Wat is Ethereum? – Een complete gids voor Ethereum voor beginners

Ethereum is een ander juweeltje van de cryptocurrency-wereld dat sinds de geboorte in 2015 immens populair is geworden. Wil je weten wat Ethereum is, alle ins en outs van het Ethereum, dan ben je hier aan het juiste adres!

Wat is Ethereum

Ethereum is een open softwareplatform op basis van een gedistribueerd openbaar blockchain-netwerk. Gemaakt in 2015 door Vitalik Buterin, het idee erachter Ethereum was om een ​​platform te creëren voor gedecentraliseerde en samenwerkingsapplicaties. Het is een multifunctioneel platform met een eigen valuta. Het belangrijkste kenmerk van deze cryptocurrency zijn de slimme contracten.

Slimme contracten zijn in feite de scripts of computercodes die door iedereen kunnen worden gemaakt en vervolgens op de Blockchain kunnen worden geüpload. Omdat het wordt opgeslagen in een grootboek, zijn de transacties fraudebestendig zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Ethereum heeft ook zijn token Ether die op dezelfde manier werkt als Bitcoin, wat betekent dat je het kunt kopen en verkopen.

Waarom is Ethereum belangrijk??

Met de introductie van bitcoin geloofden mensen dat de blockchain ook in andere levenssferen kon worden gebruikt. Het ontwerp van bitcoin is echter bedoeld om het valutadoel te dienen dat de toepassing ervan beperkt. Dit leidde in zekere zin tot de opkomst van Ethereum. Buterin heeft deze cryptocurrency gemaakt met een plan van een blockchain-systeem die de gedecentraliseerde toepassingen kunnen vergemakkelijken.

Ethereum heeft een programmeertaal erin geschreven waarmee mensen deze kunnen aanpassen aan hun specifieke vereisten. Alle nieuwe applicaties die op dit platform worden gemaakt, zijn gebaseerd op zijn slimme contracten.

Kort gezegd, Ethereum maakt het mogelijk om allerlei functies op een transparante en betrouwbare manier uit te voeren zonder de noodzaak van een centrale autoriteit of een vertrouwde derde partij..

Welk probleem lost Ethereum op?

De meesten van ons hebben dagelijks te maken met derden, soms zelfs zonder het te beseffen. Bij een eenvoudige aankoop van koffie is bijvoorbeeld een tussenpersoon betrokken in termen van uw creditcardmaatschappij die uw aankoop registreert.

Tussenpersonen zijn meestal de vertrouwde partijen waar de kopers en verkopers elkaar al dan niet vertrouwen die een succesvolle afronding van een transactie uitvoeren. Ethereum-netwerk eigenlijk stelt twee mensen in staat of organisaties aan overdrachtswaarde, dat kan een digitaal activum of geld zijn, veilig en vol vertrouwen zonder tussenkomst van een tussenpersoon zoals PayPal of een bank.

De slimme contracten van Eethereum bepalen de regels en sancties van een overeenkomst en helpen u alles uit te wisselen dat waarde heeft in een conflictvrije en transparante omgeving..

Huidige markttrends voor Ethereum

Ethereum is slechts een drie jaar oude cryptocurrency en rijdt voor een prijs van $ 900 destijds met een marktkapitalisatie van $ 88.202.687.601. Het is een populair platform geweest om de applicaties op te bouwen, zo erg zelfs dat er al meer dan 1000 gedecentraliseerde apps op zijn gemaakt.


Meestal is de prijs van ether beweegt in trend met bitcoin en het kende de afgelopen maanden wel wat ups en downs. Begin 2017 stegen de prijzen van ether en tegen het einde ervan ging de prijs verder $ 300.

Ethereum is de meest geprefereerde keuze geworden als het gaat om het overboeken van geld en activa. Bovendien is er een toegenomen acceptatie van dit digitale valutaplatform dat de prijzen in de toekomst verder zal doen stijgen.

Voors en tegens van Ethereum

De focus van Eethereum is om te fungeren als een platform waar gedecentraliseerde applicaties kunnen worden gebouwd en uitgevoerd.

Een paar essentiële voordelen van het Ethereum-netwerk zijn:

  • Ondersteuning voor ontwikkelaars – Het ontwikkelteam van dit platform is uiterst efficiënt en solide en werkt actief aan nieuwe technologieën. Er is een voortdurende poging om de beveiliging, schaalbaarheid, functionaliteit en beveiliging van de blockchain te verbeteren.
  • Makkelijk te gebruiken – Het ERC20-token van Ethereum-blockchain is eenvoudig en eenvoudig te maken. Het is ook snel, maar u moet wel een technische basiskennis hebben van het tokenprogramma om uw resultaten te behalen.
  • Gebruik de blockchain van Ethereum – Wanneer u uw applicatie op Ethereum bouwt, hoeft u uw eigen blockchain niet te maken of te onderhouden, u kunt gewoon draaien op de blockchain van Ethereum.
  • Bewaar uw bronnen – Door de Ethereum-blockchain uw werk te laten beheren, bespaart u uw inspanningen, tijd en geld door deze synchronisatie. Zelfs de meest complexe contracten kunnen op dit netwerk worden uitgevoerd.
  • Het starten van een ICO is gemakkelijk en snel – Ethereum heeft het gemakkelijk gemaakt om ICO-projecten sneller te lanceren. Een reeks gedetailleerde instructies om een ​​ICO te starten, is beschikbaar op haar website.

Het heeft ook zijn nadelen:

  • Niet effectief genoeg – Omdat Ethereum een ​​platform is, kan het niet zo effectief zijn als andere blockchains die zijn ontworpen als cryptocurrency. Ethereum probeert in feite een slimme contractgenerator, supercomputer en grootboek voor een aantal gebruikers. Dit geeft het zeker een flexibiliteit, maar tegelijkertijd wordt het minder geoptimaliseerd voor één gebruiksscenario.
  • Technische storingen – De slimme contracten van Ethereum zijn vatbaar voor bugs en fouten die voor elk bedrijf rampzalig kunnen blijken te zijn. Bovendien is er door het gedecentraliseerde karakter van de blockchain geen centraal controlepunt om een ​​probleem in te dammen.
  • Gas vergoeding – Terwijl u Ether gebruikt, gaat elke keer dat een transactie plaatsvindt op uw token, een bepaalde vergoeding naar het Ethereum-netwerk om het te verrijken. Het is eigenlijk een manier van ether om de transacties te voltooien. Deze vergoeding is in eerste instantie misschien niet veel, maar later, naarmate uw bedrijf schaalt, wordt de vergoeding vermenigvuldigd en moet u de rekening uit uw winst betalen..

Hoe werkt Ethereum?

Net als de bitcoin blockchain-structuur deelt Ethereum het record van de volledige transactiegeschiedenis. Elk knooppunt op dit netwerk slaat een kopie van de geschiedenis op, de meest recente status van elk smart contract.

Het netwerk houdt de huidige informatie bij van alle applicaties, inclusief de slimme contractcode, het saldo van de gebruikers en de plaats waar deze is opgeslagen, voor elk van de Ethereum-applicaties.

Wat betreft de slimme contracten, een valuta of een activum wordt in een programma gestopt waar het een code zal uitvoeren. Deze contracten bepalen automatisch of een actief moet worden overgedragen aan een andere persoon of moet worden terugbetaald aan de oorspronkelijke drager van dat actief. Al die tijd het gedecentraliseerde grootboek hiervan blockchain slaat het document op en repliceert het, zodat het veilig en transparant wordt.

Heb je meer vragen over ethereum, blockchain of slimme contracten? Laat het ons hieronder weten in reacties, we zullen ze opnemen in ons volgende Knowledge Base-artikel.

Abonneer u op dagelijkse nieuwsupdates over bitcoin en andere cryptocurrencies.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector