Mengapa peniaga menggunakan Bitsgap berbanding bot crypto yang lain?

Sehingga hari ini, perdagangan cryptocurrency menjadi sangat popular kerana ambang pelaburan yang rendah dan 209% kadar pertumbuhan tahunan 9-tahun dengan korelasi jangka panjang yang asasnya tidak sama dengan aset tradisional. Perdagangan 24/7 sebenarnya meletihkan dan agak tertekan kerana turun naik pasaran cryptocurrency. Di pasaran ini, perdagangan algoritma adalah penyelesaian untuk mencapai perdagangan frekuensi tinggi dan memaksimumkan keuntungan. Pelaksanaan perdagangan automatik diprogramkan untuk mengikuti sekumpulan peraturan perdagangan yang telah ditentukan sebelumnya, yang memungkinkan Anda menjauhkan diri dari komputer kerana anda tidak lagi diperlukan untuk mengatur pesanan secara manual. Dalam artikel ini, kami akan membandingkan bot automatik cryptocurrency teratas dari segi ketelusan prestasi, kebolehgunaan, kesederhanaan konfigurasi, dan kualiti.

Ketelusan prestasi

Dalam perdagangan, ketelusan bermaksud prestasi yang sah dan dapat dikesan. Ini adalah prasyarat untuk dapat memantau dinamika perdagangan dan pengurusan portfolio. Itulah satu-satunya cara bagaimana anda dapat mengoptimumkan strategi anda untuk mencapai hasil yang lebih baik.

Contohnya, Bitsgap membolehkan penggunanya untuk tidak hanya melacak semua pelaksanaan perdagangan pada carta dan di bahagian “Pesanan yang diselesaikan” pada bot yang sedang aktif, tetapi untuk memeriksa hasil bersejarah dari semua bot yang ditutup. Ketelusan seperti itu membolehkan para pedagang mengesan kesilapan konkrit untuk dielakkan di masa depan dan mendedahkan strategi berprestasi terbaik untuk terus diusahakan.

Sebagai contoh, carta di bawah ini adalah pasangan BNB / USDT dengan hanya penyediaan tahap grid 28. Seperti yang anda lihat, banyak pesanan had beli tertinggal momentum terbalik. Sekiranya terdapat 50+ tahap grid maka pada masa ini had pesanan akan diedarkan secara sempit mempunyai lebih banyak peluang untuk dipicu oleh kenaikan harga.

Bot Bitsgap berfungsi dengan logik pengedaran pelaburan grid, yang merupakan peruntukan modal yang sebanding dengan banyak pesanan had. Pendekatan teknikal ini memaksimumkan pengembalian tren menaik, tren sisi, dan meminimumkan kerugian pada aliran menurun. Yang paling penting, Bitsgap telah menerapkan metrik utama seperti “Perubahan Pelaburan” untuk menganggarkan berapa banyak yang anda laburkan di bot dan berapa banyak pelaburan anda ditambah dengan keuntungan bot sekarang, dalam bentuk mata wang sebut harga.

Metrik “Bot Profit” mengira keuntungan dalam mata wang sebut harga yang dihasilkan oleh bot. Semua metrik di Bitsgap adalah bersih dari semua yuran pertukaran, dan pada tangkapan skrin di bawah, anda dapat melihat penjelasan keuntungan di bahagian “Pesanan yang telah diselesaikan”:

Platform lain seperti 3Commas dan Bituniverse tidak mengambil kira yuran semasa mengira keuntungan. Ini bermaksud bahawa mereka tidak memberikan keuntungan bersih, dan oleh itu pulangan sebenar anda jauh lebih rendah daripada nilai yang ditunjukkan.

(3Contoh yuran tidak termasuk contoh)

Pengoptimuman dan pengujian

 1. Ujian BelakangBacktesting adalah salah satu komponen penting dalam perdagangan automatik. Ideanya adalah untuk mensimulasikan algoritma perdagangan menggunakan data sejarah untuk menganalisis risiko dan keuntungan sebelum mempertaruhkan modal sebenar. Dengan kata lain, pengujian semula dapat mengetahui bagaimana bot akan dimainkan dengan menggunakan data sejarah. Dalam perdagangan cryptocurrency, turun naik boleh menjadi berbahaya dan menguntungkan kerana pasaran bergerak ke samping. Dengan pengujian semula, anda boleh memilih senarai pasangan cryptocurrency optimum yang mematuhi pilihan risiko dan pulangan anda.

  Mari gunakan instrumen pengujian semula Bitsgap untuk membandingkan dua pasangan cryptocurrency untuk tempoh 1 bulan bermula dari 11 April hingga 11 Mei: ENJ / BTC dan BNB / BUSD. Menurut hasil pengujian semula, ENJ / BTC telah mencapai keuntungan bot 34.46% dengan turun naik 66.76% dan turun naik turun 34.35%. Manakala BNB / BUSD telah memperoleh pulangan 3 kali lebih rendah, keuntungan bot 13.37%, dengan turun naik dua kali lebih rendah sebanyak 35.51% dan turun naik turun yang jauh lebih rendah sebanyak 23.4%.

  Carta BNB / BUSD

Cryptocurrency

Keuntungan bot

Risiko penurunan

Momentum terbalik

ENJ / BTC

34.46%

34.35%

66.76%

BNB / BUSD

13.37%

23.4%

35.51%

Beza:

21.09%

10.95%

31.25%

Berikut adalah jadual untuk anda melihat perbezaannya. ENJ / BTC mempunyai keuntungan melebihi 21.09%, tetapi harganya adalah peningkatan risiko penurunan, yang lebih tinggi sebanyak 10.95% berbanding dengan BNB / BUSD. Mari kita kira nisbah risiko untuk mengembalikan untuk membandingkan cryptocurrency. Kita mesti membahagikan keuntungan Bot dengan risiko Downside. ENJ / BTC mempunyai nisbah 1%, sedangkan BNB / BUSD mempunyai 0,57%. Jelas, ENJ / BTC menawarkan pulangan yang lebih baik untuk risiko tertentu daripada BNB / BUSD.

Pedagang dan pelabur yang rasional mencari pelaburan, yang menawarkan nisbah risiko pulangan lebih tinggi daripada 1%.

Platform seperti 3Commas dan Bituniverse tidak mempunyai ujian semula. Pengguna tidak berpeluang untuk menguji tekanan mata wang kripto sebelum memasuki perdagangan. Ini adalah peninggalan yang mencolok.

Cryptohopper mempunyai penggunaan pengujian semula yang terhad. Walau bagaimanapun, hanya beberapa syiling yang tersedia dan tetapannya agak rumit untuk digunakan oleh pemula.

 1. Tempoh percubaan dan perdagangan Demo

Beberapa syarikat masih memandang rendah kepentingan tempoh percubaan. Mempunyai jangka waktu yang sangat terhad untuk menguji produk tidak cukup bagi pengguna untuk mengetahui tentang ciri-ciri utama dan oleh itu ada kemungkinan kecil untuk mengubahnya menjadi pengguna berbayar. Tidak mempunyai masa percubaan sama sekali, terutama ketika datang ke segmen pasar yang sempit kerana perdagangan automatik adalah kesalahan terbesar. Penyelesaiannya adalah dengan memberi pengguna masa percubaan yang optimum dengan mod demo sehingga mereka dapat melakukan uji tuntas langkah demi langkah tanpa terburu-buru. Perdagangan demo membolehkan anda membuat perdagangan tanpa mempertaruhkan wang sebenar. Hasilnya, anda akhirnya menemui gaya perdagangan anda sendiri dan kemudian anda boleh memulakan perdagangan dengan wang sebenar!

Di pasaran cryptocurrency, terdapat senarai syarikat yang sangat pendek yang menyediakan tempoh percubaan dan bahkan senarai yang lebih pendek yang menawarkan tempoh percubaan yang mencukupi:

3Commas hanya menawarkan tempoh percubaan 3 hari untuk menguji semua produk utamanya dan berbeza: bot GRID, perdagangan Niaga Hadapan, bot Komposit, Bot sederhana, algoritma Pendek dan Panjang, isyarat TradingView, terminal perdagangan, bot lain. Itu adalah tempoh masa yang sangat terhad untuk menguji banyak produk yang kompleks. Satu-satunya perkara yang baik ialah perdagangan demo memilih semua rancangan langganan.  

Cryptohopper menawarkan tempoh percubaan 7 hari untuk menguji semua 5 ciri utamanya. Ini kelihatan seperti tempoh percubaan yang lebih kurang berbanding dengan 3Commas. Di samping itu, mod demo (perdagangan kertas) disediakan tetapi hanya untuk masa yang terhad.

Bitsgap pasti menonjol kerana ia menawarkan tempoh percubaan 14 hari untuk semua rancangan langganannya. Perhatikan bahawa rancangan percuma 0 $ sebulan juga disediakan, yang hanya terhad kepada jumlah bulanan $ 1000. Perdagangan demo termasuk dalam rancangan apa pun, sama seperti di Cryptohopper dan 3Commas.

Seperti yang kita nyatakan mod demo, sekarang mari kita bandingkan  

Kebolehgunaan dan kesederhanaan Konfigurasi

Tetapan konfigurasi yang mesra pengguna dan garis panduan mudah sangat mustahak dalam soal pengenalan produk. Sekiranya konfigurasi produk terlalu rumit dan kelihatan tidak teratur, siapa yang akan tinggal? Peraturannya adalah “Kesederhanaan adalah kecanggihan utama” (Leonardo Da Vinci).

Kegunaan bermaksud kemudahan di mana pengguna dapat menyelesaikan tugas di antara muka dan kecepatan pengguna dapat menyelesaikan tugas pada kali pertama mereka menghadapinya.

Platform Bitsgap mempunyai salah satu antara muka paling mudah, yang mudah difahami untuk pemula yang belum pernah berniaga sebelumnya. Di bahagian paling atas skrin, terdapat panel dengan semua produk yang disediakan. Kedua-dua konfigurasi bot automatik “Sederhana” dan “Lanjutan” sudah terbina dalam. Pelajari cara mengoptimumkan dan membuat bot dengan persediaan perdagangan yang ringkas dan ditentukan secara automatik sebelum melompat ke bahagian “Lanjutan”, yang mempunyai beberapa ciri perdagangan tingkat lanjutan seperti “Mengikuti”, “Berhenti Kerugian”, “Menguji Kembali” Semua ciri ini tersedia bermula dari langganan Basic dan dalam tempoh percubaan percuma selama 14 hari.

Sebagai perbandingan, di BitUniverse untuk mendapatkan akses penuh ke platform atau sekurang-kurangnya melihat sekilas antarmuka, anda benar-benar wajib melampirkan API mana-mana pertukaran anda pada awal pendaftaran. Anda tidak boleh melangkau tahap ini. Jika tidak, seorang wanita yang sangat sopan akan bersikeras untuk menonton video pengajaran mengenai cara membuat kunci rahsia API dan API untuk berhubung dengan pertukaran.

Demi eksperimen untuk melihat perbezaannya, mari kita cuba melancarkan bot perdagangan automatik, yang dibina berdasarkan mekanisme perdagangan grid, menggunakan tetapan perdagangan yang sama pada pasangan BTC / USDT di platform Bitsgap dan 3Commas:

Harga lebih tinggi: $ 9945.45

Harga lebih rendah: $ 8217.12

Kuantiti grid (jumlah pesanan had): 60

Pelaburan setiap Grid: 0.001373 BTC

Pelaburan: 700 USDT

Stop-Loss: dalam contoh ini hanya terdapat di Bitsgap

Trailing Up: dalam contoh ini hanya terdapat di Bitsgap

Seperti yang anda lihat, 3Commas mempunyai “Pesanan terbuka” yang cukup rumit dan ilustrasi spesifikasi perdagangan, yang boleh menyesatkan pemula. Selain itu, instrumen Stop-Loss atau Trailing tidak disediakan untuk mengoptimumkan perdagangan. Penyediaan tahap grid hanya tersedia dalam mod manual. Anda tidak dapat menyesuaikan tahap grid pada carta, yang akan menjadi lebih mudah dan cepat.

Di Bitsgap semuanya kelihatan mudah dan senang difahami walaupun untuk peniaga pemula. Dengan mengklik pada butang “Lihat”, setelah perdagangan muncul di bahagian “Bot aktif”, Anda dapat memperoleh spektrum penuh perdagangan yang sedang dibuka (harga, jumlah, sisi, tarikh). Yang paling penting, kedua-dua instrumen Stop-Loss dan Trailing disediakan agar peniaga mempunyai risiko dan keuntungan maksimum yang terkawal. Sekiranya anda terlupa menghidupkan Stop-Loss, anda boleh melakukannya kemudian. Tahap grid yang dipaparkan pada carta dapat disesuaikan secara manual dengan hanya menyeret tahap harga had atas dan bawah ke arah mana pun yang anda mahukan.

Kami juga dapat membandingkan Bitsgap dengan BitUniverse untuk mengetahui perbezaannya:

Bitsgap mempunyai 3 pilihan penyesuaian bot:

 • Penyesuaian manual carta (anda boleh menyeret tahap harga had atas dan bawah)
 • Penyesuaian manual (anda boleh menaip tahap harga dengan sewajarnya)
 • Penyesuaian automatik (jika keseimbangan tidak cukup untuk melancarkan bot, sistem dapat menyesuaikan tingkat grid untuk memberikan strategi yang optimal untuk nilai pelaburan tertentu)

Sebagai perbandingan dengan Bitsgap, Bituniverse mempunyai penyediaan manual yang sangat primitif di mana anda harus memasukkan nombor tanpa butang sokongan bawaan seperti “+”, “-” atau nombor yang telah ditetapkan. Ini boleh memakan masa dan pada saat anda memasukkan input terakhir, harga pasaran dapat berubah dan anda mungkin akan mempertimbangkan semula untuk menaip sekali lagi dengan nombor input baru.

Apa yang membuat Bitsgap dan Cryptohopper menonjol adalah kedua-duanya telah mengesyorkan strategi perdagangan automatik untuk ditawarkan. Sebagai contoh, di Bitsgap strategi yang disarankan dapat ditemukan dengan segera di bawah bahagian “strategi”. Ini adalah strategi yang memberikan pulangan yang besar untuk tahap risiko tertentu. Pengguna dapat menguji semula strategi yang disediakan untuk mengesahkan prestasi.

Cryptohopper mengikuti pendekatan yang sama sekali berbeza. Ini telah menciptakan pasar strategi perdagangan automatik sehingga pengguna akan memiliki berbagai pilihan untuk dipilih. Walau bagaimanapun, kelemahan terbesar adalah bahawa statistik prestasi perdagangan tidak diberikan. Dinamik strategi tidak telus. Itulah yang kita panggil “kucing dalam beg”. Pertama, anda harus membeli strategi untuk melihat statistiknya. Bagaimana anda boleh membeli sesuatu yang anda bahkan tidak dapat melihat untuk menganalisis dan membandingkan dengan pilihan lain?

 • Pelaksanaan perdagangan secara visual
 • Ketelusan prestasi
 • Pengoptimuman dan pengujian (Ujian Kembali, percubaan, demo)
 • Kebolehgunaan dan konfigurasi (pengurusan risiko, strategi automatik dan manual)

Pelantar

Ketelusan prestasi

Pengoptimuman dan pengujian

Kebolehgunaan dan konfigurasi

Ujian Belakang

Tempoh percubaan

Perdagangan demo

Instrumen risiko

Strategi yang disyorkan

Tetapan manual

Bitsgap

+

+

+

+

+

+

+

3Komas

+

+

+

+

BitUniverse

+

+

+

+

Cryptohopper

+

+

+

Terhad

+

Pasar

+

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me