EUR / USD historische prijsgrafieken – Euro-prijsgeschiedenis

De euro werd voor het eerst uitgegeven als valuta in januari 1999, toen hij opende op 1.1795, en nu wordt hij verhandeld tegen 1.16391. In 2002 begon de EUR in grote delen van Europa te circuleren en tegen die tijd was de prijs van de EUR / USD-wisselkoers slechts 0,8907. In oktober 2000 daalde het EUR / USD-valutapaar naar het laagste historische niveau op 0,8225. Maar daarna won het EUR / USD-valutapaar geleidelijk aan kracht vanwege de toegenomen populariteit van de geconsolideerde euromunt. Het pair overschreed in november 2002 het niveau van 1.000 en zette de opwaartse trend voort. Het EUR / USD-paar is in de loop der jaren echter binnen een breed bereik verhandeld.

De euro is door 19 EU-lidstaten aangenomen als hun nationale munteenheid. Er zijn veel factoren die de prijs van de EUR beïnvloeden, waaronder de politieke en economische omstandigheden in de EU-lidstaten. De prijzen van het EUR / USD-valutapaar worden beïnvloed door verschillende economische cijfers en ander nieuws met betrekking tot de twee afzonderlijke valuta’s. De EUR / USD-wisselkoers wordt ook als een risicovoller valutapaar beschouwd, en de factoren die het risico-op-marktsentiment beïnvloeden, kunnen ook de prijzen van het EUR / USD-paar beïnvloeden. De relatie tussen de EUR / USD-wisselkoers en het risico-op-marktsentiment is positief of direct, wat betekent dat een stijging van de ene een stijging van de andere veroorzaakt en vice versa..

Actueel EUR / USD Prijs:

 

EUR / USD

Historische gegevenstabellen:

EUR / USD historische prijsgegevens

DatumPrijsOpenHoogLaagChange%

 

Maandelijkse verandering

DatumPrijsOpenHoogLaagChange%

Factoren die van invloed zijn op de EUR / USD-prijzen:

De eurozone:

De economische en politieke toestand van 19 EU-lidstaten die de EUR als hun nationale munteenheid hebben aangenomen, kan een aanzienlijke invloed hebben op de EUR en, op zijn beurt, op het EUR / USD-paar. Deze landen zijn onder meer Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, Slowakije, Slovenië en Spanje. Europese centrale bank:

De ECB is de centrale bank van de eurozone. Het controleert het monetaire beleid van het hele blok. Het besluitvormende orgaan van de ECB is de Raad van Bestuur, die bestaat uit de Directie en de presidenten van de nationale centrale banken van de lidstaten van de eurozone. De directie van de ECB heeft een president, een vice-president en vier andere leden. Alle bovengenoemde officiële EU-leden en hun toespraken en opmerkingen over de Europese economie en monetair beleid hebben grote invloed op de EUR-valuta en uiteindelijk ook op het EUR / USD-paar..


Rentetarieven:

De ECB gebruikt de korte rente als haar herfinancieringsrente om de liquiditeit op de markt te beheren. De ECB houdt om de andere donderdag een raad om de rentetarieven bekend te maken. Het verschil tussen de Europese herfinancieringsrente en de Fed Funds-rente uit de Verenigde Staten is ook een goede indicator voor de EUR / USD-wisselkoersprijzen. Na de eerste vergadering van elke maand houdt de ECB ook een persconferentie, waar zij haar visie geeft op het monetair beleid en de economie.

Economische gegevens:

De economische gegevens, zoals werkgelegenheidscijfers, bbp, handelsbalans, detailhandelsverkopen, sentimentindicatoren, CPI, PPI, HPI en de productie & Services PMI uit Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten hebben allemaal een grote invloed op de EUR / USD-prijzen.

Politieke factoren:

Net als alle andere wisselkoersen wordt het EUR / USD-paar ook beïnvloed door de politieke instabiliteit in de VS en Europese landen, vooral Frankrijk, Duitsland en Italië. Omdat Duitsland de grootste economie van de eurozone is en Rusland een aanzienlijk bedrag aan Duitse investeringen heeft, heeft de politieke of financiële instabiliteit van Rusland ook invloed op de EUR / USD-wisselkoersprijzen..

Coronapandemie:

De pandemie van het coronavirus begon zich in het eerste kwartaal van dit jaar te verspreiden, waardoor economieën wereldwijd alle activiteiten stopzetten in een poging te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. De lockdowns die in landen over de hele wereld werden opgelegd, zorgden ervoor dat de economieën in een recessie raakten, omdat centrale banken uit alle landen gedwongen werden om meer monetaire versoepeling door te voeren en de rente te verlagen..

Ook de ECB verlaagde de rente tot bijna nul, net als de Amerikaanse Federal Reserve, met als doel de schade als gevolg van de coronaviruscrisis op te vangen. De pandemie trof de Amerikaanse economie het hardst in het tweede kwartaal. Onlangs zijn de Europese landen door de WHO gewaarschuwd dat de pandemie tegen november zal resulteren in een hoog aantal doden in Europa, aangezien het besmettingspercentage daar is toegenomen. Het coronavirus heeft een negatieve impact op de Europese economie en de lokale valuta, wat uiteindelijk weegt op het EUR / USD-paar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector