Coinbase versus Coinbase Pro (voorheen GDAX): wat is het verschil?

Cryptocurrency is een zeer interessante ruimte geweest en naarmate de dag verstrijkt, wordt de industrie volwassener en voegt ze steeds meer functies toe. Maar waar veel mensen zich nog steeds zorgen over maken, is het beveiligingsaspect van de branche. Het maakt veel mensen bang dat hun zuurverdiende geld op een dag zomaar kan verdwijnen als een hacker of een kwaadaardig personage op een dag gewoon slimmer wordt dan de uitwisseling.

Dit is waar Coinbase als bedrijf en als beurs opvalt tussen de industrie die vol uitwisselingen is. Deze reputatie dat hij niet één keer in zijn leven is gehackt, heeft ervoor gezorgd dat veel mensen in het merk, de beurs en uiteindelijk de industrie zijn gaan geloven. Tegenwoordig is Coinbase het meest algemeen erkende merk wanneer iemand spreekt over cryptocurrency-uitwisselingen en het gaat niet alleen meer over beveiliging, het is ook omdat de uitwisseling actief is geweest en veranderingen en functies bevat die geschikt zijn voor de vereisten van elk type van zijn klanten..

Om de beste handelsomgeving te bieden aan zowel beginnende als ervaren handelaren, heeft Coinbase toepasselijk gecreëerd voor beurzen die het beste van de tool bieden die elke categorie handelaar nodig heeft. Terwijl Coinbase de onervaren handelaar kennis laat maken met cryptocurrency en de basisprincipes van handelen, geeft Coinbase Pro (voorheen bekend als GDAX) alle munitie die een ervaren handelaar nodig heeft om deze trading shots af te vuren. Er zijn verschillende andere functies die verschillen, zelfs nadat beide beurzen onder dezelfde Coinbase-paraplu vallen.

Wat is Coinbase Platform

Coinbase is de gebruiksvriendelijke versie van het populaire handelsplatform. Het stelt gebruikers en handelaren in staat om zich gemakkelijk aan te melden, een bankrekening, creditcard of betaalpas aan te sluiten en cryptocurrency te kopen zonder te hoeven leren over marktorders, limietorders, spreads of iets dergelijks. Hieronder volgt de interface voor het Coinbase-basisplatform.

Wat is Coinbase PlatformBron: coinbase.com

Wat is Coinbase Pro?

Coinbase Pro is een professioneel handelsplatform voor cryptocurrency dat in feite het oude handelsplatform van Coinbase, GDAX, is met een nieuwe gebruikersinterface. Met Coinbase Pro kunnen handelaren dezelfde cryptocurrencies kopen als op Coinbase, maar daar houden de overeenkomsten op. De extra functies die beschikbaar zijn op Coinbase Pro, maar niet op Coinbase, zijn dat wel-

 • Handel van crypto naar crypto
 • Kan marktorders plaatsen, orders beperken en stoppen
 • Krachtigere grafieken om trends op korte termijn te analyseren (dieptegrafiek, orderboek, volume, enz.)
 • Lagere kosten en zelfs mogelijk om een ​​transactie zonder kosten te hebben met het juiste ordertype

Wat is Coinbase ProBron: pro.coinbase.com Wat is Coinbase Pro2Bron: pro.coinbase.com

Zelfs als ze zich richten op een aparte groep handelaren, vervullen deze twee cryptocurrency-handelsplatforms uiteindelijk dezelfde, exact dezelfde dingen: een individu begint met fiat-valuta en heeft uiteindelijk zijn handen in cryptocurrency. Het gebruiksgemak, de kosten en de verfijning zijn waar deze twee aanzienlijk van verschillen. Na het lezen van dit artikel zullen de gebruikers een goed begrip hebben van de verschillen en overeenkomsten tussen Coinbase en Coinbase Pro in de volgende categorieën:

 • Beschikbare cryptocurrencies / handelsparen
 • Makkelijk te gebruiken
 • Vergoedingen
 • Veiligheid
 • Ruilkracht en snelheid

Lees ook: Top 10 Penny Cryptocurrencies – Goedkope Altcoins om te investeren in 2019

Beschikbare cryptocurrencies / handelsparen

Beide beurzen liggen hier tegenover elkaar, omdat beide sets gebruikers te maken krijgen met bijna dezelfde set cryptocurrencies. Na de aankondiging van ondersteuning voor ERC 20-tokens zijn er een aantal munten beschikbaar op Coinbase Pro en niet op Coinbase. Er is ook veel differentiatie op basis van geografie. Hieronder volgen de valuta’s die beschikbaar zijn voor aankoop bij fiat en op beide platforms zijn:

Beschikbare cryptocurrencies

Makkelijk te gebruiken

Het ethos van Coinbase als bedrijf is altijd geweest om haar klanten gebruiksgemak te bieden.

Coinbase: De gebruikersinterface van hun Coinbase-platform is een eenvoudige, ongecompliceerde manier voor mensen om de meest populaire cryptocurrencies te kopen zonder de tools van professionele daghandelaren te hoeven leren. Coinbase heeft ook een geweldige smartphone-app voor de basisversie. Hiermee kan een handelaar alles doen wat hij of zo nodig heeft, waaronder kopen, verkopen, ontvangen, het controleren van portefeuillesaldi en live marktprijzen.

Coinbase Pro: Coinbase Pro daarentegen is lastiger in gebruik dan het reguliere Coinbase-platform, maar is nog steeds gebruiksvriendelijk in vergelijking met andere geavanceerde handelsplatforms. Over het algemeen is de gebruikersinterface erg goed ontworpen, met gemakkelijke navigatie tussen USD, EUR en GBP, evenals gemakkelijke navigatie naar elke cryptocurrency die men kan verhandelen: Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin en Bitcoin Cash en andere tokens.

Vergoedingen

Coinbase: Coinbase berekent een spread van ongeveer de helft van een procent (0,50%) voor aankopen in digitale valuta en verkopen in digitale valuta. De werkelijke spread kan echter hoger of lager zijn als gevolg van marktschommelingen in de prijs van digitale valuta op Coinbase Pro tussen het moment dat we een prijs opgeven en het moment waarop de order wordt uitgevoerd..

Coinbase berekent een vergoeding (naast de spread), die de hoogste is van (a) een vast bedrag of (b) een variabel percentage dat wordt bepaald door regio, productkenmerk en betalingstype. De vaste vergoedingen worden hieronder uiteengezet:

 • Als het totale transactiebedrag lager is dan of gelijk is aan $ 10, bedragen de kosten $ 0,99.
 • Als het totale transactiebedrag meer is dan $ 10, maar minder dan of gelijk aan $ 25, is de vergoeding $ 1,49.
 • Als het totale transactiebedrag meer is dan $ 25, maar minder dan of gelijk aan $ 50, is de vergoeding $ 1,99.
 • Als het totale transactiebedrag meer is dan $ 50, maar minder dan of gelijk aan $ 200, is de vergoeding $ 2,99.

Coinbase Pro: Coinbase Pro gebruikt een maker-taker fee-model voor het bepalen van de handelskosten. Voor orders die liquiditeit verschaffen (“maker-orders”) worden andere kosten in rekening gebracht dan voor orders die liquiditeit aannemen (“takeer-orders”).

Wanneer een handelaar een order plaatst tegen de marktprijs die onmiddellijk wordt gevuld, worden deze transacties een nemer genoemd en betalen ze een vergoeding tussen 0,05% en 0,25%. Aan de andere kant, wanneer een handelaar een bestelling plaatst die niet onmiddellijk overeenkomt met een bestaande bestelling, wordt die bestelling in het orderboek geplaatst. Als een andere klant een bestelling plaatst die overeenkomt met de handelaar, worden deze transacties als de maker beschouwd en betalen ze een vergoeding tussen 0,00% en 0,15%. De beurs heeft een tabel opgesteld met betrekking tot de vergoedingen in de respectieve prijsniveaus, die als volgt is:

Vergoedingen

Veiligheid

Als het op beveiliging aankomt, volgen beide centrales een zeer vergelijkbaar protocol. Als een handelaar van plan is een online portemonnee te gebruiken om zijn cryptocurrency op te slaan, is Coinbase op beide platforms waarschijnlijk de meest kogelvrije en veilige manier om dit te doen. Het Coinbase-platform biedt 2FA zodat de handelaar een extra beveiligingslaag aan zijn account kan toevoegen. Hetzelfde is het geval met Coinbase Pro, dat ook 2FA biedt om een ​​extra beveiligingslaag toe te voegen aan de activiteiten van de gebruiker.

Hoewel dit er over het algemeen goed uitziet, is het probleem met Coinbase echter dat de handelaar niet echt de eigenaar is van zijn privésleutels. Ze zijn volledig afhankelijk van Coinbase om eventuele overschrijvingen uit te voeren. Het is ook prijzenswaardig dat Coinbase niet is gehackt, maar er is geen zekerheid dat dit nooit zal gebeuren. Daarom is het raadzaam om de cryptocurrency in koude opslag te houden.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in: Beste crypto-uitwisselingen in Australië [2019 BIJGEWERKT]

Snelheid

Coinbase: Coinbase is razendsnel vanaf het moment dat de handelaar op een koop drukt tot het moment dat de Bitcoin, Ethereum etc. op zijn account staan. Er zijn echter twee kanttekeningen bij de snelheid van Coinbase:

 • Overboekingstijd van de bankrekening
 • Opnames / verzenden van cryptocurrency

Coinbase Pro: Net als het basisplatform is Coinbase Pro identiek als het gaat om de snelheid. Het kan wat extra tijd kosten om crypto van het platform te verzenden, maar als de handelaar naar een ander adres op Coinbase verzendt, is het razendsnel en gratis.

Beide uitwisselingen bieden een naadloze ervaring voor cryptohandelaren, het is alleen de moeilijkheidsgraad die een belangrijk onderscheid maakt tussen de twee, waardoor de visie van Coinbase wordt vervuld. Net als Brian zet Armstrong zijn blog in

“Uiteindelijk willen we een breder scala aan digitale middelen ondersteunen, en om dat te doen, zullen we onze klanten tools, beoordelingen en recensies geven om hen te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Ons doel is om de vertrouwde ervaring te behouden die onze klanten gewend zijn, terwijl we de middelen toevoegen waar onze klanten om vragen. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me