Hoe cryptocurrencies onderdeel worden van de traditionele financiële sector

De traditionele financiële sector omvat veel entiteiten die financiële diensten verlenen aan particuliere en commerciële klanten. Dergelijke entiteiten zijn onder meer banken, vastgoedbedrijven, verzekeringen en investeringsmaatschappijen. Zoals de zaken er nu voorstaan, biedt de traditionele financiële sector beperkte toegang tot een aanzienlijk deel van de bevolking. Volgens Volgens de Wereldbank hebben ongeveer 1,7 miljard volwassenen of 31% wereldwijd geen bank, waardoor het voor hen moeilijk wordt om toegang te krijgen tot essentiële diensten zoals sparen, krediet en investeringsproducten, waardoor ze in armoede blijven steken. Maar dit verhaal verandert langzaam dankzij cryptocurrencies en gedecentraliseerde financiële toepassingen.

DeFi fungeert als een brug

DeFi streeft ernaar de traditionele financiële sector te reconstrueren om op een open en toestemmingsloze manier inclusief te zijn voor iedereen over de hele wereld. Maar voordat dit gebeurt, hebben mensen die bij DeFi betrokken zijn zich gerealiseerd dat ze eerst een brug moeten slaan tussen de gecentraliseerde en gedecentraliseerde werelden..

Cryptocurrencies kwamen rond om individuen gelijke toegang tot financiële diensten te bieden zonder tussenkomst van gecentraliseerde instellingen en hun bureaucratie. Tot dusver hebben ze veel problemen opgelost als het gaat om financiële inclusiviteit en om mensen macht over hun financiën te bieden, aangezien er geen geografische beperkingen zijn, transacties relatief goedkoop zijn en belangeloze derde partijen zoals banken geen manier hebben om de toegang te beperken..

Maar ze hebben hun eigen deel van de problemen, waaronder een hoge volatiliteit, wat betekent dat het gemakkelijk is om uw spaargeld te verliezen, de regelgeving probeert nog steeds in te halen en fraudeurs te bestrijden. Sommige van deze projecten zijn eendimensionaal gericht op één gebied.

Aangezien het decentraliseren van elk aspect van traditionele financiën niet zo eenvoudig is en tijd kost, lijkt het creëren van een brug tussen DeFi en gecentraliseerde financiën de logische stap in deze reis. En we zijn getuige van verschillende projecten die door middel van verschillende oplossingen aan dit doel werken. Tot nu toe werken sommige projecten eraan om gebruikers te helpen zowel crypto als fiat op dezelfde kaarten te gebruiken, waardoor ze toegang krijgen tot leningen zonder kredietscore of KYC..

Supply chain oplossingen

Andere projecten zoals Versterken werken aan het verstrekken van contractkredieten of hypotheekleningen voor activa aan bedrijven die doorgaans buiten het traditionele kredietverleningssysteem zijn gelaten. Amplify is gebaseerd op Ethereum en is een gedecentraliseerd supply chain-project dat veelbelovend is en gericht is op het bieden van kansen voor kleine bedrijven. Het dient als een hybride van zowel traditionele financiële markten als blockchain-markten via een B2B2C-infrastructuur die de voordelen biedt van on-chain protocollen zoals governance, liquiditeit en traceerbaarheid in combinatie met die van off-chain stakeholders zoals juridische en accountantskantoren en financiële instellingen. instellingen, waardoor de waarde van de veiligheid en legitimiteit van de on-chain assets wordt gegarandeerd.

Als brug van gecentraliseerde financiën en DeFi heeft Amplify verschillende voordelen, waaronder het verlenen van krediet aan kleine bedrijven of leveranciers door het afdwingen van on-chain governance-overeenkomsten dankzij jarenlange ervaring met supply chain-financiering en blockchain-technologie.

Het project heeft een AMPT-token dat wordt gebruikt voor verschillende functies, waaronder governance waardoor de houders kunnen deelnemen aan de besluitvorming. Het token wordt ook gebruikt om leningen volgens het protocol te financieren en om liquiditeit te stimuleren; houders worden beloond voor het storten van hun tokens voor dit doel. De gerealiseerde winsten van het uitleenproces worden herverdeeld onder tokenhouders.

DeFi inspireert de groei van de cryptocurrency-markt

DeFi maakt het mogelijk om veel sectoren die deel uitmaken van traditionele financiën te decentraliseren, en het heeft een nieuwe golf van innovatie binnen de cryptocurrency-sector geïnspireerd. Dit jaar DeFi heeft getuige de grootste groei en inspireerde een hernieuwde interesse in cryptocurrencies en de blockchain.

Beginnend met het jaar met iets minder dan $ 700 miljoen in totale waarde vergrendeld (TVL), heeft de DeFi-sector een groei doorgemaakt van 2100% binnen 12 maanden, met de TVL momenteel rond de $ 16 miljard. Ook is het aantal DeFi-tokens gegroeid, met meer dan 1500 tokens die vandaag de dag bestaan. 

De DeFi-boom is goed geweest voor de hele markt, en zelfs voor de huidige markt bull run heeft veel te danken aan de DeFi-buzz. De grootste begunstigden zijn natuurlijk de protocollen die de ontwikkeling van deze applicaties mogelijk maken, zoals Ethereum, EOS en Bitcoin..


Ethereum host meer dan 90% van alle DeFi-projecten die momenteel bestaan. De vraag naar ETH die vereist is als onderpand voor deze projecten, heeft ervoor gezorgd dat het op een na grootste crypto-token een heropleving van fortuinen heeft meegemaakt in 2020. ETH heeft sinds het begin van het jaar meer dan 400% gewonnen en je moet twee jaar teruggaan om de laatste te vinden tijd dat het token handelde rond het bereik van $ 660.

Wrapped Bitcoin (WBTC), de tokenized versie van Bitcoin die op de Ethereum-blockchain draait, staat op de tweede plaats achter ChainLink in de DeFi-hitlijsten met een marktkapitalisatie van meer dan $ 2,6 miljard.

De belangstelling voor DeFi en projecten die werken aan het decentraliseren en overbruggen van de kloof tussen gecentraliseerde financiën en traditionele markten vertraagt ​​niet snel als de huidige stand van zaken een voorbode is van wat komen gaat. Laten we in ieder geval meer innovatie verwachten die het voor iedereen gemakkelijk maakt om toegang te krijgen tot essentiële financiële diensten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector