Kan deze uitwisseling Binance onttronen? Hoe FCoin steeg tot $ 17,3 miljard USD per dagvolume

Het is de populairste beurs in de stad en je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord.

Het heeft momenteel het hoogste transactievolume ter wereld en het staat niet eens op CoinMarketCap.com.

De opkomst van FCoin

FCoin, de in China gevestigde beurs opgericht door de voormalige CTO van Huobi, Zhang Jian, begon begin mei met handelen.

Het heeft een meteoor stijging van het volume in de afgelopen twee weken. Niets hiervan wordt nog vastgelegd door grote datacenters, aangezien de meeste van hen, zoals Coinmarketcap.com, hun datafeed nog moeten toevoegen aan hun sites..

En het is echt meteorisch. U kunt het zelf zien aan de hand van een momentopname van het afgelopen 24 uur verhandelde volume op hun website hieronder.

* 26 juni 2018, 11.00 uur HKT

Mainstream-zone:

Mainstream-zone

Innovatiezone:

Innovatie Zone

Deze volumes zijn afkomstig van de website https://www.fcoin.com en zijn opgesplitst in 2 secties:

 1. De ‘Mainstream Zone’, een lijst met belangrijke crypto versus USDT-paren, samen met hun eigen token FT (FCoin Token) die worden verhandeld.
 2. De “Innovation Zone” die voor een klein volume handelt op de minder bekende paren.

FCoin’s oogverblindende cijfers

 • Ja, uw ogen vergissen zich niet, in de afgelopen 24 uur, a maar liefst $ 17,3 miljard USD werd op de beurs verhandeld.
 • Om dit in perspectief te plaatsen, schommelt de som van de $ waarde die op de top 10 beurzen wordt verhandeld rond de $ 6 miljard
 • Van de 17,3 miljard dollar die in de afgelopen 24 uur is verhandeld, $ 8,9 miljard staat alleen op de FT-paren! Dit betekent dat er veel tamtam of op zijn minst activiteit is rond FCoin Token, dat goed is voor 51,1% van het totale volume van de beurs.
 • Er zijn hier een paar grote vraagtekens. Hoeveel van dit volume is reëel (d.w.z. niet voor wash-trading) en hoe duurzaam is dit volume. In beide gevallen, zelfs als we een conservatieve benadering volgen en een enorme korting toepassen op de volumecijfers, is het nog steeds een zeer grote waarde die wordt verhandeld.

Hoe heeft FCoin een dergelijke meteorische groei bereikt?

Houd er rekening mee dat FCoin-uitwisseling begin mei met het verhandelen van enkele grote paren begon met weinig tot geen fanfare en een minimaal volume, maar het was pas ongeveer twee weken geleden toen het volume exponentieel begon te stijgen.


Dus wat gebeurde er? Simpel, de FCoin Token (FT) was geboren.

In de witboek voor FT de belangrijkste token-hulpprogramma’s worden als volgt beschreven:

 1. Inkomstenverdeling van 80%
 2. Besluitvormingsrechten – slimme contractstemming over belangrijke beslissingen
 3. Verkiezing & Toezichtrechten – Te doen met leden van de FCoin-gemeenschap

Het belangrijkste om op te merken is echter de token-distributiemethode, die ze het ‘Trans-Fee Mining Model’ noemen:

Trans-fee mijnbouw

Is het ‘Trans-Fee Mining Model’ van FCoin de nieuwe vorm van ICO?

Hoe werkt dit nieuwe model precies? Wanneer u op de FCoin-beurs handelt, betaalt u, net als alle andere beurzen, transactiekosten van 0,1% van het verhandelde volume.

Meestal betaalt u in de basisvaluta, die voor het grootste deel in BTC of ETH is. FCoin aan het einde van de dag crediteert vervolgens uw account met de equivalente waarde in FT, waardoor FCoin theoretisch een gevoelloze uitwisseling wordt!

Deze distributie gaat door totdat 51% of 5,1 miljard tokens volledig zijn gedistribueerd.

Interessant is dat als we aannemen dat het FCoin-volume blijft handelen tegen $ 5 miljard ($ 17,4 miljard per dag zal zeker afnemen), tegen $ 0,42 als de prijs van FT, iHet duurt 214 dagen voor 51% van de tokens die uiteindelijk worden verdeeld.

Hier is een eenvoudig voorbeeld; u verhandelt $ 1000 aan BTC / USDT, dus uw transactiekosten zijn $ 1, die u in BTC zou worden gedebiteerd. Aan het einde van de dag, laten we zeggen dat FT wordt verhandeld tegen $ 0,5, zal de beurs u 2 FT crediteren.

Enkele belangrijke zaken om op te merken:

 • Gratis transactiekosten betekent niet dat er gratis FT-tokens zijn – in wezen ruilt u uw BTC in & ETH voor FT. Dit is eigenlijk een heel nieuwe manier voor de uitwisseling om een ​​ICO op hun eigen token uit te voeren, en met de huidige volumes die het ziet, heeft het zeker gewerkt.
 • Het inkomstenaandeel van 80% is in potentie zeer aantrekkelijk, en in combinatie met het ontvangen van FT-tokens, biedt het een enorme stimulans voor handelaren om op de beurs te springen – waarom niet? Ze betalen gewoon elders vergoedingen.
 • Omdat u echter ETH & BTC voor FT, het betekent dat u effectief een risico neemt. Als de prijs van FT aanzienlijk daalt voordat u uitbetaalt, draagt ​​u in feite de handelskosten op de beurs.

De beslissing of handelaren moeten wisselen van beurs komt neer op wat de prijs van FT-token is, want tegen een eerlijke waardering is het logisch om je crypto op FCoin te kopen en verkopen, omdat je er iets voor terugkrijgt – terwijl je op andere beurzen nog steeds bent netto betaalde vergoedingen.

Wat is de waarde van FCoin?

De huidige prijs van FCoin (FT-paren verhandelen op hun eigen beurs) is ongeveer $ 0,42, en gezien het totale aanbod aan munten van 10 miljard, kijken we naar een totale marktkapitalisatie van $ 4,2 miljard.

Dit is groter dan de totale marktkapitalisatie van BNB (Binance Exchange Token), die wordt gewaardeerd op $ 2,85 miljard.

Hoewel we kunnen debatteren over de waarde van het verschil in token-hulpprogramma’s, is het ‘Trans Fee Mining’-model zeker een succes geweest voor een uitwisseling die minder dan twee maanden geleden tot stand kwam..

Een opmerking over het inkomstenaandeel van 80%

Een van de belangrijkste hulpprogramma’s van het token is het inkomstenaandeel van 80% dat begint op augustus 2018.

Met het enorme volume aan BTC en ETH dat al is verzameld via het Trans Fee Mining Model, maakt het het inkomstenaandeel van FT erg aantrekkelijk. Dit creëert een positieve feedbacklus waarbij gebruikers FCoin gebruiken om FT-tokens te krijgen en het gebruik geeft waarde aan FT-tokens, waardoor het transfee-mining-model een briljante “growth hack” voor FCoin is..

Maar sceptische waarnemers zullen zich afvragen hoe een beurs die 80% van zijn inkomsten verdeelt, effectief een bedrijf kan runnen. Het is vermeldenswaard dat FCoin-belanghebbenden de overige 49% van het aanbod in handen hebben en daarom indirect 40% van de inkomsten zullen behouden.

Binance CEO neemt kennis

De snelle opkomst van FCoin Exchange heeft zeker de aandacht getrokken van hun concurrenten, zoals blijkt uit Binance CEO CZ’s reactie op hun model gepubliceerd op Weibo.

Hier is een samenvatting voor degenen die geen Chinees lezen:

 • Het “Trans-Fee Mining Model” is niet alleen een ICO, het is een zeer dure ICO. Gebruikers moeten voorzichtig zijn.
 • U gebruikt BTC of ETH om de transactiekosten aan de beurs te betalen, waar het u 100% terugbetaalt via de ruiltokens. Is het niet hetzelfde met het gebruik van BTC of ETH om de ruiltokens te kopen? Wat is het verschil tussen dit en een ICO??
 • Als een beurs geen transactiekosten in rekening brengt, kunnen ze alleen winst maken door hun symbolische prijs te verhogen, anders kunnen ze niet overleven. Denk je dat je zou kunnen winnen in dit spel??
 • Denk je dat wanneer de tokens worden ontgrendeld voor de aandeelhouders van het bedrijf, ze nog steeds gemotiveerd zullen zijn om door te gaan met de uitwisseling? Denk je dat dit soort uitwisseling op de lange termijn competitief zal zijn??
 • Over concurrentie gesproken, dit model heeft niet veel barrières. Iedereen kan het. Hoe lager de lat voor instap, hoe minder professionaliteit. Sommige beurzen beweren dat ze 100 franchise-uitwisselingen gaan doen. Binnenkort verliest het zijn waarde.
 • Binance beschermt de gebruikers. We gebruiken dit model niet.

