Gambaran keseluruhan asas Pertukaran Cryptocurrency Terbaik untuk newsbies

Cryptocurrencies dan teknologi Blockchain telah membawa perubahan revolusi dalam beberapa proses. Pembayaran terutamanya mendapat manfaat daripada ciri inovatif yang disediakan oleh teknologi ini, terutama dengan memberi akses kepada pembayaran dalam talian kepada berjuta-juta orang di seluruh dunia yang tidak mempunyai perkhidmatan perbankan tradisional. Dalam hal ini, pertukaran cryptocurrency telah memainkan peranan penting, membantu membawa mata wang digital kepada orang ramai.

Apa itu Cryptocurrency Exchange?

Pertukaran cryptocurrency hanya digambarkan sebagai platform dalam talian di mana anda boleh menukar satu mata wang menjadi yang lain. Terdapat ribuan pertukaran pertukaran, menawarkan pelbagai perkhidmatan dan menyokong pelbagai mata wang. Banyak platform menerima mata wang fiat tradisional, seperti EUR dan USD, memberi anda peluang untuk menyertai komuniti cryptocurrency. Pertukaran lain hanya berasaskan cryptocurrency, yang memberi anda akses ke banyak pilihan syiling dan token digital.

Jenis Pertukaran Cryptocurrency

Terdapat beberapa cara yang berbeza untuk mengkategorikan pertukaran cryptocurrency. Sebagai contoh, mungkin mengejutkan beberapa orang untuk mengetahui bahawa walaupun cryptocurrency sering digambarkan sebagai desentralisasi, sebahagian besar pertukaran sebenarnya terpusat. Ini bermaksud bahawa perdagangan dilakukan di platform dengan entiti pusat yang menguruskan transaksi dan seringkali, akses pengguna.

Istilah pertukaran cryptocurrency berasal dari beberapa platform pertama yang beroperasi sama dengan pertukaran komoditi. Di platform sedemikian, pembeli dan penjual berdagang secara langsung berdasarkan harga pasaran. Platform biasanya mengenakan bayaran pada setiap transaksi.

Jenis pertukaran lain yang popular adalah broker, yang telah terbukti sangat popular di kalangan peniaga baru. Platform yang menawarkan perkhidmatan pembrokeran bertindak sebagai orang tengah antara pembeli dan penjual. Dengan cara ini, tidak kira sama ada anda membeli atau menjual, anda akan selalu berurusan dengan broker. Walaupun bayaran biasanya lebih tinggi daripada pada pertukaran tradisional, dengan menggunakan broker, anda mendapat faedah urus niaga yang lebih cepat dan lebih mudah.

Platform peer-to-peer trading (P2P) adalah jenis pertukaran lain yang popular. Bertindak sebagai pasar terbuka, platform ini memungkinkan pembeli dan penjual merundingkan harga secara langsung, dan biasanya dikenakan bayaran pada setiap transaksi. Ciri-ciri pada platform P2P berbeza dengan ketara, baik dari segi keselamatan dan fungsi. Platform, seperti LocalBitcoins, memberikan tahap keselamatan yang baik, sambil memberi anda peluang untuk beli Bitcoin menggunakan PayPal, pindahan wang melalui bank, dan kadangkala wang tunai.

Apa Yang Paling Penting Bagi Anda Ketika Berdagang?

Tidak kira sama ada anda akan pergi secara sederhana tukar Bitcoin, atau jika anda seorang peniaga profesional yang ingin mendapat keuntungan dari pergerakan harga duit syiling, terdapat beberapa ciri umum yang harus anda perhatikan semasa memilih platform. Berikut adalah beberapa ciri umum di antara pertukaran cryptocurrency terbaik:

  • Keselamatan – Periksa reputasi keselamatan platform, memastikan bahawa ia memiliki sistem untuk melindungi anda, data, dan dana anda. Penyulitan, pengesahan dua faktor, dan pembalakan IP hanyalah beberapa langkah ini.
  • Cryptocurrencies yang disokong – Pertukaran yang berbeza membolehkan anda menukar pelbagai token digital. Walaupun beberapa platform memberi anda akses kepada hanya sebilangan kecil syiling, yang lain mengkhususkan diri dalam menawarkan beratus-ratus yang berbeza.
  • Kaedah Pembayaran yang Disokong – Untuk membiayai akaun anda dan mula berniaga, anda perlu menggunakan kaedah pembayaran yang disokong. Sama ada anda menggunakan EUR atau ETH, anda perlu memastikan bahawa platform dapat menerima mata wang dan kaedah yang ingin anda gunakan.
  • Bayaran – Beberapa platform direka untuk peniaga profesional sementara yang lain mengkhususkan diri pada pengguna baru. Yang lain masih menawarkan alat yang berbeza bergantung pada keperluan perdagangan anda. Semua pilihan ini diterjemahkan ke dalam struktur yuran dan yuran yang berbeza.

Platform yang berbeza untuk Pengguna yang berbeza

Berikut adalah beberapa pertukaran cryptocurrency terbaik berdasarkan profil pelbagai jenis peniaga. Selalu penting untuk membaca ulasan pertukaran sebelum melakukan.

Sekiranya anda seorang peniaga baru dengan pengetahuan terhad mengenai perdagangan token digital, anda harus mempertimbangkan untuk membuka akaun dengan Pangkalan Wang Syiling. Mesra pengguna dan mudah disediakan, Coinbase menawarkan perkhidmatan pembrokeran yang memberi anda akses ke beberapa syiling teratas dan menyokong pembayaran dalam mata wang fiat melalui kad dan pindahan bank.

Pedagang yang lebih mahir yang ingin mendapatkan akses ke pilihan duit syiling yang lebih luas dan ingin mencuba perdagangan maju harus dipertimbangkan eToro. Platform perdagangan global ini membolehkan anda tukar Bitcoin sambil juga melabur dalam cryptocurrency Contracts for Difference (CFD). eToro menawarkan pilihan kaedah pembayaran yang komprehensif dan mempunyai beberapa yuran terendah di industri ini. Bayaran mereka sangat sederhana dan mudah difahami, anda boleh ketahui lebih lanjut di sini.


Sekiranya anda ingin membeli Bitcoin atau Altcoins sementara tetap tidak dikenali, Changelly adalah antara pertukaran cryptocurrency terbaik untuk membolehkan anda melakukan begitu sahaja. Menyokong pembayaran dalam fiat dan cryptocurrency, platform ini mudah digunakan, dengan bayaran yang rendah dan perdagangan yang pantas.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector