Wat is Ripple (XRP)?​Cryptocurrency Review voor beginners

“Wat is Ripple (XRP)?” is een van de meest gestelde vragen die enthousiastelingen stellen. Welnu, het antwoord is duidelijk. Rimpeling, ook wel bekend als XRP, is een van de grootste cryptocurrencies ter wereld. Het belangrijkste doel van deze virtuele valuta is om particulieren en financiële bedrijven te helpen snelle en goedkope grensoverschrijdende overschrijvingen te verwerken.

In dit artikel beantwoorden we de vraag: “Wat is rimpel?” en zal u laten zien hoe het werkt en hoe u het kunt gaan gebruiken. Ripple heeft zeker veel groeipotentieel en u moet worden geïnformeerd over wat het te bieden heeft.

Wat is rimpel?

Zoals eerder vermeld, is Ripple een van de meest populaire cryptocurrencies op de markt. Het werd uitgebracht in 2012, slechts een paar jaar na Bitcoin (BTC). Hierdoor kon Ripple snel een van de meest gebruikte en gerespecteerde digitale activa worden.

Na bijna 9 jaar op de markt te zijn uitgebracht, is Ripple de vierde grootste virtuele valuta.

Het is vermeldenswaard dat Ripple veel invloed heeft op de hele cryptomarkt. In veel gevallen werkte Ripple als een afdekking tegen de prijsdaling van Bitcoin. Bovendien heeft Ripple in het verleden vele malen plotselinge pieken meegemaakt en de prijs is meer dan 3.900% hoger dan toen het werd vrijgegeven.

Ripple wil het internet van waarde mogelijk maken via de virtuele XRP-valuta. In vergelijking met andere digitale valuta is Ripple veel sneller en goedkoper. Bitcoin-transacties kosten bijvoorbeeld veel om te worden verwerkt en het kan lang duren voordat ze zijn overgedragen.

Op dit moment werken er meer dan 300 bedrijven uit verschillende continenten met Ripple. Hierdoor konden ze gebruikers betere diensten bieden en hun uitgaven verlagen.

Wat is het doel van Ripple??

Wat is rimpelethereumworldnews.com

We kunnen de vraag “Wat is Ripple” niet beantwoorden zonder de belangrijkste doelen ervan uit te leggen. Ripple is bedoeld om bedrijven en individuen te helpen bij het uitvoeren van snelle en goedkope grensoverschrijdende transacties.

“We leven nog steeds in een wereld waarin we vandaag de dag geld vanuit New York naar Londen kunnen sturen. De snelste manier om dat te doen, is door het geld daarheen te vliegen. Dat is gek. We leven in het tijdperk van internet en kunnen niet in realtime geld verplaatsen en de kosten kunnen erg hoog zijn. ”

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple

Ripple wil de manier veranderen waarop overboekingen over de hele wereld worden verwerkt. Het is erg moeilijk voor banken en financiële instellingen om geld over de grens te sturen. Daarom kan Ripple helpen om het sneller en goedkoper te maken. Hoewel informatie direct naar andere landen kan worden verzonden, gebeurt hetzelfde niet met geld.

Ripple lost dit probleem op. Een bank kan deze virtuele valuta gewoon gaan gebruiken en kan nu al kosten besparen. Bovendien zullen hun klanten de voordelen zijn. Op dit moment moeten banken voorgefinancierde rekeningen hebben in het land van bestemming van het geld. Dit is erg duur en niet gemakkelijk te onderhouden.


Desalniettemin is het met Ripple mogelijk om op aanvraag liquiditeit te verkrijgen en de behoefte aan voorgefinancierde accounts te verminderen. Dit geld, dat in deze landen en bestemmingen zit, zou kunnen worden gebruikt voor investeringen. Het is er echter om liquiditeit te verschaffen aan degenen die het nodig hebben.

Met Ripple gebeurt dit niet meer. Instellingen kunnen XRP kopen met lokale valuta, een overboeking doen en de XRP op de bestemming omwisselen voor lokale valuta. Dit kan in slechts enkele seconden en voor een paar centen worden uitgevoerd. Het belangrijkste doel van het sneller verzenden en ontvangen van geld kan dus al worden bereikt met XRP.

De heer Garlinghouse is van mening dat Ripple de wereldwijde handel kan helpen versnellen. Het kan de manier veranderen waarop de wereldwijde financiële infrastructuur werkt. Sommige mensen in arme landen moeten grote sommen geld uitgeven om geld over de grenzen te verplaatsen. Gelukkig stelt Ripple instellingen in staat waarde over de hele wereld te verplaatsen terwijl de informatie momenteel stroomt.

In de toekomst zou Ripple kunnen werken met nieuwe crypto-uitwisselingen. Dit zal hen helpen om meer liquiditeit te krijgen voor het on-demand liquiditeitsproduct dat ze aanbieden. Als een bedrijf een transactie wil doen, zal het een deel van de liquiditeit op deze markt moeten opeten. Samenwerken met beurzen is een goede strategie om deze markten op lange termijn efficiënter te maken.

Een ander belangrijk initiatief van Ripple staat bekend als RippleNet. Door dit grote banknetwerk kunnen banken en andere financiële bedrijven meer met elkaar verweven raken. In plaats van traditionele partnerschappen aan te pakken, kunnen bedrijven dit netwerk gewoon gebruiken. Als ze nog meer integratie willen, kunnen ze ook gebruikmaken van de virtuele XRP-valuta.

Wat is de rol van Ripple in de cryptocurrency-markt?

techxplore.com

Ripple speelt een belangrijke rol in de wereld van digitale valuta. Het helpt niet alleen virtuele valuta uit te breiden, maar het biedt ook real-world use-cases voor virtuele valuta. Bedrijven die Ripple gebruiken, hebben het eerste contact met een digitaal activum. Daarna is het echter mogelijk dat ze ook naar andere virtuele valuta kunnen overschakelen.

Deze virtuele valuta vergemakkelijkt grensoverschrijdende transacties en overdrachten tussen partijen. Hoewel Bitcoin (BTC) kan worden gebruikt als virtuele valuta om waarde op te slaan, zou Ripple een andere rol spelen. Ripple zal inderdaad de leiding hebben over het aandrijven van de financiële markt. Particulieren en grote bedrijven kunnen Bitcoin gemakkelijk kopen en op de lange termijn opslaan.

Met XRP kunnen dezelfde bedrijven en individuen snelle transacties naar verschillende locaties en plaatsen in de wereld verwerken. Ripple speelt dus een centrale rol in de cryptomarkt. Elk van de virtuele valuta, althans de top vijf, heeft een specifiek doel.

Zoals eerder vermeld, wordt Bitcoin de opslag van waarde van de markt. Ethereum (ETH) is de virtuele valuta voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten. Ripple wordt de cryptocurrency die investeringen in de reële economie vooruit zal helpen.

Aangezien bedrijven hun nostro- en vostro-rekeningen niet hoeven te financieren, kunnen ze dit geld vrijgeven aan de markt. Dit kan heel positief zijn voor de economie. Ripple is verantwoordelijk voor het stimuleren van financiële investeringen in veel verschillende landen door deze fondsen vrij te maken.

Dit toont aan dat Ripple een leidende rol speelt in de crypto-economie. Niet alleen helpen cryptocurrencies nieuwe horizonten te bereiken, maar ook de efficiëntie in traditionele markten te vergroten.

Waar kan ik Ripple (XRP) kopen?

Hoewel dit een gids is over wat XRP is, zullen we u ook vertellen waar u het kunt kopen. Er zijn veel uitwisselingen waarmee u dit kunt doen. Enkele van de platforms die Ripple ondersteunen, zijn Coinbase, Bitstamp en Binance. Ze geven u allemaal toegang tot een breed scala aan XRP-handelsparen. Inderdaad, deze beurzen gecombineerd hebben een van de grootste liquiditeiten voor Ripple ter wereld.

U kunt Ripple met contant geld kopen en ook met vele andere virtuele valuta, waaronder Bitcoin en Ethereum. Dit vergroot uw kansen om toegang te krijgen tot Ripple als u al een cryptohouder bent. Bovendien hebben sommige platforms opties voor creditcards en betaalpassen. Dit is erg handig voor nieuwkomers die deze virtuele valuta op elk moment gemakkelijk willen kopen.

Waarom zou ik XRP kopen??

Wat is XRPmedium.com

Het kopen van Ripple kan een goede manier zijn om uw cryptoportefeuille te diversifiëren. Als u Bitcoin en Ethereum bezit, kan het uitbreiden van uw portfolio door XRP toe te voegen een logische volgende stap zijn. Als u echter geen Ripple bezit, betekent dit niet dat u eerst Bitcoin moet kopen.

U kunt inderdaad eenvoudig de markt betreden door een activum te kopen met praktijkvoorbeelden. Zoals vermeld in het artikel, helpt Ripple niet alleen financiële bedrijven, maar ook mensen van over de hele wereld. Dit is met name belangrijk voor meer traditionele beleggers die het gevoel hebben dat ze Ripple in actie moeten zien.

Het kopen van digitale valuta is altijd riskant. Desalniettemin bedroeg het hoogste punt ooit van Ripple op 4 januari 2018 bijna $ 3,84. Hierdoor kon de virtuele valuta gedurende enkele maanden de tweede positie op de markt bereiken..

Gevolgtrekking

In dit artikel wilden we uitleggen ‘Wat is XRP’. Zoals we hebben laten zien, is Ripple de vierde grootste cryptocurrency en een van de meest populaire. Tegelijkertijd maakt deze virtuele valuta het hele financiële systeem efficiënter. Door banken in slechts enkele seconden geld te laten verplaatsen, wordt de markt veel nuttiger.

We hebben u ook verteld hoe u Ripple kunt kopen en welke beurzen XRP-handelsparen hebben. Dit zou je helpen om aan de slag te gaan op de cryptomarkt en in de Ripple-community.

Opmerking: dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 18 december 2017 en is volledig bijgewerkt voor de volledigheid en waarheidsgetrouwheid van de inhoud op 7 januari 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector