Penggunaan Bitcoin secara besar-besaran | Berikut adalah Laman Web yang Menerima Pembayaran BTC

Bitcoin adalah cryptocurrency yang paling banyak digunakan, kerana ia diterima sebagai pembayaran oleh banyak laman web dan syarikat untuk perkhidmatan dan produk mereka. Berikut adalah senarai laman web yang membolehkan pengguna membayar dengan BTC.

Overstock

Overstock adalah penjual semula dalam talian yang beribu-ribu produk untuk banyak jenama pereka dan barangan rumah. Laman web ini merupakan antara peruncit pertama yang menambahkan sokongan untuk Bitcoin pada awal tahun 2014. Pengguna boleh membeli apa sahaja dari pakaian, hiasan rumah, elektronik, dan aksesori dengan Bitcoin.

Newegg

Newegg adalah peruncit perkakasan komputer gergasi yang mempunyai pendapatan tahunan sebanyak $ 2.7 Billion. Syarikat itu mengintegrasikan pembayaran Bitcoin pada tahun 2014, sehingga membolehkan pelanggan membeli PC, komputer riba, GPU, motherboard, dan komponen lain dengan BTC. Hanya pelanggan Newegg dari Amerika Syarikat yang dapat membayar dengan Bitcoin buat masa ini.

eGifter

eGifter adalah laman kad hadiah utama yang telah membolehkan pelanggan membeli kad hadiah dalam talian dengan Bitcoin selama beberapa tahun sekarang. Pengguna boleh membeli beratus kad hadiah dari jenama terkenal, seperti Adidas, Nike, Domino’s Pizza, dan juga Walmart.

Kedai Shopify

Shopify adalah perisian e-dagang yang digunakan oleh lebih 500,000 kedai dalam talian. Walaupun Shopify tidak menyokong Bitcoin itu sendiri, ia membenarkan kedai dalam taliannya mengintegrasikan pembayaran Bitcoin melalui BitPay. Laman web mereka menyatakan bahawa beribu-ribu pedagang Shopify sudah menyokong BTC untuk pembelian barang dan perkhidmatan mereka.

Microsoft

Microsoft adalah salah satu syarikat gergasi teknologi di dunia, dan syarikat itu menambah sokongan Bitcoin pada awal tahun 2014 ketika BTC berdagang sekitar $ 300.

Pelanggan boleh menggunakan BTC untuk membayar filem, permainan, dan aplikasi yang tersedia di kedai Windows dan Xbox.

Makanan Seluruh

Makanan Seluruh adalah syarikat milik Amazon, dan sementara syarikat induknya belum melaksanakan pembayaran Bitcoin, peruncit produk makanan mengumumkan bahawa ia telah membolehkan pembelian BTC melalui perkongsian dengan gerbang pembayaran Flexa.


AT&T

Telekomunikasi syarikat baru-baru ini menambahkan pembayaran Bitcoin sebagai pilihan untuk bil telefonnya. AT&T menyatakan bahawa pelaksanaan ini dibuat untuk memberi pelanggan “kemampuan untuk membayar dengan metode yang mereka sukai”. Pembayaran BTC difasilitasi oleh pemproses pembayaran BitPay.

ExpressVPN

ExpressVPN adalah penyedia rangkaian peribadi maya yang mapan, yang membolehkan pelanggan mengakses internet dengan selamat dan tanpa nama dengan membayar langganan dengan Bitcoin.

TulenVPN

TulenVPN adalah perkhidmatan VPN lain yang menyokong pembayaran bitcoin untuk rancangan keselamatannya.

Wikipedia

Ensiklopedia dalam talian yang paling popular, Wikipedia telah membolehkan orang sejak 2014 membuat sumbangan untuk laman webnya dalam bentuk bitcoin.

WikiLeaks

Wikileaks adalah laman web bukan keuntungan global yang membenarkan penerbitan maklumat sensitif tanpa nama yang biasanya tidak didedahkan kepada orang ramai. Oleh kerana PayPal dan semua syarikat kad kredit utama menghalang pengguna untuk menderma ke Wikileaks, laman web ini beralih kepada cryptocurrency.

WikiLeaks mula menerima sumbangan dalam Bitcoin sejak 2010, ketika Bitcoin berada di bawah satu dolar.

4Chan

4chan adalah komuniti papan gambar tanpa nama yang muncul pada tahun 2003, dan hari ini, ia mempunyai lebih dari 22 juta paparan halaman setiap bulan, sehingga menjadikannya salah satu laman web yang paling banyak diakses di dunia. Walaupun pengguna dapat mendaftar secara gratis, ada fitur “Lulus”, seperti keahlian premium. Pas hanya dapat diperoleh dengan Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, dan Litecoin.

Peta Nama

Peta Nama adalah penyedia nama domain dan penyedia hosting web yang mempunyai lebih daripada 10 Juta domain di bawah pengurusan. Kembali pada tahun 2013, syarikat mengintegrasikan sokongan Bitcoin untuk membolehkan pelanggan membeli nama domain dengan duit syiling.

MurahAir.com

MurahAir.com adalah agensi pelancongan dalam talian dari AS yang telah wujud sejak tahun 1980-an. Syarikat itu mengaktifkan pembayaran Bitcoin sejak 2013, yang membolehkan pelanggan menggunakan duit syiling untuk membayar tempahan penerbangan dan hotel. Pada tahun 2018, mereka terpaksa menangguhkan pilihan BTCnya kerana Coinbase menghentikan perkhidmatannya untuk pedagang tetapi segera beralih ke pemproses pembayaran yang berbeza.

Travala

Travala adalah laman web yang membolehkan anda menempah hotel dan penginapan di seluruh dunia di lebih daripada 500,000+ hotel. Selain Bitcoin, pelancong juga dapat membayar tempahan mereka di XRP, BNB, TUSD, dan sejumlah syiling digital lain.

Travelbybit

Satu lagi laman web tempahan perjalanan dalam talian yang menerima BTC adalah Travelbybit. Di sini pengguna boleh menempah hotel dan penerbangan dengan menggunakan Bitcoin, Binance Coin (BNB), Litecoin (LTC), dan Tether (USDT). Laman web ini juga menawarkan 10% ganjaran dalam Bitcoin bagi mereka yang menempah menggunakan perkhidmatan mereka.

Greitai

Greitai adalah platform carian untuk penerbangan, hotel, dan penyewaan kereta. Anda juga mempunyai pilihan membuat tempahan menggunakan Bitcoin dan 20 syiling lain.

Destinia.com

Destinia.com adalah agensi pelancongan yang berpusat di Sepanyol yang juga menerima pembayaran bitcoin melalui penyatuannya dengan BitPay. Pengguna boleh membuat tempahan dari lebih dari 190,000 hotel di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, sebilangan pelancong mendapati bahawa tidak semua penerbangan dapat dibayar dengan Bitcoin, dan tidak ada “senarai penerbangan atau syarikat penerbangan yang dapat mereka proses pembayaran Bitcoin.”

udaraBaltik

Syarikat penerbangan Latvia udaraBaltik adalah antara syarikat pertama seumpamanya yang membolehkan bitcoin sebagai pembayaran. Flyers boleh menempah penerbangan dengan BTC ke 60 destinasi di Eropah, Timur Tengah, dan Rusia.

Galaksi Perawan

Orang bukan sahaja dapat membayar penerbangan di Bumi dengan BTC, tetapi mereka juga dapat menempah penerbangan ke angkasa lepas. Galaksi Perawan adalah syarikat pelancongan angkasa lepas yang mempunyai nilai bersih $ 7 Billion yang ditambahkan pada bulan November 2013 Bitcoin sebagai pilihan pembayaran.

PlayBoy

PlayBoy telah aktif sejak tahun 1953, menjadikannya salah satu syarikat tertua dalam perniagaan hiburan dewasa. Seperti kebanyakan majalah, syarikat itu memutuskan untuk memindahkan kandungannya dalam talian.

Syarikat itu mengumumkan pada bulan Mac 2018 bahawa ia akan menerima pembayaran crypto untuk ciri premium perkhidmatan “PlayBoy TV” mereka.

PornHub

PornHub adalah perkhidmatan penstriman hiburan dewasa yang popular yang menawarkan langganan premium, tetapi banyak pengguna mengelak daripada menggunakan kaedah perbankan tradisional kerana masih ada dalam sejarah transaksi mereka.

Oleh kerana itu, syarikat ini pada mulanya mengintegrasikan pembayaran dengan cryptocurrency Verge, tetapi kemudiannya menerima Bitcoin, Ethereum, dan Litecoin untuk langganannya.

Kesimpulannya

Ini adalah senarai kami dengan beberapa laman web yang menerima BTC sebagai pembayaran. Sudah tentu, terdapat ratusan platform dalam talian lain yang menyokong pembayaran Bitcoin yang boleh anda periksa.

Gambar pilihan: trendcapitol.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector