Hoe te investeren in Bitcoin Futures – Ultieme gids voor beginners

Bitcoin is een populaire investering geworden, we hebben gezien dat instellingen de afgelopen jaren steeds meer Bitcoin in hun beleggingsportefeuille hebben opgenomen. De volatiliteit van Bitcoin wordt door beleggers lang beschouwd als een sterk winstpotentieel. 

Naarmate meer mensen de intrinsieke waarde van Bitcoin erkennen, krijgen beleggers meer vertrouwen dan ooit in de toekomstige waarde van Bitcoin. Dit is waar futures van start gaan voor degenen die hun vertrouwen in Bitcoin hebben bevestigd. 

De handel in Bitcoin-derivaten heeft de spothandel de laatste tijd overtroffen in termen van dagelijks handelsvolume. Volgens datatracker Skew en BitcoinTradeVolume.com was het dagelijkse handelsvolume van de derivatenhandel 10 tot 18 keer groter dan dat van de spothandel, met ongeveer $ 5 miljard tot $ 10 miljard per dag. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de verschuiving, zoals verminderde volatiliteit van Bitcoin zelf, die helpen om de belofte van Bitcoin om een ​​stabiele waardeopslag te zijn, waar te maken. Een andere reden waarom mensen de spotmarkt verlaten, is de invloed van Bitcoin-walvissen op de spotmarkt, die een onevenredige hoeveelheid digitale valuta op de markt bezitten en controleren en een enorme impact hebben op de prijsbeweging..

W.hoed zijn Bitcoin Futures?

Naarmate de markt evolueerde, werden Bitcoin Futures geïntroduceerd om beleggers in staat te stellen de volatiliteit van Bitcoin te benutten voor enorme winst. Futures, of futures-contracten, zijn overeenkomsten om een ​​commodity-activum te kopen of verkopen tegen een vaste prijs op een bepaalde periode in de toekomst.. 

Het principe van futures is dat het beleggers in staat stelt te profiteren op basis van hun speculatie over de toekomstige richting van een grondstof. Beleggers hoeven geen bitcoin te bezitten om in futures te handelen.  

Futurescontracten verschenen voor het eerst in 2012. Tegenwoordig is Bitcoin-futures een van de meest populaire handelsproducten in de ruimte geworden. 

W.hy Handel in Bitcoin Futures?

Futurescontracten stellen beleggers in staat het dalende prijsrisico af te dekken door tegelijkertijd een shortpositie in futures aan te houden, waardoor beleggers verliezen kunnen beperken zonder extra middelen. Handelaren kunnen ook posities innemen met weinig kapitaal en grotere winsten nastreven met behulp van hefboomwerking.  

Een van de unieke kenmerken van futures-contracten op BTCC bitcoin futures handelsplatform is de bescherming tegen een negatief saldo. In tegenstelling tot de meeste andere uitwisselingen waarbij gebruikers vaak verlies moeten delen als er een negatief saldo is. Vanaf 2019 heeft BTCC beloofd dat ze het negatieve saldo van de gebruiker 100% zullen dekken in plaats van alle winstgevende gebruikers de verliezen te laten delen.. 

BTCC biedt eeuwigdurend contract, wekelijks contract en dagelijks contract voor bitcoin, met verschillende hefboomwerking van 10x tot 150x om aan de behoeften van verschillende handelaren te voldoen. Een eeuwigdurend contract heeft bijvoorbeeld geen vervaldatum en is geschikt voor handelaren die posities voor een lange periode willen behouden. Hoewel het dagelijkse contract bij BTCC tot 150x ondersteunt, is het bedoeld voor handelaren die op zoek zijn naar grote winsten in een korte periode..

H.ow Futures Contract Work?

Elk contract bij BTCC vertegenwoordigt 1 eenheid van de cryptocurrency, wat betekent dat 1 BTC gelijk is aan één BTC / USDT-contract. Handelaar kan long gaan als hij denkt dat de prijs in de toekomst hoger zal zijn dan de huidige handelsprijs, en een shortpositie openen als hij denkt dat de prijs op een bepaald moment in de toekomst zal worden verlaagd.


Bijvoorbeeld wanneer de huidige marktprijs van BTC wordt verhandeld tegen $ 12.000. John speculeerde dat de prijs van BTC volgende week $ 12.000 zal breken, hij besloot een positie met 100x te longeren met 1.200 USDT als marge, wat gelijk is aan de prijs van Bitcoin op $ 12.000. Aan de andere kant denkt Bobby dat de prijs van Bitcoin volgende week onder de $ 12.000 zal zakken, hij shortt de positie met 100x met 1.200 USDT als marge, wat gelijk is aan de prijs van BTC van $ 12.000..

Zowel John als Bobby zullen worden gematcht door een beurs om een ​​futures-contract te vormen. Als de prijs van BTC na een week op $ 12.100 wordt verhandeld, betekent dit dat John winst heeft gemaakt van zijn longpositie. John verdiende als resultaat $ 100 (van de prijswinst) x 10 = $ 1000. Terwijl Bobby $ 100 verliest (van de prijsdip) x 10 = $ 1000. 

Nadat het futurescontract van zowel John als Bobby is verlopen, zal BTCC de contracten in Tether (USDT) afwikkelen. Als ze echter een eeuwigdurend contract voor fysieke levering hebben verhandeld, kunnen ze ervoor kiezen om hun activa fysiek te laten leveren. In dit geval investeerde John $ 12.000 met 1200 USDT aan marge om een ​​longpositie te openen ter waarde van 10 BTC met 100x hefboomwerking.

Nadat de prijs van Bitcoin was gestegen tot $ 12.100, kan John ervoor kiezen om zijn gerealiseerde winst fysiek te laten leveren. John zou echter de totale waarde van het oorspronkelijke futures-contract moeten vervullen, namelijk 10 * 12.000 = $ 120.000 om 10 BTC te kopen.

P.fysieke levering eeuwigdurend Contract bij BTCC

De meeste beurzen ondersteunen afwikkeling in contanten zodra het contract afloopt, wat betekent dat houders van futures-contracten de onderliggende waarde (bitcoin) niet ontvangen. Er is echter een groeiende trend dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun contract fysiek af te leveren. BTCC is een van de eerste beurzen die eeuwigdurende contracten voor fysieke levering lanceren.   

Een van de voordelen van het verhandelen van eeuwigdurende contracten voor fysieke levering is dat er geen kans is op prijsmanipulatie, omdat elke handelaar die het contract vasthoudt aan het einde de onderliggende waarde, namelijk bitcoin, ontvangt en er geen formule is betrokken bij het berekenen van de prijs. van bitcoin. 

Eeuwigdurende contracten bij BTCC ondersteunen zowel fysieke levering als afwikkeling in contanten. Handelaren kunnen hun activa, zoals BTC en ETH, fysiek laten bezorgen en deze activa in hun eigen portemonnee laten opslaan. U kunt bij BTCC eeuwigdurende Bitcoin-contracten verhandelen met een hefboomwerking van 10x, 20x, 50x tot 100x.

Gevolgtrekking

Gezien de toenemende erkenning van de waarde van Bitcoin en het potentiële voordeel van futures-contracten. Het is geen verrassing dat het Bitcoin-futurescontract een enorme hit is. Het is erg belangrijk om een ​​beurs te kiezen die niet alleen een geschiedenis van stabiliteit en veiligheid heeft, maar ook flexibele en gebruiksvriendelijke handelsproducten biedt..

Als negen jaar oude beurs heeft BTCC nog nooit een beveiligingsincident meegemaakt, wat zeldzaam is in de cryptocurrency-industrie. Met de groeiende populariteit en 6 miljoen gebruikers wereldwijd blijven handelen op het BTCC-platform. De een van de oudste beurzen ter wereld heeft zichzelf goed bewezen gedurende zijn 9 jaar operatiegeschiedenis in de ruimte. Naast de Engelse markt is BTCC nu beschikbaar in het Koreaans (비트 코인 선물), Japans (ビ ッ ト コ イ ン 先 物 取 引) en Vietnamees (Hp đồng tương lai Bitcoin​. 

Ga voor een gratis account op BTCC en laat uw eerste Bitcoin-futures nu handelen. Tot 2.000 USDT stortingsbonus is nu beschikbaar voor nieuwe gebruikers!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector