Een korte geschiedenis van DeFi

Gedecentraliseerde financiering schudt de kern van de financiële dienstverlening, waardoor mensen overal ter wereld digitale activa kunnen verhandelen, uitlenen en lenen. DeFi koppelt de voordelen van blockchain-technologie aan de meest cruciale onderdelen van het traditionele financiële systeem en creëert zo een oplossing die het beste van twee werelden biedt.

Gedecentraliseerde applicaties kunnen zelfs aan elkaar worden gekoppeld, waarbij transacties automatisch tussen hen worden gerouteerd via programmeerbare slimme contracten. De rente van een uitleenplatform zou bijvoorbeeld kunnen worden omgeleid naar een ander om nog meer rente te genereren.

Naast alleen de basisprincipes, zoals lenen en uitlenen, pakt DeFi ook meer fundamentele problemen in het moderne financiële systeem aan, zoals financiële inclusie, grotere liquiditeit en lagere kosten. Volgens recent schattingen, financiële diensten zijn niet toegankelijk voor meer dan 1,7 miljard mensen wereldwijd. Banken kunnen niet altijd efficiënt in elke regio werken, waardoor onredelijk hoge bankkosten ontstaan ​​die in dat gebied niet betaalbaar zijn. 

Projecten die afkomstig zijn van gecentraliseerde organisaties worden over het algemeen afgekeurd in de DeFi-ruimte, en hoewel Tether de meest populaire stablecoin is op basis van marktkapitalisatie, is het nog steeds veel meer gecentraliseerd dan bijna elk ander wijdverbreid blockchain-token. DeFi-projecten zoals MakerDAO hebben enige controle teruggebracht naar gedistribueerde netwerken met DAI, een gedecentraliseerde stablecoin die niet is gekoppeld aan een fiat-valuta.

De DeFi-ruimte barst van de innovatieve ideeën en nieuwe oplossingen voor eeuwenoude problemen. Maar gedecentraliseerde financiering was niet altijd zo. Slechts een paar jaar geleden waren mensen er snel bij om DeFi als onhaalbaar weg te poetsen, dus de enorme piek in gebruik in het afgelopen jaar heeft het ongekende aandacht getrokken.

Zoals de meeste verschijnselen van de ene op de andere dag, was DeFi eigenlijk niet het product van vooruitgang op korte termijn. De systemen zijn in de maak sinds begin 2018, en hoewel het nu een van de meest winstgevende arena’s in blockchain is, heeft DeFi een veel bescheidener oorsprong.

Traditie tarten

Voordat DeFi DeFi heette, zweefden er nog een paar andere namen rond, maar labels als ‘Open Finance’ en ‘Crypto Finance’ brachten de doelen simpelweg niet coherent over. De naam werd begin 2018 gelanceerd als een beweging van verzet tegen traditionele systemen door een groep bedrijven en bleef hangen tijdens de eerste Decentralized Finance Meetup in San Francisco.

Meer dan 150 mensen verschenen op de kantoren van Polychain voor de bijeenkomst die dag, samen met vertegenwoordigers van enkele van de grootste DeFi-platforms van vandaag, zoals de Maker Foundation, 0x, dYdX, en Verbinding. Hoewel de groei van DeFi ongetwijfeld afhankelijk was van deze fundamentele platforms, heeft het Ethereum-netwerk mogelijk een nog belangrijkere rol gespeeld..

Het platform dat pionier was op het gebied van programmeerbare slimme contracten, is vanaf de basis opgebouwd om gedecentraliseerde financiële applicaties te ondersteunen. In zijn whitepaper voorspelde mede-oprichter Vitalik Buterin zelfs de opkomst van verschillende DApps die tegenwoordig veel worden gebruikt.

Als het meest populaire netwerk voor slimme contracten, trok gedecentraliseerde financiering van nature naar Ethereum. Het vermogen om veel use-cases te ondersteunen zonder een centrale overheidsinstantie heeft de blockchain-ruimte voorgoed veranderd. Van onder de $ 700 miljoen in het begin tot meer dan $ 20 miljard vandaag, de ETH opgesloten in DeFi-platforms heeft het afgelopen jaar een opmerkelijke groei laten zien en het lijkt erop dat het goed gaat.

Bitcoin heeft ons misschien toegestaan ​​om transacties uit te voeren zonder banken, maar DeFi laat mensen zaken doen. Met talloze winstkansen en elke dag verschijnen er nieuwe.DeFi is hard op weg om het gezicht van de blockchain-industrie te worden.

Toekomstige financiering

Terwijl DeFi de show voor de blockchain-ruimte stal, maakte de rest van de wereld zich veel meer zorgen over de aanhoudende COVID-19-pandemie. Het coronavirus is verwoestend voor de economieën van de wereld, en uit angst voor wijdverbreide waardevermindering van investeringen, wendden veel mensen zich tot blockchain-platforms als een toevluchtsoord.


Van uitzetsystemen tot oogstlandbouw, de blockchain-ruimte biedt nogal wat lucratieve manieren om snel geld te verdienen. Door middel van liquiditeitsmining kunnen handelaren zelfs platforms aan elkaar koppelen en het rendement van het ene platform investeren om extra rendement van het andere te behalen. Dit kan ongelooflijk lonend zijn, maar er is ook veel meer risico aan verbonden.

DeFi-tokens zijn misschien wel de meest vluchtige activa in de blockchain-industrie, waarbij meercijferige winsten en totale afschrijving even vaak voorkomen. Hierdoor zijn stabielere DeFi-platforms zoals Centric, die periodieke waardering biedt via een dual-token-systeem, winnen ook aan grip.

Gedecentraliseerde financiering is zo invloedrijk dat het zelfs BTC naar de Ethereum-blockchain heeft gebracht Verpakte Bitcoin (WBTC), waardoor de oorspronkelijke liquiditeit van de cryptocurrency naar de financiële diensten in DeFi wordt gebracht. Gedecentraliseerde financiering is complex, maar dat is niet altijd negatief.

Het financiële systeem om ons heen is tegenwoordig gecompliceerd, maar door hun standaardisatie is de meeste technologie achter het bankwezen onzichtbaar voor de eindgebruiker. Verder biedt gedecentraliseerde financiering functies die niet op traditionele systemen kunnen worden geïmplementeerd. Hoewel blockchain handelaren in staat stelt tokens te ruilen, is het concept van het ruilen van een aandeel op de ene beurs voor aandelen op een andere ondenkbaar..

Banken, institutionele beleggers en nationale toezichthouders over de hele wereld besteden eindelijk aandacht aan blockchain, en dat is voornamelijk te wijten aan de splash die DeFi heeft gecreëerd. Geen tussenpersoon betekent lagere overheadkosten en hogere winsten voor alle betrokkenen. Cryptocurrencies staan ​​aan de ontvangende kant van zowel hype als kritiek, waarbij sommigen het de toekomst van geld noemen en anderen het een overdreven opgeblazen bubbel noemen..

DeFi heeft de wereld laten zien dat cryptocurrencies en blockchain-technologie er zijn om te blijven. Jaren van ontwikkeling zijn besteed aan het aantrekken van reguliere adoptie, en met hoe goed DeFi het afgelopen jaar heeft gepresteerd, letten mensen eindelijk op.

Disclaimer De gepresenteerde inhoud kan de persoonlijke mening van de auteur bevatten en is onderhevig aan marktvoorwaarden. Doe uw marktonderzoek voordat u in cryptocurrencies investeert. De auteur of de publicatie is niet verantwoordelijk voor uw persoonlijk financieel verlies.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map