China brengt bank-grade regelgeving naar blockchain, maar het is niet klaar om crypto te omarmen

advertentie Phemex

China staat bekend om zijn eigenzinnige houding ten opzichte van crypto’s. Hoewel er geruchten waren dat China crypto zal adopteren wanneer China de cryptografische wet heeft aangenomen, is de realiteit verre van waar. Aan de andere kant suggereren de blockchain-initiatieven van China dat het bancaire beveiliging naar blockchain brengt en serieus werkt aan het reguleren van blockchain. Hier is een blik op de verschillende blockchain-initiatieven van China. 

Huangzhao brengt de eerste blockchain van de overheid uit

In een recente ontwikkeling heeft de oostelijke stad Hangzhou in China voltooid de constructie en testrun van zijn “Government Service Chain”, het eerste blockchain-aangedreven onderliggende systeem voor overheidsaangelegenheden. Het initiatief werd technisch ondersteund door het lokale blockchain-project Bytom. Het systeem biedt eersteklas beveiliging met Bystack’s one-mainchain + multi-sidechain-architectuur en heeft aanvankelijk vier blockchain-knooppunten opgezet.

In feite is de testrun in mei gestart en zijn er in de afgelopen 6 maanden meer dan 3 miljoen blokken gegenereerd. De gegenereerde blokken hebben veel toepassingsscenario’s mogelijk gemaakt. 

De constructie van het systeem is ook een indicator dat er in de toekomst onafhankelijke en controleerbare blockchains zullen zijn die meerdere overheidsaangelegenheden en blockchain-scenario’s zullen ondersteunen.. 

Ma Qianli, CEO van Bytom’s Bytack, zei, 

In tegenstelling tot het POC-product (Proof of Concept), werd de Government Service Chain vrijgegeven na zes maanden van testrun en een hoop onderzoekswerk, dat vooruitgang zal boeken met het blockchain plus overheidsdienstenmodel en de mensen van dienst zal zijn met een betere e-government-ervaring.

Bewoners moeten identiteitsauthenticatie ondergaan om zaken te doen met autoriteiten. Voortaan wordt de identiteitsinformatie ook gesynchroniseerd met de Government Service Chain, zodat de identiteitsinformatie van bewoners een langere geldigheidsduur en een breder toepassingsbereik heeft. Bovendien zal de noodzaak om heen en weer te gaan tussen superieure afdelingen worden geëlimineerd. Ook zal het in de toekomst, naarmate meer departementen deel gaan uitmaken van de keten, het steeds gemakkelijker worden om overheidsaangelegenheden te coördineren tussen departementen, steden en provincies.. 

People’s Bank of China stelt industrienormen vast in de financiële sector

Yifei Fan, PBoC Vice President bij de National Technical Committee, sprak onlangs dat de bank ernaar streeft de implementatie van nieuwe technologieën in de financiële sector te verbeteren. Interessant is dat blockchain ook op de lijst staat. Enkele hiervan zijn cloudservices en kunstmatige intelligentie. 

“De financiële sector mist de standaarden of moet de bestaande standaarden actualiseren. De huidige regelgeving voor financiële dienstverlening is niet duidelijk en sterk genoeg om hoogwaardige ontwikkelingen in de branche te sturen. ” 

Hij zei, 

Interessant genoeg komt de verklaring nadat twee andere industriestandaarden door de overheid zijn opgesteld. Eén voor het registreren van alle nieuwe blockchain-projecten en 11 fintech-productcategorieën voor digitale betalingen. 

Ant Financial Working Towards Singapore Virtual Bank-licentie van Alibaba

Ant Financial van Alibaba Group, het Chinese online betalingsbedrijf zei om een ​​digitale bankvergunning aan te vragen in Singapore. Bovendien zal de Monetary Authority of Singapore tot vijf nieuwe digitale banklicenties uitgeven. Deze omvatten verder niet-bancaire spelers. Hiermee worden operators gemachtigd om een ​​reeks financiële diensten aan te bieden en deposito’s aan te nemen van particuliere klanten met de volledige digitale banklicentie. 

Verder heeft de regel de aanvragers gevraagd om hun aanvraag voor 31 december in te dienen, waarna MAS verwacht de succesvolle aanvragers medio 2020 bekend te maken.. 

Er wordt verwacht dat het vijf virtuele banklicenties zal uitgeven, waaronder twee virtuele banklicenties en drie virtuele banklicenties. Hierdoor kunnen Fintech-bedrijven geavanceerde technologie en data-analyse toepassen om tegen relatief lage kosten betere bankdiensten te bieden.

Shanghai om lokale crypto-uitwisselingen te onderzoeken

Ambtenaren in Shanghai zijn klaar om lokale crypto-uitwisselingen te inspecteren. Bovendien is het harde optreden van China tegen het sociale mediaplatform Weibo, dat de publicatie van berichten met behulp van ‘Blockchain en Crypto Trading’ tegelijkertijd verbiedt, voldoende om aan te nemen dat de zekerheid rond crypto in China niet nabij is en lang zal duren..

Niet alleen deze mix van kansen heeft een andere wending, in een ander geval is China van plan zijn soldaten te belonen in crypto’s. Op blockchain gebaseerde tokens zullen worden gegeven aan soldaten die hoge cijfers halen van leraren tijdens hun trainingsperiode. Bovendien kunnen soldaten ook crypto-beloningen ontvangen wanneer ze bepaalde taken voltooien of uitblinken in hun vakgebied.

China mag OTC-desks nationaliseren

In een recent interview met Luke Martin zei Dovey Wan, de oprichter van Primitive Crypto, dat het zeer waarschijnlijk is dat in de nabije toekomst alle liquiditeitskanalen, inclusief OTC-desks en beurzen, worden genationaliseerd. Ze zei,

“Er is een mogelijkheid dat in de zeer nabije toekomst alle liquiditeitskanalen, inclusief OTC-desks en beurzen, worden genationaliseerd. Zij (de Chinese overheid) kunnen de liquiditeit en dApps beïnvloeden. “

Verder waren er discussies over de mogelijke voordelen van een digitale Renminbi. Hierover merkte Wan op dat het “de monetaire macht in hoge mate zal centraliseren naar PBoC.” Ze zei ook dat het zal helpen om het ‘schaduwbankprobleem’ van China te beteugelen, dat neerkomt op $ 10 biljoen aan activa. Hoewel de digitale RMB bedoeld is om een ​​directe vervanging te zijn voor het fiat van China, zal het de privacy van de traditionele valuta elimineren en zal het worden geregistreerd in het gecentraliseerde grootboek van China..

Versterk de regelgeving en controle, beperk de handel in cryptocurrency – PBOC Shanghai Office

In een recente ontwikkeling zijn het Shanghai Financial Stability Joint Conference Office en het Shanghai Headquarters van de People’s Bank of China van plan om de cryptohandel aan banden te leggen. Ze zullen actief toezicht houden op de bedrijfsactiviteiten in virtuele valuta binnen het rechtsgebied. Als het eenmaal is ontdekt, wordt het onmiddellijk weggegooid en wordt voorkomen dat het vroeg gebeurt. De aankondiging vermeldt verder,

Als het eenmaal is ontdekt, wordt het onmiddellijk weggegooid en wordt voorkomen dat het vroeg gebeurt. Beleggers moeten oppassen dat ze blockchain-technologie niet combineren met virtuele valuta. Er zijn meerdere risico’s verbonden aan het financieren en verhandelen van virtuele valuta-uitgiftes, waaronder het risico van valse activa, het risico op bedrijfsfalen, het risico op investeringsspeculatie, enz. Investeerders moeten hun risicopreventiebewustzijn vergroten en oppassen dat ze niet voor de gek worden gehouden.

Als investeerders verschillende vormen van zakelijke activiteiten en organisaties of individuen in virtuele valuta ontdekken, kunnen ze dit rapporteren aan de regelgevende autoriteiten. Burgers die verdacht worden van het plegen van misdrijven, kunnen naar de openbare veiligheid worden gestuurd.

Bekijk onze DeFi-nieuwsfeed om de DeFi-updates in realtime bij te houden Hier.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me