Zilliqa- Diepgaande beoordeling van cryptocurrency

Hoe innovatief en ingenieus de meeste cryptocurrency-projecten ook zijn, er is nog steeds één grote uitdaging die de meeste moeite hebben om te overwinnen, en dat is schaalbaarheid. Dit is een probleem waar de meeste complexe en grote cryptoplatforms momenteel last van hebben.

Schaalbaarheid kan worden gedefinieerd als het vermogen van het netwerk om transacties in een vooraf gedefinieerde (of kortere) periode te verwerken. Twee van de meest voor de hand liggende voorbeelden zijn Bitcoin en Ethereum. In het geval van Bitcoin is het enorme aantal transacties dat moet worden verwerkt zo sterk gestegen dat het netwerk simpelweg zijn limieten heeft bereikt. Daarom heeft Bitcoin een van de langzaamste en duurste transactiesnelheden van elk cryptoproject.

Hoewel de zaak van Ethereum een ​​beetje anders is, zijn de resultaten vrijwel hetzelfde, en het probleem wordt meer dan duidelijk wanneer het hele ecosysteem bijna een week lang tot stilstand kwam toen de CryptoKitties-rage eind december 2017 van start ging. probleem ontstaat doordat naarmate het netwerk groeit, het moeilijker wordt om consensus te bereiken.

Er is echter één cryptoplatform dat vanaf de grond af is ontworpen om met dit probleem rekening te houden en het op een zeer ingenieuze manier daadwerkelijk op te lossen. Dat project heet Zilliqa (ZIL).

Wat is Zilliqa?

Zilliqa is een ambitieus, new-age cryptocurrency-project dat afhankelijk is van sharding en een technologie waarmee de blockchain lineair, onbeperkt en efficiënt kan opschalen naarmate het ecosysteem groter wordt. In theorie heeft Zilliqa geen limiet aan het aantal transacties dat het per seconde kan verwerken.

Wat waarschijnlijk het meest indrukwekkend is aan Zilliqa, is het feit dat het erin slaagt tienduizenden transacties per seconde te verwerken (net als alle traditionele digitale betalingsoplossingen), terwijl het nog steeds in staat is om slimme contracten uit te voeren op een gescheurd netwerk..

Hoe lost Zilliqa het schaalbaarheidsprobleem eigenlijk op??

Om de schaalbaarheid te verbeteren, vergroten de meeste blockchain-projecten de blokgrootte. Hierdoor kunnen in elke consensusronde meer transacties worden bevestigd. Een andere oplossing is om de informatie van de blockchain te verplaatsen. Deze maatregelen, hoe effectief ze ook zijn op korte termijn, kunnen het schaalbaarheidsprobleem niet oplossen.

De oplossing van Zilliqa lost daarentegen het schaalbaarheidsprobleem op door de hele architectuur van de blockchain opnieuw te laten ontwerpen. Dit betekent dat de netwerkgrootte en netwerksnelheid niet direct of omgekeerd met elkaar zijn verbonden.

Zilliqa sharing, DS Epoch en DS Committee

Een gemakkelijke manier om erover na te denken, is dat de blockchain van Zilliqa zijn architectuur helemaal opnieuw vormgeeft. Het platform maakt gebruik van een hybride consensusprotocol dat de doorvoer verhoogt met elke 600 extra knooppunten.

Daarom is een van de onderscheidende kenmerken van Zilliqa het feit dat het lineair schaalbaar is, wat betekent dat naarmate het aantal knooppunten op het netwerk toeneemt, de doorvoer bijna lineair toeneemt..


Zilliqa maakt ook gebruik van een unieke functie gebaseerd op het concept van sharding. Sharding kan worden gedefinieerd als het proces waarmee het netwerk wordt opgedeeld in kleinere consensusgroepen die shards worden genoemd. Elke shard is in staat om transacties parallel te verwerken, waardoor ze uiteindelijk meer transacties kunnen verwerken. Om u een idee te geven van hoe effectief deze technologie is, registreerde Zilliqa in de vroege dagen van zijn Testnet een doorvoer die 250 keer hoger was dan die van Ethereum..

Elke scherf creëert een microblok met alle transacties die het verwerkt. Het Zilliqa-team noemde het einde van de parallelle verwerkingsperiode DS Epoch. DS Epoch betekent dat de microblokken worden gecombineerd om een ​​volledig blok te vormen, dat gelijktijdig aan de blockchain wordt toegevoegd.

Een ander bespreekbaar concept is dat van de DS-commissie. Volgens het Zilliqa-team heeft DS Epoch een DS-commissie. Een DS-commissie is een kleine groep willekeurig geselecteerde knooppunten die alle andere shards beheren – het beslist in feite welke transacties worden toegewezen aan welke shards.

Het consensusmechanisme van Zilliqa

Een van de belangrijkste kenmerken van Zilliqa is het consensusmechanisme. Het maakt gebruik van een Proof-of-Work-mechanisme dat alleen is gericht op het vaststellen van mijnidentiteiten. Het meest interessante is dat Zilliqa niet afhankelijk is van een traditioneel consensusprotocol. In plaats daarvan gebruikt het een Byzantine Fault Tolerant (pBFT) consensusprotocol om efficiënter beheer van opslagvereisten mogelijk te maken. Om het concept zoveel mogelijk te vereenvoudigen, zorgt dit consensusprotocol ervoor dat de volledige transactiegeschiedenis niet op de blockchain hoeft te worden opgeslagen, wat zich vertaalt in efficiëntere beheer- en opslagvereisten.

Zilliqa’s op maat gemaakte programmeertaal

Het feit dat Zilliqa ook zijn eigen op maat gemaakte programmeertaal heeft gemaakt, zou geen verrassing moeten zijn, vooral gezien hoe innovatief het platform is. De op maat gemaakte programmeertaal genaamd Scilla heeft de mogelijkheid om de status en functie van slimme contracten te scheiden, waardoor functionele programmering veiliger en gestandaardiseerd wordt.

Het nadeel van deze specifieke programmeertaal is dat deze niet volledig Turing is. Daarom kan het niet worden gebruikt om apps te maken, met name apps die voorwaardelijke instructies en verschillende soorten lussen vereisen.

ZIL-token

Zoals je kunt verwachten, heeft Zilliqa ook zijn eigen token, genaamd ZIL. Het ZIL-token heeft hetzelfde doel als de meeste tokens: het wordt gebruikt om mijnbouw te stimuleren, als middel om transactiekosten te betalen, en het kan ook worden gebruikt als gas voor contractuitvoering. ZIL is een ERC-20-token dat nog steeds op de Ethereum-blockchain draait.

ZIL kan op een groot aantal beurzen worden gekocht, verkocht en verhandeld, zoals Binance, Upbit, Bithumb, KuCoin en Huobi.pro. Zodra het mainnet van Zilliqa wordt gelanceerd, wordt het token natuurlijk ingewisseld voor native Zilliqa-tokens.

Testnet en Mainnet

Zilliqa heeft onlangs zijn Testnet 2.0 gelanceerd en heeft een groot aantal verbeteringen aangebracht. Het team werkte aan het verbeteren van de stabiliteit van de infrastructuur en het bieden van betere slimme contractondersteuning. Bovendien kunnen gebruikers nu profiteren van de Scilla-portemonnee waarmee ze hun eigen slimme contracten op hun testnet kunnen implementeren.

#Zilliqa Testnet v2.0 – Codenaam: D24 is hier. Je kunt het gedetailleerde artikel hier in onze blogpost lezen https://t.co/QoD6WEieCF

– Zilliqa (@zilliqa) 30 juni 2018

Hoewel de lancering van Mainnet was gepland voor het tweede en vervolgens het derde kwartaal van 2018, stelde het team de lancering uit om de levering van een kwalitatief hoogstaand product te garanderen. Het team werkt momenteel hard aan de lancering van Mainnet die eind dit jaar of in januari 2019 zal plaatsvinden.

Zodra het Mainnet is gelanceerd, is de kans groot dat Zilliqa nog groter wordt dan het al is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map