Logik Di Sebalik Menjanjikan Usaha Perlombongan Bitcoin Baru

Walaupun bitcoin telah mempunyai tahun yang luar biasa ketika mengambil tajuk utama, sebahagian dari ekosistemnya tetap berada di pinggir kesedaran yang popular. Oleh kerana pemecahan rekod berterusan atau diperlahankan oleh titik rintangan tetapi masih pada momentum kenaikan, pengguna dan masyarakat luas terus kurang memikirkan proses yang memungkinkan semua ini berlaku – perlombongan cryptocurrency.

Hari ini, seperti pada saat rangkaian bitcoin P2P dimasukkan dalam talian, perlombongan bitcoin adalah sebab utama mengapa ia dapat terus berfungsi. Pada satu ketika, sebelum kesukaran perlombongan sampai sekarang, perlombongan adalah salah satu sebab utama mengapa ada orang yang berminat dengan cryptocurrency.

Kini, dengan berjuta-juta pelabur bitcoin baru, wajah utama BTC adalah perdagangan dan harganya. Walau bagaimanapun, periuk api masih merupakan perkara yang sama yang menggerakkan seluruh rangkaian. Walaupun terdapat kebenaran yang jelas ini, banyak yang tidak jelas apakah kemungkinan perniagaan yang dimiliki oleh perlombongan pada masa ini. Untuk membuat teka-teki yang sama tidak terjerat, berikut adalah beberapa fakta penting mengenai usaha perlombongan bitcoin baru dan yang akan datang.

Tambang Eropah Baru

GMO Internet, sebuah syarikat Jepun baru-baru ini mengumumkan bahawa ia melancarkan usaha perlombongan cryptocurrency baru. Syarikat yang sama ditubuhkan di Jepun pada awal 1990-an dan memasuki domain cryptocurrency pada bulan Mei tahun ini. Kedatangan lewat ke dalam domain mata wang digital kemungkinan besar didorong oleh keputusan Jepun untuk mengiktiraf BTC sebagai alat pembayaran di negara ini.

Kini, syarikat yang sama, yang menawarkan pelbagai perkhidmatan digital seperti web hosting, memutuskan untuk mengembangkan portfolio dengan operasi perlombongan. Tambang perlombongan dijangka beroperasi pada separuh pertama tahun 2018. Menariknya, syarikat itu belum menentukan negara mana di Eropah yang akan dilombong, tetapi ia mengatakan ia akan menggunakan sumber tenaga boleh diperbaharui hidroelektrik dan panas bumi. Syarikat itu juga mengatakan bahawa kemudahan itu akan terletak di “Eropah Utara”.

Ini bermaksud bahawa tempat-tempat seperti Iceland dan Sweden tampaknya menjadi pilihan yang paling mungkin, terutama kerana mereka sudah menjadi lokasi yang popular untuk perlombongan. Kelebihan yang sama berasal dari gabungan cuaca sejuk secara semula jadi kerana Lingkaran Artik dan pelbagai sumber kuasa. Dalam hal ini, sumber panas bumi adalah kelebihan yang tidak dikongsi oleh banyak negara Eropah lain dalam skala ini.

Spesifikasi Kemudahan GMO

GMO menyatakan bahawa kemudahan perlombongan baru mereka akan menghasilkan 500 petahash sesaat (PH / s). Sekarang, kadar hash rangkaian BTC adalah sekitar 5.6 exahash sesaat (EH / s). Selain dari spesifikasi kemudahan yang mengagumkan, ada juga fakta bahawa GMO adalah syarikat terkenal yang disenaraikan secara terbuka.

Ini juga telah mengungkapkan bahwa ia memiliki rencana untuk meneliti dan mengembangkan chip semikonduktor khusus untuk tujuan perlombongan, yang akan menggunakan teknologi proses 7nm. GMO mempunyai rakan kongsi dalam usaha ini, tetapi setakat ini belum diketahui namanya. Syarikat itu merancang untuk mengembangkan perkhidmatan perlombongan dan menawarkannya kepada orang ramai, yang memungkinkan pengguna mereka memperuntukkan kekuatan hashing awan untuk mendapatkan mata wang digital.

Dalam kes lombong baru mereka, GMO ingin menggunakannya untuk memberi sokongan kepada pertukaran cryptocurrency yang dikendalikannya. Ini akan berfungsi dengan memperuntukkan syiling yang dilombong ke bursa di mana mereka akan menyediakannya dengan mudah tunai.

Akhirnya, dalam pelbagai projek cryptocurrency yang mengagumkan, GMO juga baru-baru ini menyiapkan projek royalti yang berdasarkan pada blockchain. Dengan pendekatan penuh ini ke arena mata wang digital menunjukkan bahawa syarikat itu merancang untuk melabur dalam usaha ini dalam beberapa tahun akan datang.

Memasuki Perniagaan Perlombongan

Melangkah ke operasi perlombongan sebagai pelaburan BTC mungkin seperti usaha bodoh bagi kebanyakan pelabur dan syarikat. Kesukaran untuk melombong syiling baru terus meningkat sementara rig perlombongan masih belum sesuai dengan kemajuan mereka sendiri. Walau bagaimanapun, GMO menunjukkan perkara ini tidak semestinya berlaku.

Sebaliknya, penilaian yang teliti terhadap persekitaran fizikal, kewangan dan teknologi diperlukan untuk memberikan penyelesaian yang paling berkesan kepada setiap bakal pengguna tambang. Lombong baru GMO merangkumi semua pangkalannya dengan cara yang sangat lancar. Ia mempertimbangkan keadaan cuaca, di mana udara sejuk secara semula jadi dapat digunakan untuk menyejukkan rig perlombongan yang cenderung terlalu panas secara teratur. Kemudian, ia juga mempertimbangkan akses negara tertentu ke tenaga, di mana negara-negara utara Eropah mempunyai banyak sumber daya yang boleh diperbaharui.


Akhirnya, syarikat itu juga meneliti secara serius isu penggunaan duit syiling yang dilombong dan apa yang harus dilakukan dengan mereka. Di sini, usaha pertukaran mata wang digital mereka sebelum ini akan bergabung dengan tambang, memberikan sokongan langsung dari segi memperoleh syiling yang sama. Syiling yang sama akan diletakkan dalam edaran di mana pemegang syiling boleh menggunakannya berjudi dalam talian, membeli barang dan perkhidmatan atau melaburkannya sahaja.

Dengan ini, GMO menunjukkan bahawa lokasi sebenar dari segi ekonomi tempatan tidak memainkan peranan penting. Kedua-dua Sweden dan Iceland bukanlah pilihan utama untuk pembuatan dan banyak industri lain kerana kos buruh dan harta tanah.

Tetapi, lombong mata wang digital tidak mengalami sebarang kemunduran ini. Tenaga kerja yang diperlukan untuknya adalah minimum sementara harta tanah di mana ia terletak mungkin akan menjauh dari kawasan penduduk. Ini bermaksud bahawa kosnya tidak akan setinggi lokasi komersial yang lebih dekat dengan pusat penduduk yang lebih besar. Dengan cara ini, dengan menggunakan aspek perlombongan yang paling penting, GMO berjaya menyusun rancangan perniagaan yang sangat menjanjikan.

Faedah Di Seluruh Papan

Seperti yang dinyatakan berkaitan dengan masalah sama ada bitcoin dan lain-lain mata wang digital adalah gelembung, pusat pencucian mereka mewakili nilai fizikal asasnya. Inilah sebabnya mengapa penambangan lombong baru adalah berita baik bagi sesiapa sahaja dalam perniagaan pengembangan, aplikasi dan perdagangan cryptocurrency.

Dengan mengikuti proses meningkatkan keberkesanan di setiap sudut proses, periuk api baru dapat dan harus dibentuk. Dengan sokongan komuniti pembangunan yang lain, bakal pelombong dapat menguatkan rangkaian mata wang digital dan pada masa yang sama mereka menghasilkan keuntungan yang besar untuk diri mereka sendiri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map