Waarom gebruiken handelaren Bitsgap in plaats van andere cryptobots?

Vanaf vandaag is cryptocurrency-handel extreem populair geworden vanwege een lage investeringsdrempel en een 9-jaars samengesteld jaarlijks groeipercentage van 209% met een fundamenteel nul langetermijncorrelatie met traditionele activa. 24/7 handelen is in feite vermoeiend en behoorlijk stressvol vanwege de volatiliteit van de cryptocurrency-markt. In deze markt is algoritmische handel de oplossing om hoogfrequente handel en winstmaximalisatie te bereiken. De geautomatiseerde uitvoering van transacties is geprogrammeerd om een ​​reeks vooraf gedefinieerde handelsregels te volgen, waardoor u uit de buurt van een computer kunt blijven omdat u niet langer handmatig orders hoeft in te stellen. In dit artikel gaan we de beste geautomatiseerde cryptocurrency-bots vergelijken op het gebied van transparantie van de prestaties, bruikbaarheid, eenvoudige configuratie en kwaliteit.

Transparantie van prestaties

In de handel staat transparantie voor een geldige en traceerbare prestatie. Het is een voorwaarde om de dynamiek van handel en portefeuillebeheer te kunnen volgen. Dat is de enige manier waarop u uw strategieën kunt optimaliseren om betere resultaten te behalen.

Bijvoorbeeld, Bitsgap stelt zijn gebruikers in staat om niet alleen alle handelsuitvoeringen op een grafiek en in een “Voltooide bestellingen” -sectie van momenteel actieve bots te volgen, maar ook om de historische resultaten van alle gesloten bots te bekijken. Dergelijke transparantie stelt handelaren in staat om concrete fouten te ontdekken die ze in de toekomst moeten vermijden en om de best presterende strategieën te onthullen om aan verder te werken.

De onderstaande grafiek is bijvoorbeeld een BNB / USDT-paar met slechts 28 rasterniveaus. Zoals u kunt zien, laten veel kooplimietorders het opwaartse momentum achter. Als er meer dan 50 netniveaus waren, zouden in dit geval limietorders smal worden verdeeld met meer kansen om te worden geactiveerd door de prijsschommeling.

Bitsgap-bots werken met een distributielogica voor netwerkinvesteringen, wat een evenredige kapitaaltoewijzing is door veel limietorders. Deze technische benadering maximaliseert het rendement op een opwaartse trend, zijwaartse trend, en minimaliseert verliezen bij een neerwaartse trend. Het belangrijkste is dat Bitsgap belangrijke statistieken zoals ‘Investeringswijziging’ heeft geïmplementeerd om te schatten hoeveel u in de bot hebt geïnvesteerd en hoeveel uw investering plus botwinst op dit moment waard is, in de vorm van de koersvaluta..

De metriek “Botwinst” berekent de winst in een koersvaluta die door de bot wordt gegenereerd. Alle statistieken bij Bitsgap zijn na aftrek van alle wisselkoerskosten, en op de onderstaande schermafbeelding kun je de winstverrekening zien in het gedeelte ‘Voltooide bestellingen’:

Andere platforms zoals 3Commas en Bituniverse houden geen rekening met vergoedingen bij het berekenen van de winst. Dat betekent dat ze geen nettowinst opleveren, en daarom is uw werkelijke rendement veel lager dan de weergegeven waarde.

(Voorbeeld 3Commas-vergoedingen uitgesloten)


Optimalisatie en testen

 1. BacktestingBacktesting is een van de belangrijkste componenten van elke geautomatiseerde handel. Het idee is om een ​​handelsalgoritme te simuleren met behulp van historische gegevens om risico en winstgevendheid te analyseren voordat echt kapitaal wordt gewaagd. Met andere woorden, backtesting ontdekt hoe de bot zou spelen met behulp van historische gegevens. Bij de handel in cryptocurrencies kan volatiliteit zowel gevaarlijk als winstgevend zijn, aangezien de markt zijwaarts beweegt. Met backtesting kunt u een lijst met optimale cryptocurrency-paren kiezen die voldoen aan uw risico- en rendementsvoorkeuren.

  Laten we het backtesting-instrument van Bitsgap gebruiken om twee cryptocurrency-paren te vergelijken voor een periode van 1 maand vanaf 11 april tot 11 mei: ENJ / BTC en BNB / BUSD. Volgens het resultaat van de backtesting heeft ENJ / BTC een botwinst van 34,46% behaald met een opwaartse volatiliteit van 66,76% en 34,35% neerwaartse volatiliteit. Terwijl BNB / BUSD een driemaal lager rendement heeft behaald, 13,37% botwinst, een tweemaal lagere opwaartse volatiliteit van 35,51% en een veel lagere neerwaartse volatiliteit van 23,4%.

  BNB / BUSD-grafiek

Cryptogeld

Bot winst

Neerwaarts risico

Opwaarts momentum

ENJ / BTC

34,46%

34,35%

66,76%

BNB / BUSD

13,37%

23,4%

35,51%

Verschil:

21,09%

10,95%

31,25%

Hier is een tafel om het verschil te zien. ENJ / BTC heeft een winstoutperformance van 21,09%, maar de prijs daarvoor is een verhoogd neerwaarts risico, dat 10,95% hoger is in vergelijking met BNB / BUSD. Laten we de verhouding tussen risico en rendement berekenen om cryptocurrencies te vergelijken. We moeten de Botwinst delen door het neerwaartse risico. ENJ / BTC heeft een ratio van 1%, terwijl BNB / BUSD 0,57% heeft. Het is duidelijk dat ENJ / BTC een beter rendement biedt voor een bepaald risico dan BNB / BUSD.

Rationele handelaren en investeerders zijn op zoek naar investeringen die een risico-rendementsverhouding van meer dan 1% bieden.

Platforms zoals 3Commas en Bituniverse hebben geen backtesting. Gebruikers hebben niet de mogelijkheid om cryptocurrencies te stresstesten voordat ze een transactie aangaan. Dit is een flagrante omissie.

Cryptohopper heeft een beperkte implementatie van backtesting. Er zijn echter maar een paar munten beschikbaar en de instellingen zijn behoorlijk ingewikkeld voor beginners om te gebruiken.

 1. Proefperiode en demo-handel

Sommige bedrijven onderschatten nog steeds het belang van proefperiodes. Het hebben van een zeer beperkte periode om een ​​product te testen, kan voor gebruikers niet voldoende zijn om de belangrijkste functies te leren kennen en daarom is de kans klein dat ze worden omgezet in betaalde gebruikers. Helemaal geen proefperiode hebben, vooral als het gaat om zo’n smal marktsegment als geautomatiseerd handelen, is de grootste fout. De oplossing is om gebruikers een optimale proefperiode te bieden met een demo-modus, zodat ze zonder haast een stapsgewijze due diligence kunnen uitvoeren. Met demo-handel kunt u transacties uitvoeren zonder echt geld te riskeren. Als gevolg hiervan ontdek je uiteindelijk je eigen handelsstijl en kun je beginnen met handelen met echt geld!

In de cryptocurrency-markt is er een zeer korte lijst met bedrijven die proefperiodes aanbieden en zelfs een kortere lijst met voldoende proefperiodes:

3Commas biedt slechts een proefperiode van 3 dagen om al haar belangrijke en verschillende producten te testen: GRID-bot, Futures-handel, Composite bots, Simpele bots, Korte en Lange algoritmen, TradingView-signalen, Handelsterminal, andere bots. Dat is een belachelijk beperkte tijd om zoveel complexe producten te testen. Het enige goede is dat demo-handel opt-in is voor alle abonnementen.  

Cryptohopper biedt een proefperiode van 7 dagen om alle 5 belangrijkste functies te testen. Dit lijkt een min of meer adequate proefperiode in vergelijking met 3Commas. Bovendien is er een demo-modus (papierhandel), maar voor een beperkte tijd.

Bitsgap valt zeker op omdat het een proefperiode van 14 dagen biedt voor al zijn abonnementen. Merk op dat er ook een gratis abonnement van $ 0 per maand wordt geboden, dat slechts beperkt is tot een maandelijks volume van $ 1000. Demo-handel is inbegrepen in elk plan, hetzelfde als in Cryptohopper en 3Commas.

Zoals we de demomodus noemden, laten we het nu vergelijken  

Gebruiksgemak en eenvoudige configuratie

Gebruiksvriendelijke configuratie-instellingen en eenvoudige richtlijnen zijn essentieel bij de productintroductie. Als de configuratie van het product te gecompliceerd is en er chaotisch ongeordend uitziet, wie zou er dan blijven? De regel is “Eenvoud is de ultieme verfijning” (Leonardo Da Vinci).

Bruikbaarheid staat voor het gemak waarmee gebruikers taken in de interface kunnen voltooien en de snelheid waarmee gebruikers taken kunnen voltooien de eerste keer dat ze het tegenkomen.

Het Bitsgap-platform heeft een van de eenvoudigste interfaces, die gemakkelijk te begrijpen is voor beginners die nog nooit eerder hebben gehandeld. Helemaal bovenaan het scherm bevindt zich een paneel met alle producten die momenteel worden geleverd. Zowel een “eenvoudige” als een “geavanceerde” geautomatiseerde botconfiguraties zijn ingebouwd. Leer hoe u bots kunt optimaliseren en creëren met een eenvoudige en automatisch gedefinieerde handelsconfiguratie voordat u naar de sectie “Geavanceerd” springt, die enkele van de handelsfuncties op gevorderd niveau heeft, zoals “Trailing up”, “Stop Loss”, “Backtesting”. Al deze functies zijn beschikbaar vanaf het basisabonnement en in een gratis proefperiode van 14 dagen.

Ter vergelijking: in BitUniverse bent u om volledige toegang tot het platform te krijgen of om in ieder geval een korte blik op de interface te werpen, letterlijk verplicht om de API van uw centrale aan het begin van de registratie toe te voegen. U kunt deze fase niet overslaan. Anders zal een zeer beleefde dame aandringen op het bekijken van de instructievideo over het maken van een API- en API-geheime sleutel om verbinding te maken met een exchange.

Laten we voor het experiment om het verschil te zien, proberen een geautomatiseerde handelsbot te lanceren, die is gebouwd op een grid-handelsmechanisme, met dezelfde handelsinstellingen op een BTC / USDT-paar op Bitsgap- en 3Commas-platforms:

Bovenste prijs: $ 9945,45

Lagere prijs: $ 8217,12

Grid hoeveelheid (aantal limietorders): 60

Investering per net: 0,001373 BTC

Investering: 700 USDT

Stop-Loss: in dit voorbeeld alleen verkrijgbaar bij Bitsgap

Trailing Up: in dit voorbeeld alleen verkrijgbaar bij Bitsgap

Zoals u kunt zien, heeft 3Commas een nogal ingewikkelde “Openstaande bestellingen” en een illustratie van de handelsspecificatie, die misleidend kan zijn voor beginners. Bovendien worden noch stop-loss noch trailing-instrumenten verstrekt om de handel te optimaliseren. De instelling van de roosterniveaus is alleen beschikbaar in een handmatige modus. U kunt de rasterniveaus in een diagram niet aanpassen, wat veel eenvoudiger en sneller zou zijn.

Op Bitsgap ziet alles er eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen uit, zelfs voor een beginnende handelaar. Door op een “Weergeven” -knop te klikken, kunt u, zodra de transactie in de sectie “Actieve bots” verschijnt, een volledig spectrum van momenteel openstaande transacties krijgen (prijs, bedrag, zijde, datum). Het belangrijkste is dat zowel Stop-Loss- als Trailing-instrumenten worden aangeboden voor traders om het risico en de winstmaximalisatie onder controle te houden. Mocht u vergeten zijn een Stop-Loss in te schakelen, dan kunt u dat later altijd nog doen. Rasterniveaus die op de kaart worden weergegeven, kunnen handmatig worden aangepast door eenvoudig de boven- en ondergrensprijsniveaus in elke gewenste richting te slepen.

We kunnen Bitsgap ook vergelijken met BitUniverse om het verschil te ontdekken:

Bitsgap heeft 3 opties voor botaanpassing:

 • Handmatige aanpassing van de grafiek (u kunt de prijsniveaus van een boven- en onderlimiet verslepen)
 • Handmatige aanpassing (u kunt de prijsniveaus dienovereenkomstig invoeren)
 • Geautomatiseerde aanpassing (als het saldo onvoldoende is om de bot te starten, kan het systeem de rasterniveaus aanpassen om een ​​optimale strategie te bieden voor een bepaalde investeringswaarde)

In vergelijking met Bitsgap heeft Bituniverse een vrij primitieve handmatige setup waarin je de cijfers moet typen zonder ingebouwde ondersteuningsknoppen zoals “+”, “-” of vooraf ingestelde cijfers. Dit kan behoorlijk tijdrovend zijn en tegen de tijd dat u klaar bent met de laatste invoer, kan de marktprijs veranderen en zult u mogelijk opnieuw overwegen om opnieuw te typen met nieuwe invoernummers.

Wat Bitsgap en Cryptohopper onderscheidt, is dat beide geautomatiseerde handelsstrategieën hebben aanbevolen. Op Bitsgap zijn aanbevolen strategieën bijvoorbeeld direct te vinden onder de sectie “strategieën”. Dit zijn de strategieën die een hoog rendement bieden bij een bepaald risiconiveau. Gebruikers kunnen elk van de aangeboden strategieën backtesten om de prestaties te valideren.

Cryptohopper volgt een heel andere aanpak. Het heeft een marktplaats met geautomatiseerde handelsstrategieën gecreëerd, zodat gebruikers een verscheidenheid aan opties hebben om uit te kiezen. Het grootste nadeel is echter dat er geen handelsprestatiestatistieken worden verstrekt. De dynamiek van de strategie is ondoorzichtig. Dat noemen we een “kat in een tas”. Eerst moet je een strategie kopen om de statistieken te zien. Hoe kun je iets kopen dat je niet eens kunt zien om het te analyseren en te vergelijken met de rest van de opties??

 • Gevisualiseerde handelsuitvoeringen
 • Transparantie van prestaties
 • Optimalisatie en testen (backtesting, proefversie, demo)
 • Bruikbaarheid en configuratie (risicobeheer, automatische en handmatige strategieën)

Platform

Transparantie van prestaties

Optimalisatie en testen

Bruikbaarheid en configuratie

Backtesting

Proefperiode

Demo-handel

Risico-instrumenten

Aanbevolen strategieën

Handmatige instellingen

Bitsgap

+

+

+

+

+

+

+

3 Komma’s

+

+

+

+

BitUniverse

+

+

+

+

Cryptohopper

+

+

+

Beperkt

+

Marktplaats

+

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector