Memahami Konsep Rantai Walton (WTC)

IoT atau Internet of Things sedang mencipta ekosistem baru dan Walton Chain menghubungkan IoT dengan Blockchain untuk membawa era digital baru. Akronim untuk Organisasi dan Rangkaian Perdagangan Label Kebijaksanaan, Walton Chain pada dasarnya menggabungkan teknologi RFID dengan blockchain untuk membuat sistem pengurusan untuk rantaian bekalan.

Teknologi RFID diciptakan pada abad ke-20 oleh seorang saintis Charlie Walton, yang memainkan peranan utama dalam pelbagai aplikasi seperti yang dapat digunakan untuk pengenalan, pembayaran mudah alih, runcit dan apa saja.

Apa itu Walton Chain (WTC)?

Pada tahun 2016, para pemaju dari Korea Selatan dan China bergabung untuk melancarkan Walton Chain atau WTC. Dinamakan sempena penemu RFID, projek ini bertujuan untuk meningkatkan kecekapan rantaian bekalan dengan mengembangkan sistem pengurusan yang inovatif.

Sistem Logistik adalah kompleks dan melibatkan pelbagai pihak yang menyukarkan perniagaan untuk berkoordinasi antara satu sama lain yang tergolong dalam menegak yang sama semasa sistem berkembang. WTC menguruskan rantaian bekalan dengan menggabungkan teknologi RFID dengan blockchain dengan objektif untuk mewujudkan ekosistem perniagaan yang boleh dipercayai dan telus.

Walton Chain (WTC) ICO

Semasa ICO Walton Chain dilancarkan, kira-kira 100 juta syiling telah dikeluarkan dengan harga 1ETH = 680 WTC ~ 0.001471 ETH. Daripada jumlah duit syiling, 70 juta syiling sedang dalam bekalan dan selebihnya akan ditambang selama bertahun-tahun, walaupun tidak ada lagi duit syiling yang akan dibuat.

Duit syiling ini digunakan terutamanya untuk menerbitkan sub rantai, mengagihkan pertukaran aset, faedah dividen, pertukaran terdesentralisasi dan sistem pengundian dan pemerintahan yang diedarkan. Pada masa ini, jumlah cap pasaran WTC adalah $ 442,560,134 USD dengan nilai $ 17,77 USD.

Tempat Beli / Jual duit syiling Walton

Ketika berdagang, membeli atau menjual WTC, sangat mudah kerana duit syiling tersebut disenaraikan di sejumlah pertukaran cryptocurrency termasuk beberapa nama besar iaitu. Binance, Kucoin, OKEx, Coinnest, HitBTC, Coinlink, COSS, Coinrail dan Allcoin.

Sub Rantai Walton Chain

Dalam ekosistem Walton, Walton Chain adalah rantai induk yang menguruskan sub rantai, mengesan transaksi dan melaksanakan kontrak pintar. Sub rantai di WTC boleh dibuat oleh sesiapa sahaja melalui teknologi Walton Chain yang mempunyai tokennya sendiri.  

Setiap rantai ini menumpukan pada industri tertentu dan bahkan dapat memilih algoritma konsensus yang berbeza dari rangkaian induk.

Beberapa faedah memisahkan sub rantai dari rangkaian WTC adalah:


  • Blockchain yang disesuaikan untuk memenuhi keperluan perniagaan tertentu
  • Tidak ada hubungan dengan aktiviti rangkaian atau protokol rangkaian induk
  • Masalah dalam sub rantai tidak akan meresap keseluruhan rangkaian kerana sebahagian besar data berada dalam sub rantai perniagaan

Bagaimana Walton Chain berfungsi?

IoT pada dasarnya mengintegrasikan data yang dikumpulkan dari peranti yang didayakan web di persekitaran sekitar untuk menghantar dan bertindak terhadap data tersebut. Platform IoT sangat kuat sehingga menunjukkan maklumat yang tepat dan mana yang boleh diabaikan.

Namun, sebagai rangkaian terpusat, IoT memerlukan persetujuan untuk menyambungkan peranti. Di sini, Walton Chain hadir dengan pendekatan untuk mendapatkan akses yang terdesentralisasi dengan menerapkan Value Internet of Things (VIot).

Kekuatan

  • Ia mempunyai cip, pengimbas, dan pelacak RFID sendiri
  • Nilai duit syilingnya bergantung pada bilangan sub rantai yang dimilikinya
  • Membolehkan penjejakan barang runcit dari awal hingga akhir
  • Mempunyai penggunaan dunia nyata yang membantu meningkatkan kecekapan syarikat

Kelemahan

  • Pemilik token tidak mempunyai bahagian dalam syarikat
  • Masternode memperoleh token sama ada apabila token dipindahkan dari rantai sub ke rantai utama atau di antara rantai sub yang bermaksud pulangan masternode yang lebih rendah

Pasukan yang Kuat

Pasukan Walton Chain mempunyai banyak pengalaman dengan rantaian bekalan. Xu Fangcheng, pengasasnya juga telah menubuhkan syarikat pakaian lelaki yang bernilai sekitar $ 7 bilion. Pengasas bersama Do Sanghyuk sebelum ini bekerja sebagai pengarah Persatuan Produk Standard Korea.

Ketua Saintis, Kim Sukki juga merupakan anggota pasukan yang merupakan bekas Samsung VP. Seorang lagi anggota pasukan 40 orang ini, Wei Songjie yang merupakan jurutera blockchain dengan pengalaman bekerja di Qualcomm dan Google.

Walton Chain lebih dari sekadar platform rantaian bekalan, ia adalah teknologi yang membolehkan orang membuat sub rantai mereka sendiri. Projek yang popular di pasaran sekarang, Walton Chain berpotensi mengubah ruang perniagaan.

Apa pandangan anda mengenai Walton Chain? Beritahu kami pendapat dan pertanyaan anda di bawah dalam komen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector