Stablecoins kunnen winstgevender zijn dan Altcoin Staking?

Het inzetten van cryptocurrencies is het afgelopen jaar enorm in populariteit gestegen, omdat meer cryptocurrencies dan ooit tevoren gebruikers in staat stellen hun activa in te zetten in ruil voor beloningen die door het netwerk worden uitbetaald.

Hoewel altcoin-staking in veel gevallen winstgevend kan zijn, lijdt een aanzienlijk deel van de stakers momenteel verwoestende verliezen als gevolg van de onderliggende volatiliteit van het actief dat ze inzetten en / of de heersende marktomstandigheden. Voor degenen met minder risicobereidheid, zijn stablecoin-investeringen naar voren gekomen als een veiliger alternatief voor altcoin-staking, aangezien houders van stablecoin nu een indrukwekkend rendement kunnen behalen terwijl ze daarbij weinig tot geen risico lopen..

Veel uitzetmunten hebben een negatieve APR

Hoewel veel cryptocurrencies hoge APR’s hebben, lijken houders schijnbaar een indrukwekkend rendement op hun activa te verdienen zonder weinig tot geen risico. De waarheid is dat weinig cryptocurrencies daadwerkelijk een positief rendement opleveren als je ook kijkt naar de prijsactie van de onderliggende waarde. Wat heeft het immers voor zin om 50% APR per jaar te behalen als de onderliggende waarde aanzienlijk meer is gedaald??

Omdat deze APR wordt gemeten in de onderliggende waarde, niet in termen van de waarde in Amerikaanse dollar (USD), denken veel stakers ten onrechte dat ze winst maken door hun activa te staken – terwijl ze in werkelijkheid in het rood staan. Dit is vaak het geval wanneer u over de levensduur van een actief kijkt, in plaats van u te concentreren op kortetermijnveranderingen in waarde.

muntenmarktkapjeAlgorand (ALGO) -grafiek: augustus 2019 tot augustus 2020. (Afbeelding: CoinMarketCap)

Neem Algorand (ALGO) als voorbeeld. ALGO-houders kunnen momenteel ongeveer 5,1% APR verdienen voor het inzetten van hun tokens. Echter, volgens gegevens van CoinMarketCap, Algorand heeft zijn prijs met bijna 90% zien instorten sinds het in juni 2019 werd gelanceerd – het moment waarop de overgrote meerderheid van ALGO-houders voor het eerst hun tokens verwierf.

Als u ALGO had gehouden vanaf de datum waarop beloningen voor het eerst werden geïntroduceerd (augustus 2019) en vastgehouden tot een jaar later (augustus 2020), zou u bijna de helft van uw geld hebben verloren in termen van USD-waarde – maar u zou er 5 hebben % meer ALGO dan waarmee u begon – niet ideaal.

Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de prestaties van het ingezette activum om het werkelijke verwachte rendement te berekenen.

U kunt opbrengsten verdienen zonder gecentraliseerde platforms

Het uiteindelijke doel van gedecentraliseerde financiering (DeFi) is om individuen te helpen de controle over hun financiën terug te krijgen door de afhankelijkheid van gecentraliseerde financiële instellingen zoals banken, aandelenmarkten en zelfs regeringen te verminderen of te elimineren..

Hoewel er de afgelopen maanden veel DeFi-projecten zijn ontstaan ​​- waarvan er vele het enige doel hebben om snel rendement voor investeerders te genereren – hebben maar weinigen echt blijvende kracht, omdat het token achter veel van deze projecten echt nut mist. Bovendien zijn de afgelopen maanden veel DeFi-protocollen uitgebuit, waaronder het DeFi-uitleenplatform Bzx dat is gehackt drie keer dit jaar en Balancer – die twee keer in een tijdsbestek van 24 uur hackte.

Evenzo, hoewel er een groot aantal platforms is die een genereus rendement op cryptocurrency-stortingen beloven, zijn deze platforms bijna altijd kwetsbaar voor hacks en black swan-evenementen, die totale verliezen voor gebruikers kunnen veroorzaken. Dit heeft veel bedrijven terughoudend gemaakt om DeFi-platforms te lanceren of hun activa op hun platform te accepteren.

Om de huidige beperkingen van DeFi te helpen overwinnen en marktdeelnemers een veilige opbrengst te bieden, BXTB lanceerde een geheel nieuwe oplossing – de eerste opbrengstgenererende stablecoin-oplossing, bekend als CHIP. In tegenstelling tot andere stablecoins die worden ondersteund door fiat-valuta’s, wordt CHIP ondersteund door andere stablecoins, zoals DAI en Tether (USDT).


Afbeelding: BXTB

Om CHIP te creëren, moeten gebruikers een tweede token, bekend als BXTB, combineren met een ondersteunde stablecoin, om een ​​gelijkwaardig aantal CHIP-tokens te genereren naast geactiveerde BXTB (yBXTB) – dit is een omkeerbaar proces, waardoor gebruikers hun originele stablecoins terug kunnen krijgen.

CHIP-tokens zijn ontworpen om gekoppeld te blijven aan de onderliggende stablecoin, terwijl geactiveerde BXTB het opbrengstgenererende activum is. Door yBXTB vast te houden, verdienen gebruikers een deel van de inkomsten uit de transactie die op de BXTB-zijketen is voltooid.

De risico’s van liquiditeitspools

Liquiditeitspools worden snel populair onder cryptocurrency-handelaren, omdat ze handelaren in staat stellen hun activa bij te dragen aan een pool en een fractie van de vergoedingen te verdienen die worden gegenereerd wanneer handelaren hun activa ruilen..

Hoewel er een breed scala aan gedecentraliseerde uitwisselingsplatforms (DEX) is waarmee gebruikers liquiditeit kunnen bijdragen, Uniswap is verreweg het meest succesvol gebleken, vanwege het gebruiksgemak, de flexibiliteit en de schijnbare winstgevendheid van zijn liquiditeitspools. Minder ervaren liquiditeitsverschaffers hoeven echter op hun hoede te zijn voor tijdelijke verliezen (IL) – die een dramatische impact kunnen hebben op de waarde van activa die zijn opgeslagen in de liquiditeitspool.

De ETH-RARI-pool verliest momenteel meer aan tijdelijke verliezen (-7,83%) dan aan vergoedingen per maand (+ 1,93%). (Afbeelding: UniswapROI)

Deze tijdelijke verliezen treden op wanneer de ene kant van een liquiditeitspool snel waarde verliest in vergelijking met de andere kant. Dit kan ertoe leiden dat gebruikers die een aandeel hebben in de pool, aanzienlijke bedragen verliezen – die niet worden gedekt door de vergoedingen die worden verdiend voor het bijdragen van liquiditeit. Daarom kan Uniswap riskant zijn bij het verstrekken van liquide middelen voor vluchtige activa die geen langdurig bullish traject hebben.

Dit kan grotendeels worden vermeden door minder volatiele activa bij te dragen, of door bij te dragen aan puur stablecoin-liquiditeitspools op platforms zoals Kromme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector