,

Afrika is het meest veelbelovende gebied voor het opnemen van cryptocurrency vanwege de hoge inflatie, vluchtige valuta’s, slechte traditionele bankinfrastructuur en een behoorlijk deel van de bevolking in de technische wereld. 

Evenzo verliezen crypto’s positieve vibes in markten als Mexico en India. Met de bloei van digitale valuta’s in deze landen, zijn experts van mening dat cryptobankieren het komende jaar een revolutie teweeg zou brengen in het traditionele banksysteem..

Hoe kan cryptolening de kredietmarkt verstoren?

Een deel van het crypto-ecosysteem omvat de snelgroeiende kredietmarkt die het potentieel heeft om de bestaande kredietruimte met een enorme marge te verstoren.

Een statistisch rapport van CredMark, uitgegeven in december 2019, toonde aan dat de cryptokredietmarkt tot en met september 2019 meer dan 6,4 miljard USD aan krediet heeft opgeleverd.. 

Bovendien heeft het totale onderpand voor cryptoleningen sinds de opkomst in 2018 10,5 miljard bereikt. Rekening houdend met vergelijkbare gebeurtenissen, voorspellen crypto-analisten dat tegen het einde van 2022 meer dan 25 miljard aan cryptokrediet is verwerkt..

Centrale banken in ontwikkelde landen hebben de rentetarieven aanzienlijk verlaagd, en sommige landen bieden geen rente op negatieve rente. 

Bovendien is het inflatiepercentage hoger dan het rentetarief in de meeste ontwikkelingslanden en ontwikkelde landen; er is geen echte waardegroei. Dit heeft ertoe geleid dat de DeFi-markt grote hoogten heeft bereikt, aangezien gebruikers worden aangetrokken door de belofte van veel betere rentetarieven dan bij traditionele banken voor zowel leningen als leningen..

Bron: DeFi Pulse

Zoals uit de grafiek kan worden afgeleid, heeft de cryptolening een exponentiële stijging gekend in 2020 – het jaar van economische neergang – wat duidelijk de interesse en het geloof van gebruikers in de cryptokredietmarkt aangeeft. Statistisch gezien is de totale vergrendelde waarde 23 keer gestegen tegen het einde van het jaar, in een tijdsbestek van slechts zes maanden.

Naast crypto-investeerders, wanneer het algemene publiek crypto-activa begint te gebruiken om toegang te krijgen tot leningfinanciering, kan de wereldwijde kredietmarkt kwetsbaar worden voor verstoring.

nexo

Case Study – Hoe Nexo bijdraagt ​​aan de Crypto Lending Revolution

  • Hoe werkt Nexo? 

Nexo is een van de platforms die een aantal serieuze bruikbaarheid heeft gegeven aan de digitale activa van crypto-investeerders over de hele wereld. Met Nexo kunnen cryptohouders fiat-valuta’s lenen van Nexo’s Instant Crypto Credit Lines ™ door hun crypto’s als onderpand in te zetten. 

Wat uniek is aan de uitleendiensten van Nexo, is dat ze verschillen van een standaardlening, waarbij een gebruiker doorgaans een vast kredietbedrag opneemt en verplicht is dit binnen een bepaalde periode terug te betalen. Met Nexo, zodra een klant crypto aan zijn account heeft toegevoegd, wordt er onmiddellijk een kredietlimiet voor hem beschikbaar. 

De gebruikersinterface van het Nexo-platform is eenvoudig en zeer gemakkelijk te navigeren. Gebruikers kunnen kiezen tussen het gebruik van de desktopversie van het platform op platform.nexo.io of het downloaden van de native voor mobiel Nexo Wallet-app. De eenvoudige illustratie hieronder legt uit hoe lenen en lenen werkt op het Nexo-platform. 

Hoe NEXO te gebruiken      Hoe NEXO te gebruiken?

We hopen dat de bovenstaande illustratie u een duidelijk idee heeft gegeven van hoe het Nexo-platform werkt. Een meer gedetailleerde uitleg over bovenstaande informatie is te vinden in deze video

  • Andere kenmerken van het Nexo-platform

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van het Nexo-platform is dat het gebruikers de mogelijkheid biedt om geld te verdienen met crypto-activa zonder ze te hoeven verkopen. Een paar jaar geleden was de enige manier waarop mensen van hun crypto’s konden profiteren, door ze tegen een hogere prijs te verkopen dan waarvoor ze ze kochten. Maar platforms zoals Nexo hebben het spel veranderd en nu kunnen cryptohouders het meeste uit hun activa halen. Enkele van de opvallende kenmerken van het Nexo-platform zijn te vinden in de onderstaande afbeelding. 

NEXO-functiesNEXO-functies

Nexo-gebruikers kunnen ook een hoog rendement behalen met Nexo via hun Verdien op Crypto & Fiat suite. De Earn-suite biedt tot 12% rente op alle inactieve activa in de Nexo Wallet van een gebruiker met dagelijkse rentebetalingen!

nexo

  • Wat onderscheidt Nexo van andere Crypto Lending Platforms?

Geen kosten in rekening gebracht – Er zijn nauwelijks platforms die geen kosten in rekening brengen. Sommige van zijn concurrenten rekenen hoge kosten aan, zoals FX-commissies, liquidatiekosten, opstartkosten, stortings- / opnamekosten, enz. Het # ZeroFess-beleid van Nexo elimineert al dergelijke kosten.

Dynamische Crypto-kredietlijnen – Als u Nexo gebruikt en de waarde van uw door onderpand gedekte activa stijgt, neemt de limiet op uw kredietlijnen evenredig toe. Dit is een geweldig aanbod, vooral op de cryptomarkt, omdat de waarde van crypto’s zeer snel wordt gewaardeerd en afgeschreven.     

Geloofwaardigheid – Nexo heeft sinds de lancering in 2018 meer dan $ 5 miljard verwerkt. Momenteel beheert dit bedrijf crypto / fiat-activa ter waarde van bijna $ 4 miljard voor meer dan een miljoen gebruikers over de hele wereld. Ook heeft het team achter dit bedrijf 13 jaar ervaring in de Fintech-ruimte. Dit spreekt boekdelen over de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van dit bedrijf.   

Het NEXO-teken – NEXO is de native utility-token van het bedrijf met veel gebruiksscenario’s op het Nexo-platform. Het wordt beschouwd als het allereerste door activa gedekte, dividendbetalende token ter wereld. Gebruikers komen in aanmerking voor 30% van de winst van het bedrijf in de vorm van dividenden. Meer dan $ 9,5 miljoen is via dividenden gedeeld met NEXO-tokenhouders. 

Dat is voorlopig alles over het onderwerp cryptobankieren en hoe Nexo heeft bijgedragen aan deze industrie. We hopen dat u het artikel informatief vindt. Als u vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in de opmerkingen hieronder. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector