Een basisoverzicht van de beste cryptocurrency-uitwisselingen voor nieuwsbrieven

Cryptocurrencies en Blockchain-technologie hebben een revolutionaire verschuiving in verschillende processen teweeggebracht. Betalingen hebben vooral geprofiteerd van de innovatieve functies van deze technologie, niet in de laatste plaats door toegang te geven tot online betalingen aan miljoenen mensen over de hele wereld die geen traditionele bankdiensten hebben. In dit opzicht hebben cryptocurrency-uitwisselingen een cruciale rol gespeeld en hebben ze geholpen om digitale valuta naar de massa te brengen.

Wat is een Cryptocurrency Exchange?

Een cryptocurrency-uitwisseling wordt eenvoudigweg omschreven als een online platform waar u de ene valuta in de andere kunt veranderen. Er zijn duizenden verschillenbeurzen, die een verscheidenheid aan diensten aanbieden en een reeks valuta’s ondersteunen. Veel platforms accepteren traditionele fiat-valuta’s, zoals EUR en USD, waardoor u de mogelijkheid krijgt om lid te worden van de cryptocurrency-gemeenschap. Andere beurzen zijn uitsluitend gebaseerd op cryptocurrency, waardoor je toegang hebt tot een uitgebreide selectie digitale munten en tokens.

Soorten cryptocurrency-uitwisselingen

Er zijn verschillende manieren om cryptocurrency-uitwisselingen te categoriseren. Het zou bijvoorbeeld sommigen kunnen verbazen om te horen dat, hoewel cryptocurrencies vaak worden beschreven als gedecentraliseerd, een aanzienlijk deel van de uitwisselingen feitelijk gecentraliseerd is. Dit betekent dat de handel wordt uitgevoerd op een platform met een centrale entiteit die transacties en vaak gebruikerstoegang beheert.

De term cryptocurrency-uitwisseling komt voort uit enkele van de eerste platforms die op dezelfde manier werkten als een grondstoffenbeurs. Op dergelijke platforms, kopers en verkopers handelen rechtstreeks op basis van de marktprijs. Het platform brengt normaal gesproken een vergoeding in rekening voor elke transactie.

Een ander populair type uitwisseling is een makelaar, die erg populair is gebleken bij beginnende handelaren. Platformen die een bemiddelingsdienst aanbieden, fungeren als de tussenpersoon tussen kopers en verkopers. Op deze manier, of u nu koopt of verkoopt, handelt u altijd uitsluitend met de makelaar. Hoewel de kosten normaal gesproken hoger zijn dan bij een traditionele beurs, krijgt u door een makelaar te gebruiken de voordelen van snellere en eenvoudiger transacties..

Peer-to-peer-handelsplatforms (P2P) zijn een ander populair type uitwisselingstype. Deze platforms fungeren als open marktplaatsen en laten kopers en verkopers rechtstreeks over prijzen onderhandelen, en normaal wordt voor elke transactie een vergoeding in rekening gebracht. Functies op P2P-platforms variëren aanzienlijk, zowel wat betreft beveiliging als functionaliteit. Platforms, zoals LocalBitcoins, bieden een goed niveau van beveiliging, terwijl u dat ook kunt doen koop Bitcoin met PayPal, bankoverschrijving en soms zelfs contant.

Wat voor u het belangrijkst is als het om handelen gaat?

Het maakt niet uit of je het gewoon gaat doen bitcoin uitwisselen, of als je een professionele handelaar die wil profiteren van de prijsbewegingen van een munt, er zijn enkele algemene kenmerken waar u op moet letten bij het kiezen van een platform. Hier volgen enkele eigenschappen die veel voorkomen bij de beste cryptocurrency-uitwisselingen:

  • Veiligheid – Bekijk de beveiligingsreputatie van het platform en zorg ervoor dat het over de systemen beschikt om u, uw gegevens en uw geld te beschermen. Versleuteling, tweefactorauthenticatie en IP-logboekregistratie zijn slechts enkele van deze maatregelen.
  • Ondersteunde cryptocurrencies – Met verschillende uitwisselingen kunt u verschillende digitale tokens verhandelen. Terwijl sommige platforms u toegang geven tot slechts een handvol munten, zijn andere gespecialiseerd in het aanbieden van honderden verschillende.
  • Ondersteunde betaalmethoden – Om geld op uw account te storten en te beginnen met handelen, moet u een ondersteunde betaalmethode gebruiken. Of u nu EUR of ETH gebruikt, u moet ervoor zorgen dat het platform de valuta en methode kan accepteren die u wilt gebruiken.
  • Vergoedingen – Sommige platforms zijn ontworpen voor professionele handelaren, terwijl andere zich specialiseren op beginnende gebruikers. Anderen bieden nog steeds verschillende tools, afhankelijk van uw handelsbehoeften. Al deze keuzes worden vertaald in verschillende vergoedingen en vergoedingsstructuren.

Verschillende platforms voor verschillende gebruikers

De volgende zijn enkele van de beste cryptocurrency-uitwisselingen gebaseerd op profielen van verschillende soorten handelaren. Het is altijd belangrijk om de beoordelingen van de uitwisselingen te lezen voordat u zich vastlegt.

Als u een beginnende handelaar bent met beperkte kennis over het verhandelen van digitale tokens, kunt u overwegen om een ​​account te openen bij Coinbase. Gebruiksvriendelijk en eenvoudig in te stellen, Coinbase biedt een makelaarsdienst die u toegang geeft tot verschillende topmunten en betalingen in fiat-valuta ondersteunt via kaarten en bankoverschrijvingen.

Meer bekwame handelaren die toegang willen krijgen tot een ruimere keuze aan munten en die geavanceerde handel willen uitproberen, zouden moeten overwegen eToro. Met dit wereldwijde handelsplatform kunt u ruil Bitcoin terwijl u ook investeert in cryptocurrency Contracts for Difference (CFD’s). eToro biedt een uitgebreide keuze aan betaalmethoden en heeft enkele van de laagste tarieven in de branche. Hun vergoedingen zijn heel eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen, dat kan lees hier meer.


Als u Bitcoin of Altcoins wilt kopen terwijl u relatief anoniem blijft, Changelly is een van de beste cryptocurrency-uitwisselingen om u precies dat te laten doen. Het platform ondersteunt betalingen in fiat en cryptocurrency en is gemakkelijk te gebruiken, met lage kosten en snelle handel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector