Bolehkah Anda Membeli Riak Dalam Akaun Persaraan Tradisional?

IRA dengan Ripple

Ramai orang Amerika biasa dengan konsep akaun persaraan individu atau IRA kerana itulah cara mereka menabung untuk tahun persaraan mereka apabila mereka akan berhenti bekerja. Perbezaan antara akaun simpanan bank sederhana dan IRA adalah bahawa faedah pada IRA sama ada ditangguhkan cukai atau bebas cukai, sementara akaun simpanan mungkin dikenakan cukai oleh pemerintah AS. Untuk alasan ini sahaja, mungkin menarik untuk menyimpan melalui IRA kerana pertumbuhannya lebih cepat dan lebih besar berbanding hanya simpanan.

Anda mungkin pernah mendengar bahawa anda mungkin membeli Ripple untuk IRA. Adalah idea yang baik untuk mengetahui terlebih dahulu istilah yang dimaksudkan oleh Ripple.

IRA

Menguraikan Riak IRA

Ripple yang disebut dalam IRA sebenarnya bermaksud mata wang digital yang disebut Ripple (serupa dengan Bitcoin). Jadi sebuah IRA dengan Ripple berkaitan dengan dapat menyimpan dalam IRA menggunakan hasil dari mata wang digital Ripple (berbanding dengan membeli dana bersama, bon atau saham). Sebilangan mungkin menggambarkan mata wang digital atau cryptocurrency Ripple ini sebagai token Ripple atau koin Ripple atau bahkan sebagai XRP.

Ripple sebagai cryptocurrency berfungsi dengan meniru mata wang tradisional kerana ia mempunyai nilai kewangan. Perbezaan besarnya ialah dengan mata wang tradisional (seperti dolar AS) anda mempunyai bil kertas dan syiling logam yang dapat dikendalikan dalam masa nyata. Cryptocurrency Ripple hanya wujud dalam dunia digital dan dalam bentuk yang disulitkan. Ini menjadikannya sangat selamat dan hampir mustahil untuk digandakan sehingga dapat diperdagangkan dengan selamat melalui transaksi digital antara orang atau organisasi. Perbezaan besar lain antara mata wang tradisional dan cryptocurrency seperti Ripple adalah bahawa mata wang tradisional dikawal selia oleh pemerintah (melalui bank pusat mereka) sementara cryptocurrency tidak dikawal selia oleh pemerintah mana pun.

Oleh itu, jika anda orang Amerika dan ingin menyimpan dalam IRA, anda sebenarnya boleh berdagang dengan cryptocurrency Ripple dan meletakkan keuntungan anda dalam IRA anda. Begitulah cara ia berfungsi.

Istilah Ripple juga digunakan untuk merujuk kepada rangkaian Ripple yang bergantung pada sistem pemindahan wang yang selamat untuk transaksi cryptocurrency di seluruh dunia. Ripple juga dapat berarti teknologi yang digunakan dalam sistem pemindahan wang yang aman ini dan juga syarikat bernama Ripple yang melakukan transaksi tersebut.

(Seperti yang anda lihat, penting untuk memastikan apa yang anda bicarakan semasa anda bercakap tentang Ripple. Definisi ini semua saling berkaitan kerana semuanya berkaitan dengan cryptocurrency Ripple.)

Ya, Anda Boleh Membeli Ripple untuk IRA

Jawapannya adalah bahawa ya, adalah mungkin untuk membeli Ripple untuk memasukkan hasil dalam IRA. Transaksi riak biasanya dilakukan antara institusi kewangan seperti bank. Jadi ini mungkin kelihatan menarik kerana institusi kewangan perlu berhati-hati dengan bagaimana mereka melaburkan dana pelabur yang bermaksud transaksi Ripple umumnya selamat. Transaksi riak juga cukup pantas, diukur dalam beberapa saat. Ini bermaksud anda mesti mempunyai pilihan pembelian dan penyimpanan yang berbeza jika anda berhasrat untuk berdagang dalam mata wang Ripple.

Sebaliknya, anda mungkin melihat IRA sekadar portfolio tradisional di mana anda memasukkan wang dan menghasilkan wang untuk anda. Nilai IRA ialah anda dapat menabung sebanyak mungkin sehingga minat anda juga maksimum. Anda kemudian dapat membina dana persaraan anda dari tahun ke tahun dengan terus memasukkan wang ke dalam IRA anda secara berkala. Boleh dikatakan dengan selamat bahawa Ripple IRA cenderung menjadi pelaburan yang selamat untuk anda.

Kemungkinan Kemunduran dalam Perdagangan Ripple

Salah satu sebab orang boleh bertanya mengenai Ripple IRA ialah bidang pelaburan baru di mana belum banyak orang mempunyai pengalaman yang cukup besar. Kemunduran terbesar yang dapat anda hadapi dalam perdagangan Ripple adalah anda kehilangan nilai cryptocurrency Ripple anda kerana anda berdagang dalam transaksi yang tidak menguntungkan. Ini bermaksud, sebagai contoh, bahawa anda membeli cryptocurrency Ripple anda dengan satu dolar setiap satu tetapi menjualnya pada harga 50 sen setiap satu – jadi anda kehilangan 50 sen dalam perjanjian tersebut.


Kemungkinan Manfaat dalam Ripple Trade

Terdapat dua faedah yang diketahui untuk melabur dalam akaun Ripple IRA. Mereka adalah:

  • Mampu memperoleh wang dalam sistem penangguhan cukai semasa anda berdagang dalam mata wang Ripple atau bahkan ketika anda memegang pelaburan mata wang Ripple anda untuk jangka masa panjang. (Dengan ditangguhkan cukai, ini bermaksud bahawa IRA anda tidak akan dikenakan cukai oleh pemerintah AS namun untuk pelaburan yang diperoleh dari transaksi Ripple anda sehingga beberapa waktu kemudian).
  • Meninggalkan pelaburan IRA yang lebih berisiko seperti stok tradisional yang cenderung turun naik dari semasa ke semasa

Jangan Buang Pelaburan Tradisional

Mengetahui perkara ini, anda tidak perlu membuang keseluruhan babi dan membuang pilihan pelaburan lain sama sekali, untuk menyokong Ripple IRAs. Pelabur masih mempunyai pilihan untuk melabur dalam pelaburan tradisional (seperti saham, dana bersama, dan bon) dan di Ripple IRA pada masa yang sama. Maksudnya ialah anda harus menganalisis prospek pelaburan anda dengan baik sehingga anda dapat memanfaatkan masing-masing.

Pemikiran Akhir

Ramai orang Amerika yang bekerja ingin membuat akaun persaraan tradisional IRA mereka sendiri kerana mereka ingin mempersiapkan diri untuk bersara. Oleh itu, pertimbangkan untuk memasang RRA Ripple anda sekarang sementara mata wang Ripple berada di tahap awal. Dengan cara itu, anda boleh memanfaatkan harga rendah cryptocurrency Ripple dan kemudian melaburkan hasil transaksi Ripple dalam IRA tersebut. Itu semua bergantung pada selera anda untuk mengambil risiko kerana ada yang suka lebih banyak risiko dalam pelaburan mereka untuk memperoleh banyak faedah dari peluang tersebut.

simpanan persaraan

Transaksi riak cukup pantas, berlangsung dalam beberapa saat, jadi anda benar-benar perlu memperhatikan ketika berdagang dalam mata wang Ripple. Walaupun kepantasan dan risiko, anda pasti dapat memperoleh keuntungan dari perdagangan Ripple sehingga Ripple IRA anda akan bertambah dalam jumlah dan nilai untuk jangka masa panjang.

Gambar pilihan: cryptopress.news

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector