Panduan mengenai Sistem Pemberitahuan Masa Nyata Ethplorer “The Watching Service”

Penjajah, penampil token Ethereum, memperkenalkan alat percuma baru untuk pengguna berdaftar, Watching Service, sebuah siaran akhbar pada 19 Jan mendedahkan.

Apakah Perkhidmatan Menonton?

Perkhidmatan Menonton menambah repertoar alat penjelajah, mengukuhkan kedudukannya sebagai penyemak imbas Ethereum terkemuka, berminat meningkatkan pengalaman pengguna. 

Menurut Ethplorer, Watching Service adalah sistem pemberitahuan masa nyata yang mengeluarkan amaran kepada pengguna yang mengesan transaksi masuk atau keluar yang berkaitan dengan alamat tertentu atau bahkan kontrak. Fleksibiliti dan kedalaman alat menjadikannya yang pertama di ruang menonton kerana tidak ada perkhidmatan lain yang menawarkan yang sama secara percuma.

Walaupun menjadi alat percuma, had mesejnya tinggi. Pengguna boleh menerima sehingga 1,000 Telegram dan 500 pemberitahuan e-mel setiap hari. Ini adalah faedah sebenar bagi pengguna yang secara aktif mengesan alamat dan kontrak tetapi tidak ingin menghabiskan lebih banyak kos transkripsi. Perkhidmatan Menonton lebih baik daripada penyelesaian yang ditawarkan oleh pesaing yang mempunyai had dan ciri terhad.

Penyelesaiannya sangat berguna untuk pengguna Ethereum, dan pemegang token berminat untuk membuat amaran, alamat penjejakan, dan kontrak token bergantung pada keperluannya yang bervariasi.

penjelajah etika

Perkhidmatan Menonton mempunyai beberapa ciri, termasuk pemberitahuan e-mel dan Telegram khusus untuk transaksi ke atau dari alamat yang dipilih atau kontrak token. Pengguna juga dapat meningkatkan perkhidmatan untuk membuat saringan untuk transaksi masuk dan keluar yang terikat pada alamat atau alamat yang dipantau. 

Ethereum adalah platform kontrak pintar terkemuka, dengan ribuan projek dilancarkan setiap hari. Terdapat lebih daripada 200,000 token. Dari jumlah ini, lebih daripada 2,600 token dengan gabungan pasaran $ 104 bilion diperdagangkan pada CoinMarketCap dalam satu cara atau yang lain. The Widget Ethplorer, dalam masa nyata, memaparkan angka ini. Sebilangan besar berpusat di Ethereum, memanfaatkan ekosistemnya yang bersemangat untuk memanfaatkan nilai sambil membina penyelesaian untuk menyelesaikan pelbagai masalah di dunia nyata.

Panduan Langkah demi Langkah Cara Mengaktifkan Pemberitahuan

Fleksibiliti Perkhidmatan Menonton dan kemudahannya juga bermaksud terdapat berbagai cara untuk mengatur pemberitahuan. Berikut adalah tiga cara bagaimana ia dapat dilakukan:

 1. Dari Ethplorer anda, buka kontrak token atau alamat yang ingin anda lacak. Selepas itu, klik butang “Tonton” dan pilih sama ada anda ingin menerima pemberitahuan dalam e-mel atau Telegram.

Atau,

 2. Di mana-mana halaman Ethplorer yang menampilkan kontrak atau alamat token, arahkan tetikus ke atasnya dan ikon mata muncul. Klik dan tambahkan kontrak atau alamat ke Senarai Tontonan anda.


Atau,

 3. Navigasi ke halaman profil anda dan pilih tab “Alamat saya / txs” di mana di sebelah kanan anda akan melihat pautan “tambahkan alamat”. Klik dan tambahkan sebarang kontrak atau alamat token ke Senarai Tontonan anda.

Pengurusan Perolehan

Adalah sukar bagi peniaga, pelabur, dan pemaju yang terlibat di Ethereum untuk mengesan beberapa projek secara serentak. Pelancaran Watching Service juga tepat pada masanya. Ia berlaku ketika institusi mengawasi Ethereum dan projeknya dengan teliti, dengan ukurannya untuk kemungkinan suntikan modal.

Ethplorer yang berdaftar kini dapat menggunakan alat ini untuk mengesan transaksi dari atau ke alamat atau kontrak kepentingan. Apabila digunakan bersama dengan alat platform lain, seperti fitur penandaan, pengguna dapat dengan mudah memantau pembayaran yang dikirim ke alamat atau bahkan memantau aktiviti akun airdrops atau influencer. 

penjelajah etika

Ini sangat berguna, terutama bagi pemaju atau peniaga yang menerima pembayaran mereka dalam token ERC-20. Daripada menyegarkan penjelajah anda secara manual, ingin mengetahui keadaan urus niaga anda, pengguna dapat menambahkan alamat mereka ke “Senarai tontonan.” 

Setelah pembayaran diterima, pemberitahuan segera dikirim ke pemegang Telegram pengguna atau alamat e-mel yang ditentukan. Pengguna juga dapat membezakan transaksi menggunakan fitur penandaan, mengenal pasti sumber dana, jumlah yang dikirimkan, dan waktu pengesahan.

Menjamin Dana

Perkhidmatan Menonton juga penting untuk keselamatan. 

Dari masa ke masa, beberapa token berasaskan ERC-20 terkemuka telah mendapat daya tarikan dan secara kumulatif lebih berharga daripada ETH. Projek-projek seperti Chainlink, Synthetix, Uniswap, dan kebanyakan projek DeFi sangat berharga, yang memerintahkan cap pasaran yang tinggi. Peningkatan penilaian mereka menjadikan mereka sasaran. 

Oleh itu, pengguna boleh menjadi mangsa serangan pancingan data atau kehilangan kunci peribadi mereka secara tidak sengaja. Pemegang alamat dapat, dalam waktu nyata hampir, menerima pemberitahuan mengenai transaksi keluar. 

Oleh kerana semua pemberitahuan hampir seketika, adalah mungkin untuk bertindak balas terhadap urus niaga yang tidak sah, menghentikan ejen daripada menghapus baki alamat yang bersih, menjaga keselamatan dana.

Pengurusan pelaburan

Pelabur juga boleh menggunakan Perkhidmatan Menonton untuk memantau alamat projek. 

Alat ini dapat mengeluarkan amaran setiap kali token diedarkan, memungkinkan pengumpulan tepat pada masanya lebih awal. Ethereum mempunyai throughput yang rendah. Airdrop yang popular sering menyebabkan pergaduhan yang menyebabkan rangkaian menjadi sesak, sehingga menyebabkan bayaran Gas yang tinggi. Menggunakan Perkhidmatan Menonton membolehkan pengguna untuk maju, menuntut token mereka sebelum kenaikan yuran. 

Peniaga yang mengikuti pelabur juga dapat menyaring sampah dengan memantau beg pengaruh dan penasihat terkemuka. Ini dapat dilakukan dengan menonaktifkan pemberitahuan tanpa harga, menjaga gangguan dan obrolan yang tidak perlu.

penjelajah etika

Untuk memudahkan pengesanan, alamat mereka dapat ditandai dan ditambahkan ke daftar tontonan. Setiap kali ada pergerakan ke pertukaran atau protokol pertukaran seperti Uniswap, Watching Service akan mengeluarkan isyarat.

Perkhidmatan Menonton melengkapkan monitor API Pukal. Alat ini dilancarkan pada akhir November 2020 dan secara serentak dapat mengesan berjuta-juta alamat dan portfolio. Dengan peningkatan penilaian DeFi dan populariti DeFi yang semakin meningkat, Ethplorer mengeluarkan alat untuk melayani pangkalan pelanggannya, mengumpulkan semua aktiviti yang berkaitan dengan Ethereum di satu tempat.

Penafian: Lakukan penyelidikan anda sendiri berkaitan dengan syarikat yang dipromosikan atau mana-mana gabungan atau perkhidmatannya yang disebutkan dalam artikel. Coingape.com tidak bertanggungjawab terhadap kerosakan atau kerugian anda.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector