CrossFi-oplossingen kunnen de DeFi-hype overwinnen bij het bouwen aan een duurzame toekomst voor gedecentraliseerde financiering

Decentralized Finance (DeFi) is no-brainer het crypto ‘buzzword’ van 2020, deze ruimte heeft de afgelopen maanden een enorme groei doorgemaakt. Momenteel bedraagt ​​de totale vergrendelde waarde (TVL) $ 8,35 miljard, waarbij het aantal beursgenoteerde DeFi-tokens met de dag toeneemt. Hoewel de stijging vrij snel is geweest, is de duurzaamheid op lange termijn in het geding als het gaat om de onderliggende tokenomics. In feite hebben kwaadwillende actoren de afgelopen weken misbruik gemaakt van dergelijke tekortkomingen om ‘Rug Pull’-exitzwendel uit te voeren.

De trend heeft sindsdien pessimistische gevoelens over de toekomst van DeFi aangetrokken; Een bepaalde scepticus is de oprichter van Messari’s cryptodatasite, Ryan Selkis. Selkis, vaak bekend om zijn juiste voorspellingen op de cryptomarkt, zei onlangs dat de ‘verwachte’ DeFi-bubbel sneller zal knappen dan verwacht.,

“DeFi is slechts één grote pool van kapitaal die klotst rond een kleine groep insiders en huurlingen die binnenkort geen slachtoffers meer zullen hebben om te fleuren.”

Dat gezegd hebbende, dreigt de DeFi-hype nu te worden ingehaald door fundamentele gedecentraliseerde projecten met een CrossFi-waardepropositie. Dit zijn in feite door blockchain gebouwde innovaties die zich richten op het integreren van de liquide traditionele financiële markten met een gedecentraliseerde architectuur. Bijgevolg positioneren CrossFi-projecten zichzelf geleidelijk als de belangrijkste waardedrijvers op weg naar een duurzame verschuiving naar Web 3.0-oplossingen.

CrossFi; Een duurzame toekomst voor gedecentraliseerde financiering

Decentralized Finance biedt een vrij aanzienlijke waarde aan de wereldloze bevolking zonder bank; ze hebben nu toegang tot allerlei financiële producten zonder de drukte om een ​​bankrekening te krijgen. CrossFi-innovaties vergroten deze waarde verder door een combinatie van de beste blockchain- en traditionele financiële functies. Een voorbeeld van zo’n initiatief is het Mineplex-bankecosysteem dat een mobiele cryptobank biedt op basis van blockchain-technologie en slimme contractinfrastructuur.

In tegenstelling tot DeFi-projecten, is het Mineplex financieel ecosysteem is duurzamer in termen van volatiliteit en integratie met traditionele financiële producten. Enkele van de financiële diensten die binnen deze mobiele cryptobank worden aangeboden, omvatten betalingsfaciliteiten via de bankpas; gebruikers kunnen zowel in crypto als in fiat betalen, afhankelijk van hun voorkeur. Mineplex-clients kunnen hun fiat ook converteren naar crypto en vice versa zonder deze CrossFi-interface te verlaten. Andere geavanceerde financiële diensten die binnen dit ecosysteem worden aangeboden, zijn onder meer herfinanciering van leningen van traditionele banken en spaarfaciliteiten voor zowel fiat- als cryptocurrencies..

Om effectief te functioneren, zijn CrossFi-projecten zoals Mineplex gedecentraliseerd en dus gebouwd op blockchain-ecosystemen. Dit specifieke project baseert zijn fundamentele architectuur op de Tezos-blockchain, waardoor het voor kwaadwillende actoren moeilijk is om records te wijzigen, tenzij in het geval van een hard fork. Daarnaast maakt Mineplex gebruik van slimme contracten om zijn cryptobankdiensten te automatiseren. Dit betekent dat ze maar een paar minuten nodig hebben in plaats van wat een levering van 3-5 werkdagen zou zijn geweest in gecentraliseerde wereldwijde overmakingsnetwerken. Zoals de meeste crypto-innovaties, wordt het Mineplex-ecosysteem aangedreven door zijn eigen token ‘MINE’, dat fungeert als de eenheid van rekenkracht..

CeFi Crypto-uitwisselingen zijn nog steeds waardevol

Met alle verstoringen aan de gang, hebben sommige cryptoliefhebbers snel de toekomst van gecentraliseerde crypto-uitwisselingen afgewezen. Slechts een paar weken geleden passeerde Uniswap, nu de leidende gedecentraliseerde beurs in marktvolumes, de activiteit op de belangrijkste crypto-uitwisselingen; het heeft momenteel meer dan 8.000 liquiditeitspools met een gemiddeld 24-uursvolume van momenteel $ 353 miljoen.

Dit wil echter niet zeggen dat het tijd is voor Virtual Asset Service Providers (VASP’s) in deze niche om te verzenden. Zoals het er nu uitziet, kunnen de kansen in feite gunstig zijn voor sommige van deze platforms, vooral die met geavanceerde producten zoals OKEx die zowel spot- als afgeleide cryptohandelfaciliteiten biedt. Dergelijke producten zijn erg jong op de cryptomarkt en zijn daarom waarschijnlijker in gecentraliseerde beurzen dan in DeFi, waar het tempo van experimenten nog steeds erg hoog is..

Crypto-uitwisselingen genieten ook van een first-mover-voordeel bij gebruikersacquisitie, omdat dit de meest populaire oplopende wegen in het bestaan ​​van crypto’s zijn. Deze leidende marktpositie geeft hen de ruimte om gunstige transactiekosten en enorme kortingen daarop vast te stellen; Nominex dat een van de toonaangevende crypto-uitwisselingen is, geeft tot 50% handelskortingen voor gebruikers die bij transacties gebruikmaken van het native token ‘NMX’ van het platform. Dergelijke prikkels hebben een lange weg afgelegd om de DeFi-golf te overleven en zouden duurzaam kunnen zijn als Ethereum zijn hoge netwerkkosten (gwei) niet sorteert.

Gevolgtrekking

De DeFi-hype zal de dynamiek van traditionele financiën zeker veranderen, ongeacht of de huidige ondersteunende infrastructuur de tijd overleeft. Dit komt door het potentieel om iedereen uit alle hoeken van de wereld aan boord te krijgen in een gedecentraliseerd financieel ecosysteem, wat betekent dat ze in realtime kunnen communiceren met aanbevolen producten. Kortom, decentralisatie elimineert de noodzaak van langdurige KYC-processen om toegang te krijgen tot financiële producten, terwijl de veelzijdigheid van beschikbare portefeuilles wordt vergroot..


Hoewel de toekomst van gedecentraliseerde financiering veelbelovend is, is het bestaan ​​ervan onder de ‘DeFi-hype’Wordt nu bedreigd. Het vinden van een nieuw huis in CrossFi is een van de manieren waarop innovators nu het reputatierisico willen omzeilen dat gepaard gaat met projecten in deze lijn. Deze aanpak lijkt daadwerkelijk een solide waardepropositie te hebben bij de integratie van traditionele financiën met blockchain. In de toekomst is het waarschijnlijk dat CrossFi uiteindelijk de DeFi-hype zal overwinnen, aangezien gedecentraliseerde financiering wordt doorgeschoven naar duurzamere infrastructuurontwerpen.

Disclaimer De gepresenteerde inhoud kan de persoonlijke mening van de auteur bevatten en is onderhevig aan marktvoorwaarden. Doe uw marktonderzoek voordat u in cryptocurrencies investeert. De auteur of de publicatie is niet verantwoordelijk voor uw persoonlijk financieel verlies.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map