De reactie van CZ werd voortgezet

‘Ik realiseerde me dat wiskunde voor velen van jullie niet jouw sterkste punt is. Laat me Binance als voorbeeld gebruiken om een ​​vergelijking te maken.

Exchange A: 80% dividend, 0,1% transactiekosten. Tokens voor aandeelhouders worden in hetzelfde tempo ontgrendeld.

Binance: 0,1 transactiekosten, gebruik BNB om 50% korting te krijgen, plus 40% verwijzingskosten.

Stel dat u 10.000 ETH hebt verhandeld.

Exchange A krijgt 10ETH en geeft 8ETH terug aan de gemeenschap. Tegelijkertijd werd 10ETH ontgrendeld voor het team. Dus het team krijgt 12ETH. 50% van de ETH die wordt teruggegeven aan de community, wordt daadwerkelijk aan het team gegeven omdat ze ongeveer 50% van de ruiltokens zouden moeten hebben als ze er geen hebben verkocht. Daarom krijgt het team 16ETH en de gemeenschap krijgt 4ETH dividend.

Bij Binance, als u BNB houdt, brengen we slechts 5ETH in rekening, wat 0,05% is. 40% van de 5ETH wordt teruggegeven aan de persoon die u heeft verwezen (laat me niet eens beginnen met de zaak die u zelf heeft doorverwezen). Ons team krijgt dus maar 3ETH, geen dividend.

Welk model is beter voor jou als gebruiker?

Geeft u er de voorkeur aan dat de ruil 20ETH van u afneemt, geef dan 4ETH aan u terug met als werkelijke kosten 16 ETH of geeft u de voorkeur aan een ruilkosten die u slechts 3ETH betaalt?

Waar zijn de niet-in rekening gebrachte transactiekosten gebleven bij Binance? Het wordt direct teruggegeven aan de daadwerkelijke handelaar!

Als u denkt dat een beurs dividend biedt, is dat een goede omdat anderen transactiekosten betalen en u het dividend krijgt. Maar denk je echt dat mensen nog lang op die beurs zullen blijven handelen? Wie zou er zo stom zijn om de transactiekosten te blijven betalen? Zijn de ruilstokens nog steeds 50 miljard waard? Het is al 500% hoger dan BNB.

Dit is een spel om te zien wie de tokens snel dumpt.

De branchediscipline hangt ook af van de gebruikersdiscipline. Geef de uitwisseling niet de schuld als u geld verliest. Wees verantwoordelijk voor de beslissingen en keuzes die u nu maakt. Als je laat weggaat, neem dan niemand de schuld dat hij je niet waarschuwt. “

Ondanks de kritiek van CZ lijkt FCoin onverschrokken. Ze hebben zelfs het BNB-paar in hun ‘Innovation Zone’ vermeld, wat waarschijnlijk is gedaan met de bedoeling het klantenbestand van Binance te stropen of op zijn minst de pot een beetje te roeren – heel brutaal inderdaad.

Zal dit nieuwe model overleven?

Zoals met de meeste dingen in crypto, is het moeilijk te zeggen of dit “Trans-Fee Mining Model”, dat FCoin naar de top heeft gekatapulteerd, het daar zal blijven houden.

Verder valt nog te bezien of het bedrijfsmodel van 80% omzetaandeel zichzelf in stand zal houden (CZ denkt van zeker niet), maar een paar dingen zijn zeker:

 • Het ‘Trans-Fee Mining Model’ is een succesvol alternatief voor een ICO geweest in die zin dat het geld heeft ingezameld tegen een hogere waardering dan het grootste exchange-token BNB, en tegelijkertijd heeft gediend als een ingenieuze strategie voor klantenwerving door middel van incentives voor handelaren om over te schakelen naar hun platform
 • Zelfs als FCoin de toppositie niet behoudt, zal het handelsvolume dat ze van andere beurzen hebben gehaald ertoe leiden dat andere beurzen hun tokenmodellen opnieuw evalueren en misschien herzien om handelaren meer te stimuleren. Meer ruilconcurrentie betekent betere voorwaarden voor handelaren.
 • Misschien kan CZ eindelijk het token-hulpprogramma implementeren dat ik heb voorgesteld.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map