Top 5 blockchain-bedrijven in gezondheidszorgtechnologie

Blockchain, de technologie achter de meest waardevolle digitale valuta Bitcoin, is geaccepteerd als de volgende revolutie in internettechnologie. Blockchain biedt een manier om transacties uit te voeren op een gedecentraliseerd netwerk, waardoor een derde partij zoals een bank, overheid of schatkist niet meer nodig is. Dit zorgt er ook voor dat de transacties sneller, onomkeerbaar en veel goedkoper zijn dan bij Fiat-valuta’s. Het is de bedoeling dat de technologie impact zal hebben in veel industrieën en de gezondheidszorg is niet anders.

In feite heeft de zorgsector veel gebieden die blockchain kunnen gebruiken voor het delen van gegevens in de hele sector, samenwerkingen, gegevensdiefstallen helpen voorkomen, privacy en transparantie behouden bij het beheer van zorgevenementen door onveranderlijke en traceerbare gegevens te verstrekken, de farmaceutische toeleveringsketen te volgen om diefstal te verminderen en diefstal, het verbeteren van het delen van gegevens voor klinische proeven en onderzoek, en het veilig delen van gegevens met verzekeringsmaatschappijen.

Laten we eens kijken naar enkele van de bedrijven die hard werken om deze problemen op te lossen. Dit zijn de top 5 blockchain-bedrijven in de zorgsector:

Oplossen. Zorg

Oplossen. Zorg is de grootste kanshebber van een ontwrichtende startup die blockchain-oplossingen implementeert voor deze branche. Met een trackrecord van innovatieve gezondheidszorgoplossingen in de VS, heeft dit bedrijf nu een Care.Wallet for Physician-applicatie gelanceerd op het blockchain-platform voor het Arizona Care Network (ACN), een van de grootste verantwoordelijke zorgorganisaties in de VS. Hun app maakt de zorg veiliger en efficiënter en stroomlijnt de uitkeringsadministratie. Het toont bruikbare gegevens voor artsen om betere zorg te stimuleren en de financiële beloningen die ze verdienen van ACN voor verbeterde gezondheidszorg en lagere kosten.

Solve.Care is het meest interessante bedrijf omdat ze daadwerkelijk een grootschalige oplossing van op waarde gebaseerde betalingen hebben geïmplementeerd voor een netwerk van 5.500 providers van ACN met behulp van Care.Coin, hun digitale token. Dit is, ondanks het feit dat de Amerikaanse gezondheidssector bekend staat als conservatief, een enorme deal. Hun nog een app Care.Wallet voor gezinnen is al beschikbaar op Google Play en in de App Store van Apple voor gebruikers uit meer dan 80 landen om te downloaden en te gebruiken.

De mensheid

De mensheid lost een van de oudste en belangrijkste problemen van deze branche op: het beveiligen van persoonlijke gegevens. Momenteel zijn de meeste patiëntgegevens willekeurig verspreid en bevinden ze zich in een gecentraliseerde database van meerdere bedrijven, farmaceutische bedrijven, dokterscomputers, verzekeringsdatabases en vele andere plaatsen.

De blockchain-oplossing van Humanity, gebouwd op Ethereum, is een keten van ketensoplossing genaamd Human Data Consent and Authorization. Hun overtuiging is dat ‘Iedereen heeft het recht op juridisch eigendom van hun inherente menselijke gegevens als eigendom’. Dit omvat medische gegevens.

Zorgketen

Care Chain is een ander innovatief bedrijf dat werkt aan het opzetten van de blockchain-infrastructuur die nodig is om dergelijke enorme hoeveelheden gegevens te ondersteunen. Ook zij werken aan Personal Data Management. Onder leiding van Ethereum Enterprise Consortium en HyperLedger, wil de zorgketen een groter netwerk uitwerpen door elke belanghebbende in het gezondheidszorg-ecosysteem erbij te betrekken.

Geduldig

Patientory is een consumentgerichte app met de visie om “u in staat te stellen uw gezondheidsgegevens veilig te openen, op te slaan, te volgen en uit te wisselen met de door u gekozen medische professional”. Zoals de meeste EMR op blockchain-apps, stellen ze gebruikers in staat om hun medische dossiers op de blockchain op te slaan, te bekijken, te delen en te beveiligen. Hun mobiele app is gratis te gebruiken, waarbij gebruikers alleen betalen voor de records die ze opslaan. Ze hebben ook een ondersteuningsteam waarmee ze rechtstreeks met de artsen en zorgverleners kunnen communiceren.

Medische ketting


De medische keten heeft een telegeneeskundig platform waarmee gebruikers hun gegevens rechtstreeks met de artsen kunnen raadplegen en delen. De transacties en gegevensoverdracht vinden plaats op een blockchain waar de gebruikers veilig kunnen betalen met behulp van de MedToken. MedicalChain is gestart met pilots waarbij behandelaars en patiënten zich kunnen registreren en gebruik kunnen maken van hun platform.

Gevolgtrekking

Verwacht wordt dat de gezondheidszorg in grote mate zal profiteren van blockchain-technologie. De meeste oplossingen bevinden zich momenteel in een ontluikende fase. Maar naarmate de branche evolueert, zal het grootste voordeel worden gezien door de gebruikers, die hun gegevens kunnen beheren en beveiligen. Afgezien daarvan zal het een enorme efficiëntie teweegbrengen door papierwerk te elimineren en de complexiteit te verminderen en tegelijkertijd een betere samenwerking mogelijk te maken. Uitgaven voor gezondheidszorg zijn verwacht te stijgen tot meer dan $ 10 biljoen in 2022 en deze bedrijven hebben de mogelijkheid om een ​​aanzienlijk deel hiervan te bemachtigen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector