Dit is waarom de interesse van investeerders in crypto-derivaten enorm stijgt!

Bitcoin werd voor het eerst geïntroduceerd in 2009. Het was bedoeld om financiële transacties snel, goedkoop en anoniem mogelijk te maken. Bitcoin veranderde snel van een transactietool naar een investeringstool die in waarde bleef groeien naarmate de populariteit toenam en mensen het leerden hoe te investeren in cryptocurrency.

De handel in Bitcoin-futures werd gelanceerd in december 2017. Op dat moment had de markt een enorme bull run gezien, waarbij Bitcoin de $ 20.000 overschreed, voordat het in 2018 een steile daling kende..

In een omgeving van extreme volatiliteit betekende de introductie van derivaten dat cryptovalutahandelaren hun risico konden verkleinen. Door derivaten te kopen, waren ze er zeker van dat ze bij het sluiten van het contract de waarde van het derivaat zouden ontvangen.

Derivaten trekken institutionele crypto-investeerders aan

Steeds meer organisaties investeren in cryptovaluta. Dit wordt bevestigd door een Fidelity-onderzoek waaruit bleek dat meer dan dertig procent van de organisaties over de hele wereld nu in digitale derivaten of activa investeert. In de wereld van cryptocurrencies Bitcoin blijft koning, maar 11% van de bedrijven bezit ook Ether.

De handel in futures wordt goed begrepen door financiële instellingen, dus deze producten hebben het effect gehad dat er meer institutionele financiering naar de arena werd getrokken. Verhoogde interesse in cryptocurrencies zal onvermijdelijk leiden tot waardestijging.

Wat is een afgeleide?

Aangezien financiële instrumenten gaan, behoren derivaten tot de oudste, die teruggaan tot in de vroege middeleeuwen. Cryptoderivaten zijn handelsinstrumenten die beleggers helpen hun risico te beheren en hun winst te maximaliseren. Met derivaten kunt u meer doen met minder.

Een derivaat is een nulsomcontract tussen twee partijen. Het is een overeenkomst om een ​​actief te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs. Op de cryptomarkten zijn die activa bitcoin- of altcoin-futurescontracten.

Deze financiële instrumenten bieden handelaren de mogelijkheid om blootstelling aan cryptocurrency te verwerven en tegelijkertijd hun kapitaal efficiënt te beheren. Dit zijn afdekkingsinstrumenten die beleggers beschermen tegen prijsschommelingen.

Risicobeperking

Cryptocurrencies zijn zeer vluchtig en kunnen dramatisch reageren op nieuwsgebeurtenissen. Omdat ze gedecentraliseerd zijn, zijn ze niet sterk gereguleerd, zodat markten kunnen bewegen als reactie op manipulatie. Het belangrijkste doel van het handelen in valuta’s is het maximaliseren van de winst door middel van efficiënte handel die het risico minimaliseert. Derivaten vormen een belangrijk onderdeel van de toolbox voor cryptocurrency-handel, omdat ze beleggers helpen risico’s te verkleinen en het meeste uit hun investeringsfinanciering te halen.

Handelaren kunnen cryptoderivaten kopen op crypto- en reguliere beurzen. Ze worden verhandeld tussen handelaren en op beurzen.

Soorten derivaten

  •         Futures – een contract voor een actief dat tegen overeengekomen prijzen is gekocht maar op een latere datum bij levering is betaald
  •         Opties – Net als bij een futurescontract, stelt de optie twee partijen in staat om vooraf een activaprijs overeen te komen, maar in tegenstelling tot de toekomst heeft de koper of verkoper het recht maar niet de verplichting om het activum te kopen of te verkopen. Dit hangt ervan af of de optie een call- of putoptie is.
  •         Vooruit – Forwards zijn vergelijkbaar met futures, maar ze zijn flexibeler en kunnen worden aangepast.
  •         Quantos – Dit derivaat wordt gebruikt om de ene cryptocurrency te ruilen voor een andere. Het is vergelijkbaar met een futures-contract, maar heeft geen afwikkelingsdatum. Quanto’s zijn relatief nieuw op de cryptocurrency-markten en ze zijn redelijk riskant.
  •         Eeuwigdurend futures-contract – vergelijkbaar met futures-contracten, maar op doorlopende basis. Deze contracten kunnen open blijven zolang u het zich kunt veroorloven om ze te blijven financieren. Het voordeel van deze instrumenten is een verlaging van de vergoedingen.


  • Contract for Differences CFD’s – een CFD is een soort derivaat dat u het voordeel van hefboomwerking kan geven omdat u alleen een aanbetaling betaalt. Hiermee kunt u op long- of shortposities handelen en hoeft u geen zegelrechten te betalen. Neem contact op met Prime XBT en handel op een groot aantal markten.  

In de toekomst is het waarschijnlijk dat er een toename zal zijn van het aantal platforms dat in derivaten zal handelen. De beschikbaarheid van derivaten zal cryptocurrency aantrekkelijker blijven maken voor institutionele beleggers. Sinds de oprichting zijn de derivatenmarkten blijven groeien en hebben ze de spotmarkten in aantal transacties ingehaald.

De aankopen van derivaten lopen in de honderden miljoenen dollars en ze trekken institutionele beleggers aan.

Voor degenen die nieuw zijn in cryptoderivaten

Derivaten zijn complexe instrumenten die voor onervaren beleggers moeilijk te navigeren zijn. Handelaren moeten hun cryptoderivatenbeurzen zorgvuldig kiezen. Derivaten zijn nog grotendeels ongereguleerd en er kunnen gewetenloze dealers zijn.

Zorg ervoor dat u de commissies en spreads begrijpt voordat u zich vastlegt. De beschikbaarheid van afgetopte marktorders en stopverliezen zijn ook belangrijke overwegingen bij het kiezen van een beurs. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector