Is de cryptocurrency ‘Weegschaal’ van Facebook de toekomst?

Weegschaal is nog niet eens vrijgegeven, maar het zit al vast in een web van voorschriften, twijfels en scepsis van een overvloed aan gemeenschappen, waaronder de regeringen, banken en de leiders van cryptocurrency. In een tijd waarin het grote publiek wazige contouren heeft over cryptocurrency, heeft Libra alleen maar de verwarring van toezichthouders en massa vergroot..

In dergelijke tijden is een van de prominente vragen “Is Weegschaal de toekomst?”.

Voordat we verder gaan met het beantwoorden van de vraag, laten we eens kijken wat Weegschaal is en wat er in de whitepaper staat.

Enkele veelgestelde vragen over Facebook Weegschaal

Wat is Weegschaal?

Facebook heeft zijn eigen grensloze cryptocurrency gecreëerd die is gebouwd op zijn eigen blockchain die bekend staat als de Weegschaal blockchain. Om de munt te waarderen, heeft Facebook een Weegschaalreserve gecreëerd. Voor elke gecreëerde Weegschaal zal een verzameling valuta’s en andere activa als onderpand dienen. Het proces zou vertrouwen moeten wekken in zijn intrinsieke waarde.

Lees ook: Facebook’s GlobalCoin en Project Libra: in een notendop uitgelegd

Wat heb je nodig om aan de slag te gaan?

Vanaf nu kunt u niets meer doen. Facebook heeft alleen de whitepaper uitgebracht (een stappenplan dat de hele werking van zijn munt beschrijft). Na vrijgave moet je Calibra gebruiken, een op Weegschaal gebaseerde portemonnee die ook door Facebook is gemaakt. U kunt fiat-valuta’s inwisselen voor Weegschaal op Calibra. Om u te registreren, heeft u een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs nodig. Deze stap helpt fraude aan te pakken en ervoor te zorgen dat gebruikers echt zijn.

Waar kun je gebruik van maken Calibra?

Facebook heeft een zelfstandige app ontwikkeld die te downloaden is in de App Store en Google Play. Omdat het Facebook is, heeft het ook integratie in WhatsApp en Messenger. Geld verzenden is echt net zo eenvoudig als het verzenden van een foto.

Waarvoor kunt u Calibra gebruiken??

Calibra is bedoeld om door iedereen te worden gebruikt voor bijna elke mogelijke transactie. Geld kan op elk moment en vrijwel onmiddellijk worden overgedragen tussen mensen over de hele wereld. Omdat Weegschaal niet fluctueert zoals andere cryptocurrencies, is het veilig om te gebruiken als opslag van waarde. Dagelijkse transacties kunnen gemakkelijk op Calibra worden uitgevoerd.

Zal Calibra minder opladen?

Weegschaal streeft ernaar de transactiekosten te verlagen of te verlagen, dus het zal relatief echt minder en transparant zijn, zelfs bij het internationaal overmaken van geld.


Is Calibra beschikbaar in uw land? In welke landen is Calibra beschikbaar?

Weegschaal doet zijn best om het voor bijna iedereen, waar ook ter wereld, beschikbaar te maken. Specifieke details van landen zijn nog steeds niet beschikbaar, maar we kunnen verwachten dat deze betrekking zullen hebben op de meeste landen.

Misschien vind je het ook leuk om dit te lezen: India: de lancering van de Weegschaal van Facebook kan beperkt zijn vanwege de bezorgdheid over het beleid van de RBI

Kunt u uw lokale valuta gebruiken in Calibra??

Calibra is gemaakt voor Weegschaal, wat betekent dat elke transactie die met Calibra wordt gedaan, in Weegschaal is. U kunt uw lokale valuta echter omzetten in Weegschaal en uw portemonnee aanvullen. Bovendien kunt u de Weegschalen op elk gewenst moment in uw lokale valuta omrekenen. Ook bij het herladen of opnemen van uw portemonnee ziet u de wisselkoers.

Hoe voorkomt Facebook fraude??

Zoals hierboven vermeld, worden alle gebruikers geverifieerd met een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs. Dat verlaagt het aantal nepaccounts op Calibra aanzienlijk. Tweefactorauthenticatie zal de beveiliging verder aanscherpen. De accountinformatie van Facebook en WhatsApp helpt ook om de identiteit te verifiëren. Calibra heeft ook rapportage en toegewijde klantenservice ingebouwd in de app. Als er nog steeds fraude plaatsvindt, krijgt u het volledige bedrag terugbetaald.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in: Bitcoin nog steeds koning aangezien 98% Amerikanen geen interesse tonen in Weegschaal

Kun je Calibra nog steeds gebruiken als je geen Facebook-, WhatsApp- of Messenger-account hebt??

Ja. Met de zelfstandige app kunnen gebruikers die geen Facebook-, WhatsApp- of Messenger-account hebben zich erop registreren.

Wat is de relatie tussen Calibra en Facebook??

Calibra is een nieuwe branche van Facebook Inc, het is de dochteronderneming van Facebook. Merk op dat Calibra onafhankelijk opereert.

Kunnen bedrijven Calibra gebruiken??

In de eerste versie van de Calibra-app worden peer-to-peer-betalingen ondersteund. Kleine handelaars kunnen kleine functies zoals QR-codes gebruiken om betalingen in Libra te accepteren. In de loop van de tijd zullen er veel nieuwe andere functies voor bedrijven worden geïntroduceerd.

Weegschaal Whitepaper in een notendop

Weegschaal is een cryptocurrency zonder grenzen, gebaseerd op de Libra blockchain-technologie. Libra Association neemt de volledige zorg voor Libra voor haar rekening. De munt wordt volledig ondersteund door de Weegschaalreserve en heeft alleen een waarde die gelijk is aan die in de reserve. De reserve is een verzameling valuta en andere activa die als onderpand zullen dienen.

Het peer-to-peer-systeem is een privé-toegestane blockchain die is geconstrueerd in de hoop uiteindelijk publiekelijk gedecentraliseerd te worden. Een nieuwe programmeertaal genaamd “Move” is gebruikt om dit masterplan te ontwikkelen. Wat betreft technische specificaties, gebruikt het een consensusalgoritme van VMWare dat bekend staat als HotStuff. Het heeft het bewijs van werk verwaarloosd omdat het traag is en het idee van groei in de toekomst zou belemmeren.

Momenteel zijn er ongeveer 28 partners. Op het moment van lancering streeft Facebook ernaar om ten minste 100 partners te hebben. Recente rapporten stellen dat grote spelers zoals Uber, Mastercard en Visa $ 10 miljoen hebben geïnvesteerd en we kunnen dezelfde vergoeding verwachten als we samenwerken met Libra.

Wat betreft de kwestie van decentralisatie: Facebook heeft van Libra een onafhankelijke dochteronderneming van zichzelf gemaakt. De Libra Association, gevestigd in Genève, Zwitserland, zal volledig onafhankelijk opereren. Bovendien zal elke beslissing die binnen de Libra Association wordt genomen, gebaseerd zijn op het aantal stemmen van de leden, waardoor elke aandeelhouder de minste macht krijgt..

De Weegschaalvereniging is een integraal onderdeel van Weegschaal, aangezien zij verantwoordelijk zal zijn voor de werking ervan. Van het delven van munten tot het oplossen van vragen, alles zal onder zijn controle staan.

Om de veiligheid aan te pakken en fraude te voorkomen, heeft Facebook een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs nodig voor registratie en tweefactorauthenticatie mogelijk te maken (verlichting voor FaceID-gebruikers). De blockchain is al een beveiligd netwerk.

Is Weegschaal de toekomst?

Weegschaal is een ambitieus project van de Weegschaalvereniging. Om te bepalen of het de toekomst is, moeten we kijken hoe het zich verhoudt tot de bestaande technologie. Weegschaal biedt aan een wereldwijde digitale valuta te zijn en staat in directe concurrentie met banken.

Laten we eens kijken hoe het zich verhoudt tot de meeste bestaande cryptocurrencies.

 • Belangrijkste verschillen tussen Weegschaal en Bitcoin
Parameter WEEGSCHAAL BITCOIN
Gebruik Een stabiel ruilmiddel. Hetzelfde als Weegschaal, maar kan worden gebruikt als investering en opslag van waarde.
Beweeglijkheid Laag Hoog. Gevoelig voor prijsschommelingen.
Blockchain Weegschaalnetwerk. Toegestaan. Bitcoin. Openbaar en zonder toestemming.
Doorvoer 1.000 TPS (beweerd) 3,87 TPS (hoogste punt ooit, vanaf februari 2019)
Latentie 10 seconden (geclaimd) 8 minuten (gemiddeld)
Consensus-algoritme Gewijzigde BFT (Byzantijnse fouttolerantie).  PoW – Bewijs van werk.

Relatief langzamer.

Programmeertaal Verplaatsen – gemaakt door Facebook C++
 • Belangrijkste verschillen tussen Weegschaal en XRP
Parameter WEEGSCHAAL XRP
Gebruik Een stabiel ruilmiddel. Hetzelfde als Weegschaal. Bovendien kan het als investering worden gebruikt. Voornamelijk gemaakt om wereldwijde transacties sneller te laten verlopen.
Beweeglijkheid Laag Hoog. Gevoelig voor prijsschommelingen.
Blockchain Weegschaalnetwerk. Toegestaan. RippleNet. Semi-toestemming.
Doorvoer 1.000 TPS (beweerd) 1.000 TPS
Latentie 10 seconden (geclaimd) 3,5 seconden (gemiddeld)
Consensus-algoritme Gewijzigde BFT (Byzantijnse fouttolerantie).  RPCA (consensusalgoritme van het Ripple-protocol) 
Programmeertaal Verplaatsen – gemaakt door Facebook C++
 • Belangrijkste verschillen tussen Weegschaal en Ethereum

Parameter WEEGSCHAAL ETHEREUM
Gebruik Een stabiel ruilmiddel. Hetzelfde als Weegschaal. Bovendien kan het worden gebruikt als investering en voor gedecentraliseerde apps.
Beweeglijkheid Laag Hoog. Gevoelig voor prijsschommelingen.
Blockchain Weegschaalnetwerk. Toegestaan. Ethereum. Openbaar en zonder toestemming.
Doorvoer 1.000 TPS (beweerd) 15-20 TPS
Latentie 10 seconden (geclaimd) 15 seconden (gemiddeld)
Consensus-algoritme Gewijzigde BFT (Byzantijnse fouttolerantie).  PoW (bewijs van werk) 
Programmeertaal Verplaatsen – gemaakt door Facebook Stevigheid.

Zoals we kunnen zien, neemt Libra een aantal cryptocurrencies over in termen van technische aspecten. We kunnen de vergelijking met alle cryptocurrencies niet bepalen, omdat er meer dan 2000 zijn.

De troef van Weegschaal is de enorme gebruikersbasis van Facebook met maandelijks 2,4 miljard mensen. Volgens Jameson Lopp is “Weegschaalmuntstuk geen bedreiging voor Bitcoin. Het zal veel mensen in ieder geval helpen een logische stap dichter bij de finale te komen. ” Hij deelde deze meme samen met de tweet.

Weegschaal zit echter vast in het web van regelgeving van verschillende regeringen. Hier is hoe elke regering heeft gereageerd op de lancering van Libra.

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA

 • 18 juni 2019: Vertegenwoordiger Maxine Waters, voorzitter van het House Financial Services Committee, riep Facebook op om elke lopende ontwikkeling van Libra stop te zetten totdat ze Libra en Calibra volledig hebben geëvalueerd en mogelijke risico’s hebben besproken. Facebook reageerde niet onmiddellijk.
 • 2 juli 2019: Het Amerikaanse Congressional Committee heeft officieel brieven gestuurd naar Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, Sheryl Sandberg, COO van Facebook, en David Marcus CEO van Libra. Ze vragen een moratorium op Weegschaal.

VERENIGD KONINGKRIJK

 • 18 juni 2019: Het Libra-initiatief voor cryptocurrency-betalingen van Facebook zou kunnen worden onderworpen aan de ‘hoogste normen’ in wereldwijde regelgeving, zei Mark Carney, de gouverneur van de Bank of England..
 • 25 juni 2019: De Britse schatkist in samenwerking met de Bank of England en andere grote financiële toezichthouders in het VK gebruiken synergetische meningen om het nieuw onthulde cryptocurrency-project van Facebook, Libra, onder de loep te nemen..
 • 1 juli 2019: De Britse advocaat “Dan Neidle” onderzocht de belastingkwestie die Libra mogelijk kan opleggen aan Britse gebruikers. Dit zou een hindernis zijn voor massale adoptie.

FRANKRIJK

 • 18 juni 2019: De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, die de blockchain-inspanningen in Frankrijk heeft gesteund, riep op tot een verordening over Weegschaal. Hij uitte zijn bezorgdheid over veiligheid, financiering van terrorisme en privacy.

INDIA

 • Het rapport van Economic Times suggereert dat Libra mogelijk niet beschikbaar is in India. Het rapport komt in het licht van het vermeende plan van India om cryptocurrencies te verbieden.

CHINA

 • China met zijn strikte regelgevingsbeleid zal Weegschaal misschien nooit toestaan.

INDONESIË

 • De centrale bank van Indonesië toonde haar bezorgdheid door Facebook te vragen haar Libra-plan opnieuw te herzien.

G7-LANDEN (Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada.)

 • G7-landen kwamen bijeen om een ​​taskforce te vormen om Weegschaal te herzien. De G7 omvat toonaangevende wereldeconomieën Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada.

JAPAN

 • De plaatsvervangend gouverneur van de Bank of Japan, Masayoshi Amamiya, waarschuwt Libra om te voldoen aan de voorschriften voor het witwassen van geld en risicobeheer in een gesprek met Reuters. Hij zei: “Wat Weegschaal betreft, we moeten in gedachten houden dat het potentiële wereldwijde gebruikersbestand enorm kan zijn.”

SINGAPORE

 • De centrale bank van Singapore, de Monetary Authority of Singapore, wil meer informatie over Libra, zoals gerapporteerd op 27 juni 2019.

RUSLAND

 • “Niemand gaat een verbod invoeren. Een groot aantal bedrijven vraagt ​​wanneer het eindelijk mogelijk zal zijn om legaal een ICO [Initial Coin Offering] transparant uit te voeren. Dit zal zeker worden gereguleerd, toegestaan, en dat is het zowat, ”zei Moiseev, vice-minister van Financiën. Hij voegde eraan toe: “Het gebruik van cryptocurrencies om te betalen voor goederen en diensten zal in Rusland altijd verboden zijn”. Facebook Weegschaal krijgt dezelfde behandeling.

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA

Het Amerikaanse Congres heeft brieven gestuurd naar Libra-functionarissen.

VERENIGD KONINGKRIJK

Weegschaal zal worden geconfronteerd met de hoogste regels.

FRANKRIJK

Er is bezorgdheid geuit over het witwassen van geld, financiering van terrorisme en privacy.

INDIA

Economic Times zegt dat Weegschaal misschien niet komt.

CHINA

Een strikt cryptobeleid staat Libra mogelijk niet toe.

G7-LANDEN (Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada.)

Vorm een ​​taskforce

JAPAN

Waarschuwt Libra om te voldoen aan de regelgeving inzake het witwassen van geld en risicobeheer.

SINGAPORE

Wil meer informatie

RUSLAND

Behandel het als elke vreemde valuta. Illegaal om te betalen voor diensten via crypto.

Met zo veel rechtsgebieden die Libra aannemen, lijkt het voor Weegschaal vrij moeilijk om gemakkelijk uit het web van de regelgeving te komen. De volgende vraag is: zal Weegschaal het daglicht halen? Niemand weet daar het juiste antwoord op. We moeten afwachten hoe de dingen zich ontvouwen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector