Tips om te beginnen met investeren in cryptocurrency en de aandelenmarkt

Als u erover denkt om te gaan investeren, kunnen de mogelijkheden overweldigend zijn. Velen kiezen ervoor om niet te beginnen met investeren vanwege de enorme hoeveelheid opties en informatie die er is. Tegenwoordig zijn er zelfs meer opties die beschikbaar zijn voor beginnende investeerders met de introductie van blockchain en cryptocurrency. Ervaren beleggers weten dat diversificatie belangrijk is, dus beleggen in zowel traditionele aandelen als cryptocurrency kan een manier zijn om uw portefeuille door elkaar te halen. Door uw vermogen te spreiden, optimaliseert u uzelf voor minder risico en een betere kans op meer winst. Dus hoe ziet een goed gediversifieerde portefeuille eruit voor zowel aandelen als cryptovaluta? Hoe bepaal je welke het beste bij je past?

Diversificatie van aandelen

Wanneer u uw portefeuille diversifieert, plaatst u uw dollars eenvoudigweg op meerdere plaatsen, wat u kan helpen uw risico te minimaliseren in plaats van al uw geld op één plaats te plaatsen. Als de prijs van een van uw aandelen daalt, verliest u niet al uw geld tegelijkertijd. Veel beleggers zullen in verschillende industrieën beleggen om hun portefeuille nog verder te diversifiëren of beleggen in verschillende activaklassen, zoals aandelen versus obligaties, die vaak in tegengestelde richting reageren op de markt..

Velen kiezen ervoor om hun aandelen te diversifiëren tussen groei, agressieve groei, groei en inkomen, en internationale beleggingsfondsen. Door uw geld over deze vier verschillende fondsopties te spreiden, wordt het risico voor elke belegger, beginners of niet, geminimaliseerd.

Als u klaar bent om aan de slag te gaan met beleggen in de aandelenmarkt, heeft u een makelaar nodig. Dit zijn enkele van de beste voor beginners. Uw effectenmakelaar is een ervaren professional en kan u helpen betere beslissingen te nemen met betrekking tot uw eerste investeringen en daarna. Een goede makelaar helpt u bij het opbouwen van een diverse portefeuille en het maken van de juiste aandelenkeuzes op het juiste moment, en geeft u ook toegang tot aandelenopties waar u zelf niet per se toegang toe hebt, zoals buitenlandse aandelen..

Diversificatie van cryptocurrency

Deze traditionele diversificatiemethoden zijn vergelijkbaar voor cryptocurrency. Net als aandelen is cryptocurrency afhankelijk van vraag en aanbod, maar is het over het algemeen veel volatieler dan traditionele aandelen, voornamelijk vanwege het gedecentraliseerde karakter van de cryptocurrency-markten. “Hype” en berichtgeving kunnen ook de waarde van een bepaalde cryptocurrency beïnvloeden. Veel beginners weten echter niet waar ze moeten beginnen als ze in cryptocurrency investeren. Vaak is er een algemeen gebrek aan kennis over blockchain en cryptocurrency, of zijn de verschillende muntopties overweldigend voor nieuwe investeerders. Omdat er geen makelaars zijn voor cryptocurrency, doe je veel van het onderzoek zelf.

Investeren in cryptocurrency betekent simpelweg dat u in het project zelf investeert. Diversificatie in cryptocurrency is net zo belangrijk als voor de traditionele aandelenmarkt. Over het algemeen zijn er drie categorieën cryptocurrency. Traditionele cryptocurrencies zijn digitale basisvaluta’s die individuen of bedrijven gebruiken om veilige transacties uit te voeren met behulp van het onveranderlijke grootboek, ook wel de blockchain genoemd. Bitcoin is een traditionele cryptocurrency waarmee de meesten bekend zijn. Een andere traditionele optie zijn privacymunten. Privacymunten zijn veel anoniemer dan andere cryptocurrencies.

De tweede categorie is platforms. Deze worden ook wel ‘vetprotocollen’ genoemd en worden gebruikt om een ​​blockchain-infrastructuur te maken waarin zaken als slimme contracten worden gebouwd. Enkele voorbeelden van deze categorie zijn Neo of Cardano. De derde categorie zijn utility-tokens. Utility-tokens zijn projecten die zijn gebouwd met een bepaalde branche in gedachten, zoals de populaire VeChain voor supply chain management.

Veel beleggers kiezen ervoor om hun cryptocurrency te diversifiëren over deze drie categorieën en over verschillende industrieën. Het is belangrijk om bij het kiezen van uw cryptocurrency-opties rekening te houden met het aantal munten dat momenteel in omloop is en het totale aanbod aan munten dat ooit zal bestaan. Zonder een traditionele makelaar moet u uw onderzoek doen naar welke optie het beste voor u is.

Er zijn veel verschillen tussen traditionele aandelen en cryptocurrency, maar het belangrijkste verschil tussen beide is winst versus risico. Cryptocurrency wordt als een veel hoger risico beschouwd, maar biedt wel een grotere kans om snel winst te maken. Aandelen zijn over het algemeen veiliger dan cryptocurrency, maar hebben een lager rendement. Als beginnende belegger moet u uw beleggingsdoelen overwegen en de beste markt en opties vinden die passen bij uw persoonlijkheid en financiële behoeften. Hopelijk kun je, met een scala aan diversificatie en een beetje geluk, geweldige rendementen behalen met traditionele aandelen of cryptocurrency.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector