De veiligste Bitcoin-uitwisselingen om te gebruiken in 2020

Bitcoin wordt vaak aangeprezen als een van de veiligste manieren om online zaken te doen. Dat is meestal waar, aangezien de cryptocurrency is gebouwd op een gedecentraliseerd netwerk met openbare toegang tot transactierecords. 

Maar hetzelfde kan niet gezegd worden voor alle plaatsen waar u Bitcoin koopt en verkoopt. In feite hebben nogal wat cryptocurrency-uitwisselingen ten prooi gevallen aan hackers door de jaren heen. 

Misschien herinner je je de Japanse Bitcoin-uitwisseling Mt. Gox. Het werd gelanceerd in 2010 en werd het jaar daarop in 2011 de grootste beurs ter wereld. Dat was ook het jaar van hackers verdiend met 2.609 BTC ten nadele van zijn gebruikers. Sindsdien hebben hackers elk jaar op verschillende Bitcoin-beurzen toegeslagen. 

Dus waar is het veilig om Bitcoin te kopen en verkopen? Lees verder om erachter te komen. 

Wat maakt een cryptocurrency-uitwisseling kwetsbaar voor hacken? 

Voordat we ingaan op specifieke Bitcoin-uitwisselingen, is het handig om te kijken waarom sommige uitwisselingen veilig zijn en andere niet. Hier zijn vijf van de meest voorkomende redenen waarom hackers succesvol zijn. 

 1. Datalekken 

Inloggegevens zijn de sleutel tot toegang tot alle Bitcoin op een beurs. Als een werknemer deze informatie op een pc opslaat, is de kans groot dat hackers deze in handen kunnen krijgen. 

 1. Insider Jobs 

Hackers kunnen dat ook werk samen met iemand die bij een beurs werkt om toegang te krijgen. Op die manier geven ze de hackers eenvoudig inloggegevens in ruil voor een deel van de gestolen Bitcoin. 

 1. Malware 

Malware is schadelijke software vermomd als iets goedaardigs. Als een medewerker dat per ongeluk op een uitwisselingscomputer installeert, kunnen hackers gemakkelijk toegang krijgen tot de Bitcoin. 

 1. Phishing 

U herkent phishing waarschijnlijk uit uw eigen e-mailinbox. Hackers hoeven niets te schenden als ze kunnen gewoon een medewerker overtuigen om de Bitcoin met een e-mail te overhandigen. 

 1. Wallet-beveiliging 

De meeste beurzen hebben “hot wallets” waar handelaren hun Bitcoin bewaren. Als deze portemonnees niet goed worden beschermd, kunnen hackers dat wel gebruik verschillende methoden om de Bitcoin te stelen die erin is opgeslagen. 

Hier zijn de veiligste cryptocurrency-uitwisselingen in 2020 

Nu u weet waarom sommige Bitcoin-uitwisselingen worden gehackt en andere niet, is het tijd om naar uw beste weddenschappen te kijken. We hebben de veiligste uitwisselingen met de hand uitgekozen om hier te gebruiken – bekijk ze eens. 

 1. Coinbase 

Coinbase is gevestigd in de VS en is een van ‘s werelds meest bekende Bitcoin-beurzen. Ze zijn tot op de dag van vandaag nooit gehackt, hoewel er zeker pogingen zijn ondernomen. 

Waarom het veilig is om te gebruiken: Coinbase is erg op hun hoede voor hackers, inclusief phishing. Lees hun blogpost uit 2019 waar ze het uitleggen hoe hun beveiligingsprotocol werd gedetecteerd en geblokkeerd een aanval. 

 1. Kraken 

Kraken is een andere populaire Amerikaanse Bitcoin-uitwisseling die niet is gehackt. Vanaf 2011 hebben ze twee jaar rigoureuze bètatests uitgevoerd voordat ze zelfs maar hun deuren openden voor handel. 

Waarom het veilig is om te gebruiken: Kraken doet het langzaam en voegt geen nieuwe cryptocurrency toe toe aan hun handelsportefeuille totdat ze zeker weten dat deze veilig is. Dat betekent dat ze soms achterblijven – maar ze blijven veilig. 

 1. NordikCoin 

NordikCoin is een nieuwe Europese Bitcoin-uitwisseling die is gestart door een team van advocaten, auditors en technologen. De uitgebreide ervaring van het team betekent dat de uitwisseling de nieuwste beveiligingsmaatregelen toepast. Het merendeel van de fondsen wordt opgeslagen in portefeuilles met meerdere handtekeningen in koude opslag, waardoor een enkel storingspunt wordt vermeden en het aanzienlijk moeilijker wordt om de uitwisseling in gevaar te brengen. Bovendien maakt NordikCoin gebruik van een breed scala aan procedures ter bestrijding van het witwassen van geld en Know-Your-Customer (KYC) om een ​​snelle en veilige onboarding van klanten te garanderen.. 

Een voorbeeld hiervan is NordikCoins innovatieve gebruik van officiële elektronische ID-oplossingen zoals BankID, NemID en MobileID om in te loggen en te registreren. Dit stelt NordikCoin in staat om verplichte KYC-controles uit te voeren op nieuwe klanten, waardoor de registratie- en verificatietijd wordt verkort tot minuten, zo niet seconden. 

Waarom het veilig is om te gebruiken: NordikCoin is een van ‘s werelds eerste cryptocurrency-uitwisselingen die geavanceerde ID-verificatie en beschermt de Bitcoin van hun gebruikers met koude opslag met meerdere handtekeningen. 

 1. Nash 

Nash is een andere nieuwe cryptocurrency-uitwisseling die nieuwe beveiligingsmaatregelen toepast om zijn gebruikers te beschermen. Hoewel ze zich voornamelijk op Ethereum hebben gericht, hebben ze onlangs Bitcoin geadopteerd. 

Waarom het veilig is om te gebruiken: Nash elimineert de noodzaak voor derden opslag van uw Bitcoin. Het is een systeem dat vergelijkbaar is met de Smart Contract-technologie die u wellicht kent van Ethereum. 

 1. Tweelingen 

Tweelingen werd gestart door de Winklevoss-tweeling die beroemd is vanwege het winnen van een rechtszaak van $ 65 miljoen over Mark Zuckerberg. Ze hebben ook een investering van $ 11 miljoen in Bitcoin omgezet in winst ter waarde van $ 1 miljard. 

Waarom het veilig is om te gebruiken: Gemini is ook nooit gehackt en wordt geprezen als een van de veiligste cryptocurrency-uitwisselingen – daarom verzekerde zich van de eerste afwikkeling van Bitcoin-futures

Tips om veilig te blijven wanneer u Bitcoin-uitwisselingen gebruikt 

U weet hoe welke Bitcoin-uitwisselingen niet zijn gehackt en waarom het onwaarschijnlijk is dat ze dat nooit zullen doen. Dat gezegd hebbende, is het nog steeds een goed idee om veilig te blijven, dus hier zijn enkele tips die u kunt gebruiken. 

 1. Pas op voor phishing 

Bitcoin-uitwisselingen zijn niet de enige slachtoffers van phishing-pogingen. Zorg ervoor dat u de afzender opzoekt van verdachte e-mails die te mooi klinken om waar te zijn. 

 1. Bescherm uw apparaat 

Of u nu een desktopcomputer, smartphone of tablet gebruikt, zorg ervoor dat u de juiste antimalware- en virusbescherming heeft geïnstalleerd. Zo verklein je het risico op hackaanvallen. 

 1. Verspreid uw Bitcoin-stortingen 

U krijgt een Bitcoin-portemonnee wanneer u een account aanmaakt op een beurs. Maar bewaar niet al uw geld op één plek. Verspreid ze zodat u niet alles verliest in geval van een aanval. 

 1. Gebruik tweestapsverificatie 

Aangezien inloggegevens kunnen worden gelekt of gestolen, is het belangrijk dat u uw inloggegevens verifieert met een extra stap. Gebruik sms-berichten of e-mail tweefactorauthenticatie om veilig te blijven. 

 1. Gebruik moeilijke wachtwoorden 

Gebruik niet uw geboortedatum, de meisjesnaam van uw moeder of iets anders dat een hacker gemakkelijk kan achterhalen. Onthoud dat ze programma’s hebben die binnen enkele seconden een miljoen waarschijnlijke wachtwoorden kunnen raden. 

Vind vandaag een veilige cryptocurrency-uitwisseling 

Hopelijk weet je nu waar je op moet letten, zodat je de veiligste Bitcoin-uitwisselingen kunt kiezen om in 2020 te gebruiken. 

Laten we kort samenvatten wat we hebben besproken. 

Houd er rekening mee dat uitwisselingen kwetsbaar zijn als ze geen stappen ondernemen om datalekken, insider-banen, malware, phishing en portemonnee-beveiliging te voorkomen. 

U kunt veilig blijven door Bitcoin-uitwisselingen zoals Coinbase, Kraken, NordikCoin, Nash en Gemini te gebruiken. 

Maar u moet uzelf ook beschermen door voorzichtig te zijn met e-mails, uw apparaat te beschermen, uw Bitcoin op verschillende plaatsen te bewaren en tweefactorauthenticatie en moeilijke wachtwoorden te gebruiken.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me