Bitcoin Gambling Scam

Vertrouwde Bitcoin-casino’s

Hoogst gewaardeerd

# 1

Bovada

Logo van Bovada 125% bonus tot $ 3750 125% bonus tot $ 3750

  • Gerenommeerd gamen

Lees recensie Nu afspelen

# 2

Black Chip Poker

Black Chip Poker-logo 200% bonus tot $ 1000 200% bonus tot $ 1000

  • Genereuze bonussen

Lees recensie Nu afspelen

# 3

BetOnline

Logo van BetOnline 100% Crypto-bonus 100% Crypto-bonus

  • 4 crypto’s geaccepteerd

Lees recensie Nu afspelen

Inleiding tot Bitcoin-zwendel

Is Bitcoin een oplichterij? Absoluut niet. Er zijn echter veel oplichting die zich richt op Bitcoin-gebruikers. Laten we beginnen met het bekijken van enkele van de meest voorkomende Bitcoin-zwendel die u tegenkomt.

Bitcoin e-mailzwendel

Een van de oudste en nog steeds in de volksmond gebruikte oplichting is de Bitcoin-zwendel-e-mail. Deze e-mails zijn er in verschillende soorten. Sommige klinken erg officieel en beweren dat er een datalek heeft plaatsgevonden op een site die u gebruikt. Anderen zullen beweren dat een door u geïnitieerde Bitcoin-transactie niet correct is verlopen en dat u uw persoonlijke gegevens moet verifiëren.

Er zijn een aantal veelvoorkomende threads in deze e-mails. Ten eerste zullen deze e-mails proberen u uw Bitcoin-adressen te laten verifiëren, meestal door u te vragen uw privésleutel te bevestigen. Anderen kunnen u vragen om een ​​hoeveelheid Bitcoin te sturen om uw adres te verifiëren.

Dit zijn allemaal oplichting en hopen dat de Bitcoin-gebruiker niet beseft hoe Bitcoin of digitale valuta werken. Geef onder geen enkele omstandigheid uw privésleutel. Als u dit doet, geeft u de controle over uw Bitcoin-portefeuilles op.

Spoofing oplichting

Een veel voorkomende zwendel die u zult zien gericht op gebruikers van Bitcoin-uitwisselingen, is spoofing-oplichting. Deze oplichting gebruikt meestal e-mail om u een melding te sturen om u aan te melden en uw accountgegevens te verifiëren. Dit kan een Bitcoin-handelssite zijn of een andere site die u gebruikt om BTC af te handelen. De e-mail kan er zelfs uitzien als een legitieme e-mail van een bedrijf.


Als u echter naar de site gaat via de e-maillink, komt u op een nepsite terecht die uw gebruikersinformatie zal stelen. Een nep-e-mail van EToro kan u bijvoorbeeld verwijzen om naar EToroSite.com of EToro.biz te gaan in plaats van naar de website van het handelsplatform..

Een paar eenvoudige manieren om deze oplichting te herkennen, is door zowel het e-mailadres als de link in de e-mail te controleren. Als u dubbelklikt op het adres, wordt meestal de e-mail van de afzender weergegeven. Het zal meestal een raar uitziende e-mail zijn, ervan uitgaande dat de oplichter zelfs heeft geprobeerd zijn spoor uit te wissen. Sommigen zullen Gmail gewoon gebruiken om nepaccounts te maken. Het linkadres ziet er ook raar uit en geeft aan dat het niet legitiem is.

Bitcoin-investeringszwendel

Een van de meest voorkomende vormen van Bitcoin-zwendel is Bitcoin-investeringszwendel. Vaak beweren deze sites dat u veel geld kunt verdienen door in hun site te investeren. Ze beloven onrealistische rendementen, zoals 100% winst in 30 dagen.

Anderen beweren misschien dat u deelneemt aan een of andere vorm van cryptocurrency-handel, zoals aandelenopties. Nogmaals, ze zullen onrealistische beweringen doen over hoeveel je kunt verdienen.

Deze oplichting zijn op zijn best Ponzi-schema’s. De eerste paar mensen die met de zwendel beginnen, verdienen misschien wat geld, maar de site wordt afgesloten of stopt na een tijdje met uitbetalen. Al het geld dat u in de site heeft geïnvesteerd, is nu verloren.

Afpersing en ransomware

Twee van de meest agressieve vormen van oplichting die u zult zien, zijn afpersingspogingen en ransomware-aanvallen. Bij afpersingspogingen neemt iemand contact met u op, die beweert gevoelige informatie over u te hebben. Soms hebben ze zelfs een kopie van uw huidige of voormalige wachtwoord. Ze instrueren u om Bitcoin naar een adres te sturen om ze de informatie van hun computer te laten verwijderen.

De ergste vorm van Bitcoin-zwendel is ransomware. Dit is een virusachtig programma dat uw computer effectief vergrendelt en vereist dat u losgeld in Bitcoin betaalt om te voorkomen dat uw computer wordt gewist.

Voor afpersingspogingen moet u deze negeren, aangezien het enige dat de persoon kan hebben, een oud wachtwoord is. Als dat wachtwoord nog steeds actief is op een van de accounts, verander het dan en werk uw wachtwoordbeheerder bij. Betaal de Bitcoin niet. Voor ransomware-aanvallen zullen de meeste moderne virusprogramma’s dit repareren. Het is het beste als er al een betrouwbaar AV-programma op uw computer is geïnstalleerd.

Bitcoin-gokzwendel

Nu we de typische Bitcoin-zwendel hebben besproken die u tegenkomt, laten we het hebben over Bitcoin-gokzwendel. Omdat gokken met Bitcoin enorm populair is, zijn er mensen die zullen profiteren van nietsvermoedende gokkers. Hier zijn enkele manieren om een ​​Bitcoin-gokzwendel te identificeren.

Gamen van lage kwaliteit

Als ik naar BTC-goksites kijk, wat voor soort software gebruikt het dan? Gebruikt de site software van vooraanstaande providers zoals Microgaming, of gebruiken ze propriëtaire software? Gebruiken ze het SoftSwiss-platform voor de website, of is de website non-branded?

Op een paar uitzonderingen na, zijn de meeste BTC-spelsites die laaggekwalificeerde spelproducten aanbieden oplichting. Ze zien er misschien een tijdje uit of werken zelfs legitiem, maar ze zullen meestal na een tijdje stoppen met uitbetalen. Erger nog, de software kan worden gemanipuleerd om uw geld aan te nemen.

Niet aantoonbaar eerlijk

Alle legitieme Bitcoin-gokken zullen aantoonbaar eerlijk gokken zijn. Dit algoritme helpt de speler te verzekeren dat alle actie eerlijk is door hem in staat te stellen de weddenschap te verifiëren. Als de website nieuwer is en geen enkele vorm van aantoonbaar eerlijk gokken aanbiedt, is het waarschijnlijk een oplichterij.

Merk op dat fiat-sites die Bitcoin gebruiken mogelijk geen aantoonbaar eerlijk gokken aanbieden. Dat komt omdat het fiat-sites zijn die stortingen met Bitcoin mogelijk maken in plaats van een echte Bitcoin-goksite.

Geen licentie

Een grote rode vlag om op te letten voor BTC-goksites, of welke goksite dan ook, is wanneer de site geen licentie heeft. Legitieme online goksites worden gelicentieerd door een primaire toezichthouder, of dit nu Alderney, Curaçao, Isle of Man of andere toplicentie-instanties zijn..

Anonieme registratie en spelen

Wees heel voorzichtig bij het spelen op een goksite die geen enkele vorm van registratie-informatie vereist in plaats van identiteitsverificatie. Vaak blijken deze sites Bitcoin-scamsites te zijn. Hoewel Bitcoin bekend staat als een anonieme valuta, biedt anonimiteit oplichters een manier om aan te vallen.

Hoewel sommigen van jullie misschien niet houden van sites die wel Know Your Customer (KYC) -verificatie op hun spelers hebben, zijn die sites over het algemeen legitiemer dan anonieme sites..

Benader alle goksites met de nodige voorzichtigheid

Ten slotte is het het beste om een ​​overvloed aan voorzichtigheid te betrachten bij het gokken op BTC-goksites. Hoewel er veel legitieme sites zijn, zijn er ook veel oplichtingssites. Benader daarom elke site voorzichtig en onderzoek deze voordat je gaat spelen. Bekijk online beoordelingen, sociale media en klantrapporten om te zien of er belangrijke rode vlaggen of problemen zijn.

Zoek vervolgens naar enkele van de rode vlaggen die we in dit artikel hebben behandeld. Gebruik ten slotte uw gezond verstand en gezond verstand. Als iets er vreemd uitziet of aanvoelt aan een goksite, probeer dan een andere site. Een greintje voorzichtigheid kan u nu aanzienlijke hoofdpijn besparen en Bitcoin op de weg kwijtraken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector