Bitrue vs OKEx: een diepgaande blik op hybride CeFi- en DeFi-oplossingen

De concurrentie op de cryptocurrency-uitwisselingsmarkt is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, met tientallen platforms die een laag van deze ontluikende ruimte voor zichzelf proberen te creëren. Omdat we willen voortbouwen op het aanvankelijke succes door meer traditionele crypto- en CeFi-oplossingen aan te bieden, en na een enorme belangstelling voor DeFi-services, proberen enkele van de topbeurzen nu het beste van twee werelden te bieden. Het doel? Een betrouwbare en herkenbare hybride oplossing om de voordelen van CeFi en DeFi samen te voegen en de nadelen te verzachten.

Over het algemeen weerspiegelt CeFi oude financiering, waardoor gebruikers rente kunnen verdienen of leningen kunnen krijgen, waardoor de veiligheid van risico-overdracht wordt gewaarborgd met het nadeel dat de bewaring van activa vereist is. DeFi past het gebruik van slimme contracten toe op financiële instrumenten, waardoor de tussenpersoon wordt uitgeschakeld. Het is niet-bewarend, maar u neemt het systemische risico op zich dat er een fatale codefout in het protocol zit. Een uitgebalanceerde hybride oplossing kan daarom een ​​ideale combinatie zijn.

Twee platforms die precies dat doen, zijn Bitrue en OKEx, met verschillende ideeën over hoe een dergelijk hybride model het beste kan worden aangeboden. In de strijd tussen Bitrue en OKEx is dit hoe de twee platforms presteren.

Bitrue

Opgericht in 2018, Bitrue beschrijft zichzelf als een financieel beheerplatform, gespecialiseerd in digitale activa, investeringen, leningen en handel. Het won grip door XRP als een van zijn basisvaluta’s te gebruiken en een van de drie belangrijkste handelsplatforms voor het actief te worden..

Getuige van een indrukwekkende groei van het dagelijkse handelsvolume van 620% op jaarbasis dreef Bitrue naar de top van de wereldwijde beurzen. Het beheert nu dagelijkse handelsvolumes van meer dan $ 300 miljoen, met 1,6 miljoen gebruikers, en biedt enkele van de laagste vergoedingen op de markt met behulp van het Bitrue-platformtoken, BTR.

Onder leiding van CEO Curis Wang was Bitrue de eerste beurs die een beleggingsproduct aanbood, Power Piggy, waardoor klanten een passief inkomen van maximaal 10% rente kunnen verdienen op een verscheidenheid aan activa, wat later een wijdverspreid kenmerk wordt onder concurrenten. 

Bitrue heeft sindsdien zijn assortiment hybride financiële producten uitgebreid, inclusief krediet- en BTR-staking. Bitrue-leningen stelt u in staat activa te verpanden om USDT, BTC, XRP of ETH te lenen. U behoudt het recht op die activa, maar u kunt er kapitaal in vrijmaken voor ander gebruik. Activa opgesloten in Power Piggy kunnen ook worden gebruikt als onderpand voor leningen, zodat u tegen hen kunt lenen terwijl u rente blijft verdienen. BTR-blokkades fungeren als een extra uitzetmogelijkheid om speciale caps te genereren tegen aanzienlijk hogere tarieven dan alleen de Power Piggy-functie.

In augustus, Bitrue dan bekend gemaakt plannen voor DeFi-toevoegingen onder Bitrue Financial Services (BFS). BFS zal naar verwachting begin 2021 van start gaan en zal kredietverstrekkers aanvankelijk toestaan ​​activa toe te voegen aan de liquiditeitspool die beschikbaar is voor kredietnemers, waarbij die kredietverstrekkers rente ontvangen, gevolgd door aanvullende gedecentraliseerde producten in de loop van de tijd. Bitrue zal ook de bestaande leenservice onder deze paraplu upgraden, waardoor de portefeuilles die door onderpand gedekte fondsen bevatten, openbaar kunnen worden bekeken in een stap om gebruikers meer macht over hun financiën te geven. Als gevolg hiervan bieden ze zowel bestaande CeFi- als nieuwe DeFi-producten tegelijkertijd aan, waardoor ze een van de eerste hybride platforms zijn. Het biedt verschillende soorten gebruikers een meer gediversifieerd aanbod aan investeringsopties op één handige locatie.

Het nieuwe Bitrue Finance-token (BFT), om deze hybride CeFi- en DeFi-services van stroom te voorzien, werd half september gelanceerd, waarbij BFT-tokens ook worden gedistribueerd naar BTR-tokenhouders. BTR zal zich blijven concentreren op het voeden van het traditionele uitwisselingsprogramma van Bitrue. BFT zal de nieuwe hybride BFS ondersteunen als een beloning, betalingen en stemmingsfiche, evenals als een balanceringsmechanisme binnen het gedecentraliseerde uitleensysteem.

OKEx

OKEx, in gebruik sinds 2014, is een van de beste beurzen op de markt. Zelf beschreven als ‘s werelds toonaangevende one-stop crypto-exchange, bieden ze spot-, marge-, futures- en optiehandel, naast miningpoolservices, de Jumpstart token-verkoopplatform, en OKB-hulpprogramma-token. Met dagelijkse handelsvolumes van meer dan $ 1 miljard, behoort het tot de hoogste in de branche. De OKEx DEX is ook in ontwikkeling op testnet, het bouwen van een gedecentraliseerd uitwisselingsplatform bovenop het OKExChain.


OKEx verdienen biedt een scala aan manieren om rente te verdienen op crypto-activa, waarbij de beste interne CeFi-opties, DeFi en uitzetmogelijkheden worden gecombineerd om het potentieel te maximaliseren. Evenzo, OKEx-lening biedt toegang tot directe leenmarkten van verschillende CeFi- en DeFi-opties op één plek.

Om DeFi-functionaliteit op te nemen in de CeFi-opties, heeft OKEx een andere benadering gekozen voor hun hybride oplossing. CEO Jay Hao bekend gemaakt in augustus een eerste kredietverstrekker die Compound Finance integreerde en plannen heeft voor een One-Stop DeFi Trading Shop, waardoor het niet meer nodig is om geld tussen portefeuilles over te dragen. De verhuizing betekende dat OKEx in plaats van hun eigen DeFi-producten te ontwikkelen, verbinding zou maken met de DeFi Yield Farming-protocollen van derden, zoals Uniswap, Curve en YFII. Als gevolg hiervan vergemakkelijken ze alleen de toegang tot deze services, hoe gemakkelijk dat ook is, en nemen ze geen verantwoordelijkheid voor eventuele systeemrisico’s die eraan verbonden zijn..

Vonnis

Gebruikers moeten rekening houden met de voor- en nadelen van dergelijke platforms voor hun individuele omstandigheden. Bitrue lijkt het meest eenvoudige systeem voor de massamarkt te bieden, gebruikmakend van bekende activa met een grote kapitalisatie en stelt u in staat om uw blootstelling in evenwicht te brengen met een meer gediversifieerde reeks opties op een betrouwbaar platform. Ze ontwikkelen een handige hybride van CeFi- en DeFi-werelden en verminderen tegelijkertijd het systeemrisico door het opnemen van aanvullende protocollen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map