10 Top Harus Melawat Alternatif Cap Pasar Syiling

Alternatif Cap Pasaran Syiling

Coinmarketcap boleh dikatakan laman web pemeriksa duit syiling yang paling terkenal dalam bidang crypto masa kini. Dengan jumlah dagangan 24 jam yang dioptimumkan, kedudukan cap pasaran kripto, carta harga antara ciri lain, coinmarketcap telah menjadikan dirinya sebagai syarikat gergasi yang bijak dalam industri kripto.

Tetapi untuk sekuat tenaga, ketergantungan pedagang kripto yang nampaknya terlalu banyak pada satu pusat data repositori yang sangat berpusat dapat memiliki kekurangan yang adil. Pada tahun 2018, CMC membuat keputusan yang agak tidak popular untuk menghapuskan data dari senarai Korea Selatan, langkah yang masih disalahkan atas kejatuhan harga yang berlaku tidak lama kemudian.

Untuk mengelakkan senario seperti itu, peniaga kripto sedang mencari platform pemeriksaan syiling alternatif. Nasib baik untuk anda, kami telah mengumpulkan sepuluh alternatif Coinmarketcap terbaik di bawah. Mari kita mulakan.

1. CoinGecko

Coingecko

CoinGecko Ditubuhkan oleh sekumpulan pakar industri inovatif pada tahun 2014, fokus utama CoinGecko adalah untuk meningkatkan ketelusan dalam industri crypto.

Selain mengekalkan kedudukan teratas sebagai platform pemeriksaan koin yang paling telus, CoinGecko menawarkan tambahan yang sangat baik seperti pengalaman pengesanan harga, permodalan pasaran yang kuat, dan jumlah perdagangan. Selain itu, ia juga mengesan metrik on-chain, pertumbuhan komuniti, dan peristiwa penting lain di dunia crypto.

2. Coincodex

CoinCodex

Coincodex ditubuhkan pada tahun 2017. Memandangkan kesukaran yang dihadapi oleh pedagang baru dalam menavigasi jalan keluar dari beberapa jargon kompleks dalam perdagangan kripto, Coincodex menawarkan pelbagai tutorial dan panduan cara yang mengandungi maklumat penting yang akan dianggap menarik oleh pedagang baru perjalanan perdagangan mereka.

Kalendar yang menunjukkan aktif dan tidak lama lagi akan dilancarkan ICO adalah beberapa ciri unik yang telah ditambahkan Coincodex pada platformnya untuk membolehkan para pedagang meneliti beberapa analisis pasaran crypto utama.

Selain itu, Coincodex mempunyai Android dan Aplikasi IOS. Anda boleh menggunakannya untuk memperibadikan pengalaman anda di platformnya. Berikut adalah beberapa ciri dan ciri utama mereka.

Portfolio


 • Menjaga pegangan peniaga di satu tempat untuk perbandingan pergerakan harga yang mudah
 • Segerakan ke aplikasi Coincodex yang tersedia untuk pengguna telefon bimbit iOS dan Android

Senarai pantau

 • Membolehkan anda memberi tumpuan kepada crypto tunggal yang paling menarik minat anda.
 • Setelah duit syiling ditambahkan ke senarai tontonan, satu klik memanfaatkan segala-galanya mengenai duit syiling yang ingin anda lihat

Makluman

 • Pelabur boleh menetapkan penggera pemberitahuan untuk memberitahu bila kripto kegemaran anda mencapai tahap tertentu yang telah ditentukan.
 • Pemberitahuan dihantar melalui e-mel atau aplikasi mudah alih.

Gambaran Keseluruhan Pasaran

 • Sempurna untuk mengesan prestasi prestasi pasaran crypto utama.
 • Dapat mengesan jumlah keseluruhan, had pasaran crypto, dan dominasi Bitcoin di tempat yang sama.

Kalkulator

 • Alat berguna yang membolehkan anda mengira kadar penukaran semasa antara mana-mana kripto dan syiling utama seperti mata wang Ethereum, Bitcoin atau fiat.

Widget

 • Platform ini menyediakan widget yang dapat disesuaikan yang membolehkan pengunjung anda melihat prestasi kripto tertentu dalam masa nyata
 • Ia benar-benar percuma dan boleh disematkan di laman web anda

Duit syiling yang stabil

 • Alat yang mesti ada untuk setiap pedagang untuk membantu anda membuat perbandingan untuk syiling stabil utama mengikut jumlah dagangan, had pasaran dan harga.
 • Mempermudah proses mengesan duit syiling stabil yang stabil dan yang menunjukkan turun naik harga yang besar.

3. OnchainFX

OkchainFX

Selain daripada semua ciri standard yang ditawarkan oleh platform standard seperti jumlah dagangan 24 jam dan pergerakan harga, pendekatan OnchainFX terhadap data crypto adalah lebih tinggi. Contohnya, laman web ini mempunyai alat bersepadu yang membolehkan peniaga melakukan perbandingan dua aset secara berdampingan. Anda juga boleh melihat masa depan pasaran koin anda yang bernilai pada tahun 2050. Baru-baru ini, OnchainFX memperkenalkan kotak pilihan bernama Harga jika bekalan BTC dinormalisasi. Ini adalah ciri inovatif yang membolehkan peniaga melihat syiling dengan harga yang sama dengan Bitcoin.

Walaupun jumlah maklumat yang tersedia di platform dapat sedikit berlebihan untuk pengguna kali pertama, maklumat duit syiling yang terdapat di laman web ini akan mengagumkan mana-mana pengguna setelah mereka mendapat maklumat lanjut.

4. Cryptocampare

CryptoCompare

Ditubuhkan pada tahun 2014, Cryptocompare mempelopori ciri-ciri yang agak menarik seperti sembang langsung dan harga duit syiling langsung. Platform ini menggunakan analisis dari lebih daripada 65 laman pertukaran kripto yang memudahkan pengguna membuat pilihan lebih cepat di laman web untuk diperdagangkan. Walaupun susun aturnya mungkin sedikit mengecewakan, ramai yang akan bersetuju bahawa masih relatif mudah digunakan, terutama untuk jenis yang tidak begitu berteknologi.

Susun atur yang mengelirukan dan sejumlah syiling yang disenaraikan adalah beberapa kelemahan platform. Walau bagaimanapun, peniaga yang berminat dengan beberapa syiling utama akan menganggap platform ini berguna kerana banyak maklumat berguna yang tersedia pada yang sama.

5. Coinlib

Coinlib

Sangat terkenal dengan portfolio inovatif dan ciri pengesan harga, reka bentuk Coinlib bertujuan untuk menarik perhatian pengguna yang berminat dengan pelbagai mata wang digital. Pada masa ini, platform ini memperoleh kira-kira 4,680 mata wang. Pemula akan mendapati laman web ini sangat mesra berbanding laman web lain yang popular dari segi mencari harga duit syiling dengan cepat, bekalan perdagangan dan had pasaran. Ciri menarik lain adalah makluman harga dan berita pasaran kripto langsung.

Coinlib mungkin kelihatan seperti laman kripto lain yang dioptimumkan untuk perbandingan. Namun, pandangan silang menunjukkan ciri perbandingan yang menarik yang membolehkan pengguna membandingkan hingga empat aset secara berdampingan. Pada carta tunggal. Aplikasi ini tersedia di aplikasi yang dapat diakses oleh pengguna iOS dan Android. Reka bentuk ringkas platform ini dan kemudahan penggunaannya akan menarik perhatian peniaga baru yang berpengalaman dan baru.

6. Coincap

Tepatan

Ditubuhkan pada tahun 2015, pendekatan CoinCap untuk memberi pengguna akses tanpa had ke data pasaran masa nyata adalah luar biasa. Walaupun laman webnya kelihatan sibuk, ciri-ciri yang relevan seperti topi pasaran, harga semasa, bekalan syiling yang ada, antara lain sama sekali tidak terhalang.

CoinCap membolehkan pengguna melihat carta harga sejarah dengan hanya mengklik duit syiling kegemaran mereka. Tetapi mungkin apa yang paling menarik bagi pengguna adalah ketersediaan CoinCap API. Walaupun antara muka pengguna platform tidak paling menarik, pengguna akan menemui pelbagai ciri unik dan dioptimumkan yang sangat berharga bagi seorang peniaga crypto.

7. Pemeriksaan Wang Tunai

Pemeriksaan Duit Syiling

Coincheckup adalah antara platform baru-baru ini untuk menyertai industri laman web pemeriksa duit syiling yang dilancarkan pada tahun 2017. Fokus utama platform ini adalah untuk meningkatkan ketelusan terhadap perdagangan kripto.

Dengan pertimbangan itu, platform ini memberikan pengguna analisis mendalam mengenai syiling yang ingin dibeli oleh peniaga, menjejaki maklumat seperti jumlah dagangan dan carta harga untuk membantu peniaga membuat keputusan yang mendapat maklumat sepenuhnya.

Susun atur platform ini bertujuan untuk meringankan pengalaman perdagangan bagi pengguna yang lebih suka analisis yang tersedia. Juga, peringkat di platform dilakukan dengan menggunakan pelbagai faktor yang berbeza seperti produk yang ditawarkannya, kekuatan pasukan, respons pasukan terhadap pertanyaan, kesedaran masyarakat, dan rangkaian pengembangan aktif.

Selain itu, prestasi algoritma setiap duit syiling dinilai daripada 5 untuk meningkatkan ketelusan. Walaupun timbunan analisis data dan sejumlah besar maklumat mungkin cepat dimatikan, peniaga yang mencari projek crypto sebelum melabur akan mendapati platformnya agak menarik.

8. Jam Tangan Duit Langsung

Jam Tangan Duit Langsung

Peniaga yang lebih gemar platform dengan banyak data crypto kritikal dan laman web penjejakan yang mudah digunakan dengan antara muka pengguna yang dioptimumkan pasti akan mendapat Live Coin Watch yang pasti berjaya. Dilancarkan pada tahun 2017, populariti platform ini berada di liga platform yang jauh lebih tua mungkin kerana kemudahan penggunaannya dan halaman utama yang mudah dilihat.

Live Coin Watch membolehkan pengguna mengesan jumlah perdagangan, pergerakan harga, kapitalisasi pasaran, dan penawaran koin beredar untuk lebih dari 2000 mata wang. Pengguna yang lebih suka mengesan pergerakan harga dalam mata wang fiat pelbagai akan menganggap platform ini cukup berguna. Juga, Live Coin Watch membolehkan pengguna memilih frekuensi yang mereka gemari untuk memuat semula data laman web.

9. WorldCoinindex

WorldCoindex

Worldcoinindex adalah platform penjejakan harga yang sangat baik yang telah mendapat populariti dengan peniaga yang berpengalaman dan yang akan datang kerana antara ciri lain, persembahan visual harga crypto yang mesra pengguna. Platform ini menawarkan maklumat harga masa nyata dan senarai sekitar 1,500 kripto.

Dengan lebih dari 7000 pasaran crypto yang dihubungkan oleh pengguna, platform ini memberi peluang kepada pengguna untuk berinteraksi dengan lebih dari 100 laman pertukaran crypto. Selain itu, selain dari BTC yang merupakan mata wang lalai yang boleh diperdagangkan pengguna, Worldcoinindex menawarkan 13 mata wang fiat tambahan yang membolehkan peniaga membuat pembelian secara langsung tanpa semestinya perlu menukar mata wang fiat menjadi BTC terlebih dahulu.

10. Coinpaprika

Coinpaprika

Coinpaprika cukup baru di arena pemeriksaan koin tetapi pandangannya tertumpu pada coinmarketcap. Walaupun laman web lain yang ada dan yang akan datang mengalami pertumbuhan yang terhad kerana lalu lintas yang berkurang akibat pasaran beruang, coinpaprika secara mengejutkan telah mengekalkan pertumbuhan positif sejak dilancarkan.

Berbanding dengan platform popular lain, coinpaprika menawarkan metrik tambahan yang berkaitan dengan popularitinya yang semakin meningkat. Metrik ini merangkumi kalkulator perlombongan dan jumlah statistik komit yang bertujuan untuk membantu pengguna membandingkan cryptocurrency.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector