Hoe Bitcoin te kopen

Toen Bitcoin voor het eerst werd gelanceerd in 2008, konden maar weinigen zich echt voorstellen welke hoogten de munt zou bereiken. Tegenwoordig is Bitcoin de gouden standaard voor cryptocurrency. Hoewel de prijs enorm kan fluctueren, heeft de valuta nog steeds het potentieel voor monumentale winsten.

Natuurlijk moet u Bitcoin bezitten om van die voordelen te profiteren. Als u klaar bent om aan boord van de Bitcoin-trein te stappen, bent u hier aan het juiste adres. We zullen u alles leren wat u moet weten over het kopen van bitcoin, en over opslagopties voor zowel lange als korte termijn houders..

Hoe koop je Bitcoin?

Het proces van kopen Bitcoin is in de loop der jaren geëvolueerd. In de beginjaren van de munt was de enige manier om deze te verkrijgen, deze rechtstreeks van andere Bitcoin-gebruikers te kopen of ervoor te mijnen. Naarmate de populariteit van Bitcoin groeide, kwamen er andere opties voor het kopen van de munt.

Bitcoin illustratie kopen

Tegenwoordig zijn er meerdere legitieme manieren om Bitcoin te kopen zonder toevlucht te nemen tot dure mijnbouw. Vandaag zullen we bespreken hoe u Bitcoin kunt kopen, en we zullen enkele alternatieve methoden aanbieden om het te verwerven.

Bitcoin kopen: stap voor stap

Veel mensen vermijden Bitcoin omdat ze denken dat het proces ingewikkeld zal zijn. De realiteit is dat het gemakkelijker dan ooit is om Bitcoin te kopen en verkopen. Vandaag geven we u een eenvoudig proces in vier stappen om Bitcoin te kopen. We zullen u door alles leiden, van het opzetten van uw Bitcoin-portemonnee tot het doen van uw eerste aankoop.

Stap 1: een Bitcoin-portemonnee kiezen

Een Bitcoin-portemonnee is vergelijkbaar met een fysieke portemonnee, maar met extra functies. Een portemonnee wordt gebruikt om uw digitale valuta op te slaan, maar deze kan ook worden gebruikt om Bitcoin te verzenden en ontvangen.

Er zijn meerdere versies van Bitcoin-wallets beschikbaar en in deze sectie zullen we de meest voorkomende beschikbare wallets uitsplitsen.

Papieren portemonnees

Dit is de eenvoudigste vorm van een Bitcoin-portemonnee. Het is slechts een stuk papier waarop zowel uw Bitcoin-adres als uw privésleutels zijn afgedrukt. Deze portemonnees worden over het algemeen als QR-codes afgedrukt, zodat ze gemakkelijk in een digitale portemonnee kunnen worden gescand.

Papieren portemonnees worden koude opslag genoemd omdat ze niet fysiek met internet zijn verbonden. Als u van plan bent om uw Bitcoin voor langere tijd te HODLen en niet onmiddellijk toegang tot uw crypto nodig heeft, is dit een betrouwbare optie.

Mobiele portefeuilles


Mobiele portemonnees zijn gemakkelijk de meest populaire vorm van Bitcoin-portefeuilles, omdat ze gemakkelijk op bijna elk mobiel apparaat kunnen worden gebruikt. Deze zijn bedoeld voor mensen die Bitcoin verhandelen of regelmatig Bitcoin gebruiken voor aankopen. Airbitz, Blockchain.info en Mycelium zijn populaire mobiele portemonnees.

Desktop-portefeuilles

Desktopportefeuilles zijn Bitcoin-portefeuilles die op uw desktop of laptop worden opgeslagen. Desktopportefeuilles geven u meer controle over uw portemonnee, inclusief de mogelijkheid om een ​​back-up van uw portemonnee te maken op een externe schijf. Electrum is een van de meest populaire desktopportefeuilles met andere opties, waaronder Atomic en Exodus.

Hardware portefeuilles

De veiligste portemonnee die er is, is een hardware-portemonnee. Het zijn kleine apparaten die u gebruikt om uw Bitcoin op te slaan en eventuele transacties uit te voeren. Behalve wanneer u verbinding maakt met internet om transacties uit te voeren, blijft uw Bitcoin offline. Hardwareportefeuilles beveiligen uw privésleutels en worden als onkraakbaar beschouwd. Het grootste nadeel van hardwareportefeuilles is dat ze duur zijn en moeilijk in te stellen zijn. Nano Ledger en Trezor zijn twee van de elite leveranciers van hardwareportefeuilles.

Stap 2: uw portemonnee instellen

Het opzetten van een Bitcoin-portemonnee is niet erg moeilijk. Het grootste deel van het proces wordt automatisch uitgevoerd. Er zijn twee dingen waar u goed op moet letten. De eerste is het zaad van je portemonnee. De meeste wallets genereren een wachtwoordzin van 12 woorden die u moet bewaren. Schrijf dit op en bewaar het op een veilige plaats. Dit zal u helpen uw portemonnee te herstellen als u uw wachtwoord vergeet of als u een computerstoring ervaart.

Vervolgens moet u een veilig wachtwoord voor uw portemonnee maken. Gebruik geen wachtwoord dat ergens anders wordt gebruikt. Net zoals u niet wilt dat iemand uw pinautomaat kent, wilt u ook niet dat iemand het wachtwoord voor uw portemonnee kent.

Nadat u uw seed heeft geverifieerd en uw wachtwoord heeft ingesteld, wordt de rest van de configuratie van uw portemonnee automatisch voltooid. Uw portemonnee maakt een adres aan dat wordt gebruikt om Bitcoin te verzenden en ontvangen. Dit wordt ook wel een openbare sleutel genoemd. U vindt dit adres onder het gedeelte ‘Ontvangen’ van uw portemonnee. Om Bitcoin te verzenden, gaat u onder de sectie verzenden om het adres in te voeren waarnaar u crypto wilt verzenden.

Laten we tot slot praten over de privésleutels van uw portemonnee. Met privésleutels voert uw portemonnee fysiek transacties uit. Beschouw uw openbare sleutel als het adres van uw bankrekening. Uw privésleutel is uw pincode die nodig is om geld uit een geldautomaat te halen.

Merk op dat uw privésleutel het meest cruciale stukje van de puzzel is. Als iemand uw privésleutel in handen krijgt, kan hij de controle over uw portemonnee overnemen. Geef, net als je zaadje, nooit de privésleutels van je portemonnee aan iemand anders. Nu u uw portemonnee heeft ingesteld, is het tijd om te leren hoe u Bitcoin kunt kopen.

Stap 3: Een Bitcoin Exchange kiezen

Bitcoin-uitwisselingen werken op dezelfde manier als beursplatforms. De uitwisseling stelt een prijs vast voor Bitcoin of andere cryptocurrencies, en u kunt een bestelling plaatsen met uw creditcard of betaalpas om geld op uw account te storten. Sommige beurzen accepteren zelfs directe bankoverschrijvingen. Net als beurzen kunt u een markt-, limiet- of stop-loss-order plaatsen.

Nadat u uw Bitcoin heeft gekocht, kunt u ervoor kiezen om uw crypto op de beurs te houden of deze naar uw Bitcoin-portemonnee te sturen. Het is over het algemeen een goed idee om uw Bitcoin rechtstreeks naar uw portemonnee te sturen. Op deze manier bent u niet onderhevig aan vertragingen als de uitwisseling technische storingen ondervindt of wordt gehackt.

Er zijn tal van uitwisselingen die er zijn, maar enkele van de beste zijn Binance, Coinbase pro en eToro. Blijf uit de buurt van nieuwere crypto-uitwisselingen of degenen die verdacht lijken.

Bovendien vereisen de meeste cryptocurrency-uitwisselingen dat u de clientverificatieprocedures voltooit. Dit komt doordat overheden hardhandig optreden tegen cryptotransacties. Sommige uitwisselingen beginnen bepaalde landen te blokkeren, zoals de Verenigde Staten. Neem contact op met de centrale om ervoor te zorgen dat transacties vanuit uw land zijn toegestaan.

Stap 4: Bitcoin kopen op een beurs

Als je eenmaal een beurs hebt geselecteerd en je hebt geregistreerd voor een account, is het tijd om wat Bitcoin te kopen. Eerst moet u geld op uw uitwisselingsaccount storten. Voor de meesten van jullie betekent dit dat je geld op je rekening stort. Bij sommige kunt u Bitcoin kopen met creditcards. Anderen vereisen dat u geld stort vanaf een creditcard of een lopende rekening. Uw uitwisseling accepteert mogelijk andere betalingsopties.

Nadat u geld op uw account heeft gestort, kunt u nu Bitcoin kopen. Voor de snelste aankopen kunt u een marktorder selecteren waarmee u Bitcoin koopt tegen een prijs die wordt vastgesteld wanneer de order wordt uitgevoerd. Als u Bitcoin tegen een specifieke prijs wilt kopen, moet u een limietorder uitvoeren.

Nadat u uw bestellingstype heeft geselecteerd en hoeveel u wilt kopen, voert u de bestelling uit. Zodra de bestelling is voltooid, wordt uw Bitcoin rechtstreeks naar uw account overgemaakt. U kunt vervolgens uw Bitcoin overzetten naar uw Bitcoin-portemonnee.

Andere manieren om Bitcoin te kopen

Er zijn alternatieven voor het kopen van Bitcoin op online beurzen. Laten we eens kijken hoe u Bitcoin kunt kopen tegen enkele van de meest populaire alternatieven, en zelfs met behulp van een mobiele app.

Geldautomaten

Een van de meest populaire alternatieven voor online uitwisselingen zijn Bitcoin-geldautomaten. Deze automaten bevinden zich in buurtwinkels en andere locaties en werken op dezelfde manier als bankautomaten. U stort geld in de machine en het wordt ingewisseld in Bitcoin. Uw crypto kan naar uw Bitcoin-portemonnee worden verzonden of als QR-code worden afgedrukt.

Verschillende bedrijven, waaronder GetCoins, ByteFederal, NetCoins en anderen, bieden Bitcoin-geldautomaten aan. Het belangrijkste nadeel van het gebruik van een Bitcoin-geldautomaat is dat u over het algemeen een hogere prijs voor uw crypto betaalt dan bij een online exchange. Verschillende websites geven online een lijst waar u Bitcoin kunt kopen met geldautomaten.

Peer-to-peer-overdrachten

Een ander alternatief is om rechtstreeks bij andere Bitcoin-eigenaren te kopen. LocalBitcoins.com is een populaire peer-to-peer-website waarmee u Bitcoin rechtstreeks van andere eigenaren kunt kopen. U kunt zien hoeveel ze willen voor elke munt en hun algemene verkoopvoorwaarden. Als u klaar bent om te kopen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar om de verkoop te doen.

Koop Bitcoin met Paypal

Als u Bitcoin met Paypal wilt kopen, zijn uw opties beperkt. De enige centrale die Paypal gebruikt, is eToro. Lokale Bitcoins is een optie, maar u koopt rechtstreeks bij andere gebruikers in plaats van rechtstreeks bij de centrale. Paypal moet worden gezien als een “laatste redmiddel” -optie voor het kopen van Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map